Милен Керемедчиев: Посещението на Медведев показва дисбаланс

Конкретика може да се очаква само след среща с Путин, смята той
Обновена: 4 мар 2019 22:43 | 4 мар 2019 22:27, Анисия Иванова
26

Руският премиер Дмитрий Медведев пристигна на официално посещение в България. Той се срещна с Бойко Борисов и Румен Радев. Основна тема на разговорите на Медведев с българските политици са енергийните проекти, както и икономиката и туризма.

Според бившия зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев не трябва да очакваме конкретни решения и новини от посещението на руския премиер.

Още по темата

"В една президентска република, каквато е Русия, премиерът има много по-свити функции. Освен това да бъде изпратен министър-председател от президентска република в друга държава сваля нивото на отношенията между България и Русия и показва дисбаланс, какъвто съществува според руска страна", коментира бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в "Денят ON AIR".

По думите му Медведев има икономическа насоченост и е дошъл у нас само с тази задача. Той допълни още, че руският премиер и целият кабинет на Русия са с нисък рейтинг за разлика от президента Путин.

"Винаги конкретика в отношенията и конкретика в постигнати договорки се поставя при посещение на президента Путин", категоричен бе Керемедчиев.

По неговите думи основните карти за бъдещите отношения на европейските държави с Русия се държат от САЩ, защото военният и политическият натиск от Вашингтон върху източноевропейските държави се увеличава.

Той коментира пред Bulgaria ON AIR, че САЩ се опитват да изместят Русия по енергийните доставки.

В разговорите си с българските политици руският премиер засегна и темите за стокообмена между двете държави, както и за туризма. Стана ясно, че ще има облекчен режим за руските туристи.

"Можем да направим това, което е подписано като споразумение - увеличаването на изнесените визови центрове. Това ще помогне. От друга страна, България спазва европейската директива и споделя шенгенската система, тоест ние не можем да лавираме много в това - няма как да кажем от утре ще даваме групови или безплатни визи на руските туристи", обясни Керемедчиев.

По думите на бившия зам.-външен министър стокообменът между Русия и България е намалял въз основа на санкциите, които Европейският съюз налага. Според него трудно бихме могли да го подобрим.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите плащат минимум 185 (сто осемдесет и пет) лева за еднократна руска виза плюс 50 лв ваучер , плюс застраховки 2 лв на ден. И чакаш минимум 11 дена. Пари не се връщат.За каква визова привилегия на руските туристи говорим? По брой туристи Русия е на 6-то място за 2018 г. По държавни приходи от руски туристи Русия е на 66-то
18
6
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 5 години
До охубоху 9 Да ,България е с ограничен суверенитет. А при соца имахме пълен суверенитет. Правихме каквото си искаме, без да ни пука от Москва. Такъв беше само Тито . Правеше руснаците на луди. Чудно как не са го утепали.
17
2
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
Защо Медведев се срещна по отделно с Борисов , Радев и Караянчева ? Приказват си едно и също.Сигурно да види кой е най сладкодумен. А можеше срещата да е обща , за да има повече време за ядене и пиене.Все пак това са цели два дни.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дисбаланс е мутра като теб, Керемедчиев, да заема креслото на зам-министър.За портиер си само.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До охубохуДано си прочел и разбрал, какво си писал!
14
7
 
5
 
! Отговори
До охубоху преди 5 години
Не само в ЕС и НАТО - никой не е суверенен никъде. Даже и най-силният трябва да се съобразява с чужди групировки от сили. Трябва малко абстрактно мислене и обща култура за да се разбере картинката. Можеш обаче, да имаш достоинство и гъвкавъост.Иначе, разни клоуни като нод ви промиват мозъците...Путин бил национален лидер ама се криел че е такъв за да не го убият и когато народът застанел зад него ще се разкрие и поведе към суверенитет...и прочие дръндръняри.
13
16
 
4
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Солташакът на *** дойде на работна среща. Айде, с ББ се срещнаха, защото са с еднакъв ранг и говориха за бизнес. Резидентът обаче защо не прояви подобаващо достойнство, да не се среща с по-нископоставен служител? Напротив, натисна се и ни унизи.
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен това да бъде изпратен министър-председател от президентска република в друга държава сваля нивото на отношенията между България и Русия и показва дисбаланс, какъвто съществува според руска страна", коментира бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев------------Аланкоолу, Путин не се занимава стакива като вас, сор*осоиди дисбалансирани.Видя светлина в тунела и изпрати помощника си да опипа почвата.
11
4
 
21
 
! Отговори
охубоху преди 5 години
До До охубохуТочно така, никой не е суверенен в ЕС и НАТО, в които продажни :политици: ни набутаха, но в останалите имаше референдуми и те сами се отказаха!Не ми пука за еврогейската *** - интересува ме България, за чиято независимост и суверенитет са се борили дедите ми!
10
17
 
3
 
! Отговори
До охубоху преди 5 години
Пак по-добре отколкото когато е част от блок с Русия - тогава няма НИКАКЪВ суверенитет. Въобще вие, НОДовците, дето сте се наслушали на теории за суверенитета, не е лошо да помислите малко с главите си - кой на този свят е напълно суверенен? Даже и най-големите не са!
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не щем никакви французи,предпочитаме немци за Белене,защото са по-коректни! Французите са мошеници и тарикати.
8
7
 
33
 
! Отговори
охубоху преди 5 години
И кой ще се среща с Путин и ще преговаря? Боко? Радев?Защо т.н. анаЛлизатор смята, че Путин ще разговаря със слугите, след като разговаря с господарите? България е с ограничен суверенитет, в резултат от влизането в ЕС и НАТО, и трябва да изпълнява каквото се нареди от Брюксел и Вашингтон!При това положение с кого и какво има да разговаря Путин в България? Кой може да отстоява дадената дума???
7
2
 
30
 
! Отговори
1 преди 5 години
Вече не се свенят да ни кажат в очите - "С вас няма какво да обсъждаме, за вас решават други и е без значение вие какво искате, господарите ви ако разрешат ще имате тръба" ... и са прави хората, въпреки че е доста унизително за нас
6
2
 
18
 
! Отговори
1 преди 5 години
Русия е федерация а не република... много неграмотници в нашето медийно пространство се опитват да минават за експерти
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност, като се замисля, в посещението имаше нещо много конкретно. Медведев каза индиректно, че Турски поток няма да мине през България, освен ако не се получат твърди гаранции директно от Брюксел. С други думи руснаците са си дали сметка, че България няма суверенитета да взема самостоятелни решения и на българската дума и договори не може да се разчита. В тази ситуация на брюкселските бюрократи дори няма да им се наложи да забраняват проекта, за да го спрат, просто ще си траят.
4
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Абсолютно Медведев и Путин са едно цяло. Като една модерна двойка, редовно съвкупляващи се.
3
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента рейтинга на Путин е 40% ,това за гусин Керемедчиев е висок рейтинг!!!
2
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе ***, Медведя и Путин са едно цяло, в мозъка ти има дисбаланс.
1
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премиерската република е най-силната. Обама се оплакваше по телевизята, че сената му спирал реформите. Сега Тръмп не може една ограда да вдигне и ще прави извънредно положение. Президентската република е слаба власт.