НФСБ ядосани на Радев – говорил на английски с шефа на НАТО

Хората на Валери Симеонов настояват за извинение от президента
Обновена: 2 мар 2019 14:23 | 2 мар 2019 14:20, Красимир Ангелов
591
НФСБ ядосани на Радев – говорил на английски с шефа на НАТО
Снимка: БТА

НФСБ изрази възмущение и недоволство от поведението на президента Румен Радев при срещата му с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Проблемът според националистите е, че държавният глава е говорил с госта си на английски език.

Още по темата
"Ние, членовете на Националния изпълнителен комитет на НФСБ, изразяваме възмущението си от грубото погазване от Президента на Република България Румен Радев на чл. 3 от Конституцията, гласящ, че „Официалният език в републиката е българския", пишат от партията на Валери Симеонов в позиция, започваща с цитат от Паисий - "О, неразумни и юроде".
 
"На 01.03.2019г. в Президентството на Република България Президентът Радев разговаря с Генералния секретар на НАТО г-н Йенс Столтенберг не на официалния български език, а на чужд език – английски. Унизително, цинично и арогантно! Като, че ли българското Президентство е столова в централата на НАТО!", пише в позицията на НФСБ.
 
Според националистите езикът на един народ отразява неговото сърце, разум и дух, "защото езикът е единствената форма, чрез която се материализира човешката мисъл".

"Винаги и за всеки народ той е свещен. С поведението си Президентът Радев унижи не само свещеният език на Вазов, Ботев и Хайтов, "език свещен на нашите деди", но и целия български народ, който по Конституцията е призван да представлява“, смятат от НФСБ.
 
Затова от партията на Валери Симеонов искат от държавния глава а се извини за своите действия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
494
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Баба Труфка от КаспиИ кой каза, че така трябва? И какъв е родния език на генералния секретар на НАТО, а на какъв говори?
493
7
 
2
 
! Отговори
Баба Труфка от Каспи преди 5 години
Може в биографията да си написал,че владееш много езици, но си длъжен като президент да говориш на български език. На официални срещи така е прието. Другото е самохвалство и самоизтъкване в очите на колегите му пенсионери от президенството. Добре че я нямаше къдравата вице, че току виж се хвърлила в краката на генералният секретар на НАТО. За това, че владее руски сме сигурни, защото миналата година така го кастри руският патриарх и срещата беше без български журналисти и преводачи.
492
5
 
2
 
! Отговори
Баба Труфка от Каспи преди 5 години
Може в биографията да си написал,че владееш много езици, но си длъжен като президент да говориш на български език. На официални срещи така е прието. Другото е самохвалство и самоизтъкване в очите на колегите му пенсионери от президенството. Добре че нямаше и къдравата вице, че виж се хвърлила в краката на генералният секретар на НАТО.
491
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германия 523 Два мандата,жълтозъбият Седефчов,Първанов,да не би,да знаеше английски?Дори руски не говореше добре.
490
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен527 Никой не е срещу английския,а срещу протокола,който льотчикът не спазва.Нискочелият Първанов,да не би,да знаеше английски?
489
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Втория език в България, трябва да е английски, особенно в големите градове.
488
6
 
10
 
! Отговори
Тео преди 5 години
До привет от ГерманияАко се запознаете с биографията на Радев ще разберете, че знае Немски, Руски и Английски. Което е абсолютно нормално, с оглед на това че е учил както в Русия така и в САЩ. Колкото до "патреотите", честит им празник, но това е наистина жалко!
487
6
 
7
 
! Отговори
Rock of ages преди 5 години
Ами Йенс Столтенберг да беше говорил на Норвежки тогава, по логиката на НФСБ :)))
486
8
 
5
 
! Отговори
Истински пенсионер преди 5 години
Чак пък Радев да е генерал-летец , по скоро пенсионер и то по собствено желание! Явно Радев вече не се чувствал на необходимото ниво да продължи да е генерал-летец !
485
7
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Браво на Радев , начетен човек ,английски знае ,вероятно и руски знае !А Ердоган заваллията сигурно от четене на Корана не му е останало време да научи 10 елементарни изречения на чужд език ?! Някой да е чевал Ердоган да каже 2 изречения на английски език когато е на посещение в чужбина ?! Аз лично не съм чувал !
484
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безгръбначно,руско ***.Срамуваме се от Румен Радев.Венаги "намира момент",в който да опетни България,"нашият" президент.Докато той се "изявява"жена му хвърчи из софийските улици,пред глава,да си купува рокли.
483
6
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До ИСТИНАТА 507 Прав си. Английския е световен език и долара световна валута.
482
4
 
7
 
! Отговори
Позитано 20 преди 5 години
До Иван 505 То па Корделка е една гражданка с перфектна дикция ,изкарала детството си в с. Крушовица с радиоточката на прозореца и Изкарай Гано ***. Като ходи често в Америка при сина си , дали говори английски ?
481
7
 
15
 
! Отговори
Azz преди 5 години
Така наречените путреоти не могат и с българския да се оправят...тръгнали да съдят...
480
4
 
6
 
! Отговори
ДА преди 5 години
До Анонимен"Нивото му е не повече от В1, тоест не работно.Може да се оправя като турист и толкова." Това може да бъде написано само от *** човек!Нивото на един генерал-летец е на нивото на всички летци!С "туристически" английски,няма как да разбираш командите от кулата!
479
6
 
18
 
! Отговори
666 преди 5 години
ББ знае английски,немски ,френски ,мандарин , японски , корейски вкл. и севернокорейски,пущу и още няколко езика ,заедно с диалектните им форми , обаче е умен и не се издава , а вие мислите ,че е ***
478
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генералчето е учило и знае, за разлика от тиквуна, и например евродепутата Бареков. Единият е френско говорящ,а на другият английският език е под нивото и на начинаещ . Трагедията е, че много са като евродепутатчето с английският език ,и за това Европарламентът направи някои изменения!
477
8
 
18
 
! Отговори
До “ Не се бъркайте” преди 5 години
Човекът е учил и доказал, че е генерал! Такива звания ти оставят за цял живот, когато се пенсионираш се добавка еднобивш, но пак си оставя такъв ! Хора, четете и се просвещавайте, да се образоваш, независимо от възрастта си, е положително мислене! Не живейте в тъмнина само!
476
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има достатъчно клипове с опити на Радев да говори английски. Нивото му е не повече от В1, тоест не работно. Може да се оправя като турист и толкова. Или да прояви елементарна учтивост към високия си гост.
475
10
 
7
 
! Отговори
Не се бъркайте преди 5 години
Радев вече не е генерал от НАТО за какъвто се представя а пенсионер ! Не е генерал а пенсионер и си взима пенсия !