Путин, Тръмп, Макрон... Лидери от цял свят ни поздравяват за 3 март

Сред изпратилите писма са още кралете на Белгия и Испания
210
Путин, Тръмп, Макрон... Лидери от цял свят ни поздравяват за 3 март
Снимка: Reuters

Президентът Румен Радев получи поздравителни писма от редица държавни глави по повод предстоящото отбелязване на Националния празник на България - 3 март, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Писма до българския държавен глава изпратиха президентите и държавните ръководители на Руската федерация, САЩ, Френската република, Федерална република Германия, кралят на белгийците Филип, кралят на Испания Фелипе VI, императорът на Япония Акихито, кралят на Саудитска Арабия Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, кралят на Хашемитско кралство Йордания Абдула II бин ал-Хусейн, президентът на Република Естония, на Арабска република Египет, Република Хърватия, Република Унгария, Румъния, Република Ирландия, Република Азербайджан, Република Корея, Босна и Херцеговина, Палестина, Суверенния военен орден на хоспиталиерите на свети Йоан, от Йерусалим, Родос и Малта, както и много други.

Още по темата
"Приемете сърдечни поздравления по случай Националния празник на Република България - Денят на Освобождението от османското иго", заявява в писмото си президентът на Руската федерация Владимир Путин.

"В паметта на народите ни завинаги ще остане безсмъртният подвиг на руските войници и българските опълченци, които героически се сражаваха за свободата и независимостта на България", се казва още в писмото на руския президент. Владимир Путин изразява увереност, че общите исторически традиции на братското приятелство и взаимопомощ, културна и духовна близост, ще продължават да бъдат надеждна основа за развитието на всестранното сътрудничество между двете държави.

"От името на народа на Съединените американски щати поздравявам българския народ по повод Освобождението на България - 3 март. България е важен съюзник в НАТО и ние ценим нашето продължително сътрудничество и приятелство", заявява в писмото си президентът на САЩ Доналд Тръмп.

"По повод Националния празник на Република България имам удоволствието от името на френския народ да отправя към Вас и Вашите съграждани моите искрени поздравления. Щастлив съм, че 140-те години от установяването на дипломатически отношения между нашите две страни ни дават повод да подчертаем силата на френско-българското историческо приятелство", заявява в писмото си до българския държавен глава президентът на Френската република Еманюел Макрон.

Той изразява увереност, че двете страни ще продължат да работят заедно за укрепване на Европейския съюз и за неговия принос за закрила на гражданите, за икономическото и социално сближаване и за върховенство на закона. "Съюзът трябва да остане на висота на международната сцена. Оценявам ролята на България в полза на стабилността в региона на Западните Балкани и вашия личен ангажимент за напредък в областта на европейската отбрана", се казва още в писмото на френския президент.

Федералният президент на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер поздравява най-сърдечно президента Румен Радев и българските граждани по случай Националния празник на Република България. "Нашите страни са обединени от дългогодишно и изпълнено с доверие партньорство. С оглед на разнообразните предизвикателства, пред които заедно сме изправени в Европа, се надявам че и в бъдеще приятелството между България и Германия ще остане силно свързващо звено и ще допринесе за единен и суверен Европейски съюз", заявява германският президент.

Франк-Валтер Щайнмайер подчертава, че ще се радва диалогът между двете страни да бъде задълбочен още повече по време на посещението му в България през следващия месец.

"Отбелязването на Националния празник на Република България ми дава възможност да изразя на Ваше Превъзходителство моите топли поздравления, както и пожелания за благоденствие и просперитет на Вас и на Вашите сънародници", се казва в поздравителното писмо на Н.В. Филип, крал на белгийците. В писмото си Крал Филип изразява надежда, че отношенията на приятелство и сътрудничество между двете страни ще продължават да се развиват.

Кралят на Испания Фелипе VI пожелава от името на правителството и на испанския народ най-добри пожелания за мир и просперитет на българския народ по случай Националния празник на Република България.

"По повод Националния празник на България за мен е огромно удоволствие да отправя към Вас моите най-топли поздравления", заявява президентът на Република Корея Мун Дже-Ин. "С течение на годините нашите две страни постоянно развиват приятелски отношения като работят заедно в различни области. Очаквам с нетърпение по-нататъшното задълбочаване и укрепване на двустранните отношения от взаимен интерес и по ориентиран към бъдещето начин", се казва още в писмото на президента Мун Дже-Ин.

"По повод Националния празник на Вашата страна имам удоволствието да отправя от свое име и от името на правителството и народа на Саудитска Арабия най-искрените ни поздравления и благопожелания към Вас за крепко здраве и щастие, както и благопожеланията ни към правителството и народа на Република България за по-нататъшен прогрес и благоденствие", заявява Н.В. Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, крал на Кралство Саудитска Арабия.

"За мен е огромно удоволствие да изпратя моите най-топли поздравления по случай отбелязването на Вашия Национален празник, както и моите най-добри пожелания за здраве и щастие на българския народ", се казва в поздравлението на президента на Арабска република Египет Абдел Фатах Ал-Сиси. "Използвам възможността да заявя, че се надявам да продължим да насърчаваме развитието на отношенията между нашите две страни от взаимен интерес", заявява в писмото си египетският президент.

Министър-председателят Бойко Борисов пък получи поздравително писмо от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган по повод националния празник на България, съобщи пресслужбата на кабинета.

