НФСБ ядосани на Радев – говорил на английски с шефа на НАТО

Хората на Валери Симеонов настояват за извинение от президента
Обновена: 2 мар 2019 14:23 | 2 мар 2019 14:20, Красимир Ангелов
591
НФСБ ядосани на Радев – говорил на английски с шефа на НАТО
Снимка: БТА

НФСБ изрази възмущение и недоволство от поведението на президента Румен Радев при срещата му с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Проблемът според националистите е, че държавният глава е говорил с госта си на английски език.

Още по темата
"Ние, членовете на Националния изпълнителен комитет на НФСБ, изразяваме възмущението си от грубото погазване от Президента на Република България Румен Радев на чл. 3 от Конституцията, гласящ, че „Официалният език в републиката е българския", пишат от партията на Валери Симеонов в позиция, започваща с цитат от Паисий - "О, неразумни и юроде".
 
"На 01.03.2019г. в Президентството на Република България Президентът Радев разговаря с Генералния секретар на НАТО г-н Йенс Столтенберг не на официалния български език, а на чужд език – английски. Унизително, цинично и арогантно! Като, че ли българското Президентство е столова в централата на НАТО!", пише в позицията на НФСБ.
 
Според националистите езикът на един народ отразява неговото сърце, разум и дух, "защото езикът е единствената форма, чрез която се материализира човешката мисъл".

"Винаги и за всеки народ той е свещен. С поведението си Президентът Радев унижи не само свещеният език на Вазов, Ботев и Хайтов, "език свещен на нашите деди", но и целия български народ, който по Конституцията е призван да представлява“, смятат от НФСБ.
 
Затова от партията на Валери Симеонов искат от държавния глава а се извини за своите действия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
454
28
 
7
 
! Отговори
Лошо впечатление преди 5 години
И на мен ми направи впечатление, че РР говори на английски в собствения си офис. Срамота! Знаем, че владее английски и немски, но показва тотално неуважение към родния език. Дали и с руския патриарх миналата година говори на руски? Не помня.Толкова е нещастен този човек!
453
39
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не харесва Радев. Рейтинг имал, пълни глупости недоказани. Направили проучвания по пенсионерските клубове, затворите и лудниците и ето - народа обича Радев и има голям рейтинг...
452
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв парадокс! Всички нахъсани (уж)натовци знаят само развален руски и много се дразнят когато (уж)комунистите говорят западни езици!
451
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Турците сме прос народ и за това сме на това дередже."Да, логично е. То българите затова сме най-бедната страна в Европа, по БВП сме по-изостанали даже и от някои африкански страни. И от повечето азиатски сме по-изостанали. Абе направо сме си спрели.Тая национална гордост, че българите били измислили това и това и това, е все едно на гoл тумбак чифтe пищови. То файда, че сме ги измислили, в България хората живеят като скотове от такива родолюбци...
450
2
 
32
 
! Отговори
НФСБойко преди 5 години
Национален фронт за спасение на Бойко (НФСБ). Ще станати "Национален фронт за спасение на ДПС" след следващите избори.
449
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Патриотите"трябва дасе извинятна българите, защото не са патриоти.Защо се правят наударени и не кажат , че участват н нещо, което няма нищо общо с патриотизма.Аз не искам американскивоенни бази в България, "патриотите"мълчат , защото устите и гушите им са пълни, стига им само да мяукат, за да останат поне още малко във властта.Инак, честит Национален празник!Има един лаф, че "патриотите умряха в последната световна война".Това са настолни патриоти.
448
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, да, Плевньо Банов знаеше и немски.
447
4
 
8
 
! Отговори
А преди 5 години
как е по ПРОТОКОЛ при такива високопоставени срещи?Тогава трябва да се записват изказванията на Радев и да се превеждат на БЪЛГАРСКИ от президентството.За да не остава нищо скрито, както Общата декларация от Срещата на 9-те, неспомената от Радев.
446
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А БУДИ БУДЕВ ИМА ВИНАГИ ДВЕ ПРЕВОДАЧКИ.ПОСЛЕ ЕДНАТА ПИШЕ ДОКЛАДИ ЗА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО, А ДРУГАТА ЗА РУСКОТО.
445
6
 
10
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
Турците сме прос народ и за това сме на това дередже.
444
7
 
47
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 5 години
Представям си ако Методиев беше разговарял на английски, ама не може, той една книга е прочел през живота си. Колко унизително е за много българии псевдомутра да им е министър- председател.
443
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не посочи , най голямото зло за България(Доган)"----Мдаааа... Човек каквото и да направи, миналото му на турчин го преследва, защото в България дори и две коли да се сблъскат, ако единия шофьор е турчин, значи той е виновен. Такова е мисленето на българина.А иначе, кой колко далавери е направил и кой е гледал да се облагодетелства, е съвсем отделен въпрос. Те пък патрЕотите все едно не се облагодетелстват. Ама хич!!!
442
46
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е мъж! Под чехъл.
441
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 483 Не говори глу пости, за военните пилоти няма никакви изисквания за английски. Дори да е учил нещо, на пилота му трябват само няколко специални термина и цифрите.
440
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-е интересно как Будьони Будьенисов произнася безбандеролна цигаретница, нелегален петрол на Марокански, Турски и Южноарабски
439
3
 
17
 
! Отговори
до 482 преди 5 години
мноооого го знаеш и ти английския.ПИЛОТ БЕЗ ТЕХНИЧЕСКИ (Д2) и ГОВОРИМ ежечасово не се качва на самальот.дори и риснак или казахстанец да бъде.щом ви пречи имате мнозинство отстранете го,но не говорете лъжи.
438
41
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много искам да чуя записа, за да се посмея от сърце! Сигурно е успял да каже само Конграчулейшенс! и Гуд бай!.
437
4
 
46
 
! Отговори
Derstreichholz преди 5 години
Стига сте търсили причини да обиждате Радев! На Цецка сигурно и с българския щеше да й е трудно...
436
8
 
7
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
До До учете езици- Ами, защото руският език е черковно славянски БЪЛГАРСКИ! Нашата песен МНОГАЯ ЛЕТА на какъв език е ??? А!!! Благодарсвенное и мирное житиездравье же и спасениеПодажд Господи благочестивому и православному Болгарскому народуи сохрани его на многая лета
435
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
един политик се намери да знае чужд език, както му е реда и го направихте на дупе.щото другият ни селски елит от парламента, на български като си отворят е срам, пък камо ли като почнат напъните им на чужди. има достатъчно показателни клипове в нета направени от "Господари на ефира" и други по темата.