В писмото турският президент Ердоган изразява увереност, че достиженията и сътрудничеството във всяка една област между България и Турция, постигнати по време на настоящото правителство на премиера Борисов, ще продължат да се развиват на основата на взаимен интерес. "За реализирането на тази цел, пожелавам да продължим съвместната ни работа с решителност", се посочва още в писмото на президента на Турция.

В поздравителното писмо Реджеп Тайип Ердоган пожелава още благополучие и просперитет на "приятелския български народ".


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
това е протокол държавните глави изобщо не знаят за 3 март и какво са направили
тези държави за нас 500 години гледат сеир и мислят кого да оберат и завладеят
я стига с тази демагогия че ми писна
155
2
 
1
 
! Отговори
до горд софиянец преди 1 месец
Бъдещето на България,ако ни управлява Бойко още 10 години = на ГРОБ
154
2
 
1
 
! Отговори
до горд софиянец преди 1 месец
Ха-ха,че те Бойко НЕ са го споменали държавите дето са изпратили поздравителни писма. Писали са само до Радев. Бойко никой не го знае на Запад, Тръмп сигурно като се е снимал с него, си е мислил,че е от охраната. Съжалявам,че ти развалих кефа,ама прочети по-добре новината преди да хвалиш когото и да било.
153
1
 
9
 
! Отговори
CX NETWORK преди 1 месец
А писмо с извинение от Ердоган кога ?
152
4
 
8
 
! Отговори
до интересен факт преди 1 месец
Е, как ще пишат на Бойко. Знаят,че няма да разбере написаното и са решили само до Радев, да има кой да го преведе на Бойко.
151
3
 
6
 
! Отговори
до 144 интересен ф. преди 1 месец
Правилно си забелязал и аз се учудих защо световните лидери са писали само до Радев, а премиера Слънце са го забравили. С Тръмп даже си прави снимка наш Бойко, толкова да не го помни. Путин се сещам като каза,че Бойко му е , слуга" след като Бойко се изцепи да каже за Путин: ,,Две неща човек не избирал, кои да са му родители и кой да е президент на Русия." Дори Баба Меркел дето го гали по главицата не се е сетила за него,все още е канцлер.
150
2
 
1
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Турците сме много умни затова сме толкова прокопсали от 95 години.
149
3
 
4
 
! Отговори
Мюмюн преди 1 месец
Аз пари за лук и имамбаялдъ нямам,вие празнувате...
148
3
 
12
 
! Отговори
Младеж преди 1 месец
Аз лично съм благодарен на братята си руснаци, защото те предприемат крайната точка на освобождението, първата точка са я поставили нашите революционери, а крайната цел Руската Империя!!! Слава на православните християнски славянски войни!!! Ако не бяха те сега нас можеше да не има в България щеше да се говори отвратителния турски език, и мнозинството сигурно щяхме да сме ре,зани чал,мари и забулени х,анъми и алах,огъзници..... Благодарен до гроб на братята руси!!!
147
2
 
4
 
! Отговори
ПОМОЩ,СПАСЕТЕ НИ! преди 1 месец
КАКЪВ ПРАЗНИК,КАКВИ 5 ЛЕВА ,НИЕ ВСЕ ОЩЕ СМЕ РОБИ
АНГАРИЯ ГЛАД МИЗЕРИЯ.НАРОДА БЯГА ОТ ДУШМАНИТЕ
ПОРОБИТЕЛИ,НАРОДА НИ НЕ ЕМИГРИРА,А СЕ АВЕКУИРА!
146
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-далече от Просия, по-близко до цивилизацията!
145
6
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 1 месец
Поздравявам Путин и Медведев със 101-вата годишнина от подписването на Брест-Литовската капитулация!
С праздником, дорогие друзья!
144
4
 
17
 
! Отговори
Интересен факт преди 1 месец
По случай освобождението на България от турско робство, поздравителни телеграми са изпратили Владимир Путин и Доналд Тръмп до.... Румен Радев!!! Това е факт и е звучна плесница за Борисов! След като завчера съпартиеца на Бойко, Георги Марков директно му каза, че е време да напуска управлението, защото е вреден за народа, сега и двамата най велики лидери на света не зачетоха,, приноса"на Борисов за световния ред хахахахахх!!!
143
2
 
4
 
! Отговори
Свобода преди 1 месец
Аман от робство
142
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
... ISTINSKIA NAZIONALEN Praznik e Denat na NEZAVISIMOSTA - 22 Septemvri 1908 godina ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
141
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Справка-архивите на г. Елхово заплатите март 1933 г. са били:
–агроном-4550 лева, р-л земеделско училище-4400 лева,учител в зем.училище-4250 лева,учителка в земеделско училище-2950 лева, специалист-2950 лева,администратор-2350 лева,техник-2150 лева,писар-2050 лева, землемер-1600 лева.
В статистическия годишник на Царство България от 1933г. пише:
Брутна часова заплата :
1.Металоработни индустрии /шлосер/
–минимална-5.62 лв. /5.62х 8 х 21д. = 944 лв на месец/
–средна-9.93 лв. /9.93х8х21д. = 1668 лв./
–максимална-37.50 лв./37.50х8х21д.= 6300 лв. на месец/.
2.Кожарство
–минимална-2.50 лв.
140
1
 
8
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
Браво !
139
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите сме много умни затова сме толкова прокопсали от 1300 г.
138
3
 
17
 
! Отговори
3ти март е измислица преди 1 месец
По времето на соца даже не беше почивен ден

Истинският ни празник е Съединението.
137
15
 
16
 
! Отговори
Иван Иванич преди 1 месец
Много жалко да те поздравяват с денят на руската окупацията в България