Плевнелиев: Държавният глава обслужва руския геополитически интерес!

Радев подготвя и води битките си като генерал, заяви Росен Плевнелиев
4 мар 2019 09:12,
600

Две години след като напусна "Дондуков" 2, Росен Плевнелиев твърди, че вече няма политически амбиции и се е отдал на семейния живот и писането на книги. Въпреки това той често критикува настоящия държавен глава Румен Радев и отправя остри политически послания.

Все пак Плевнелиев е оптимист и казва, че в България има мечтатели, които я променят към добро. Убеден е, че новата индустриална революция е факт и в следващите 10 години всичко ще се промени.

"В тази огромна трансформация зависи от нас, българите, да бъдем част от прогреса. Имаме страхотен шанс, тъй като в голяма част от индустриите, свързани с новата икономика, България стои не зле. За съжаление, днес политиката е по-скоро част от проблема, отколкото от решението, а ни се ще да бъде обратното", заяви Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че по отношение на издаване на строителни разрешения страната ни се намира на дъното на класацията, по-зле от половината африкански държави. По думите му човек трябва да почука на вратите на 13 институции и да поиска подпис от всяка една от тях.

"Електронното правителство е въпрос на борба с корупцията по възможно най-ефективния начин. Ако българските политици наистина искат да преборят корупцията, да бъдат така добри да започнат електронното правителство", настоя президентът Плевнелиев.

Той определи като "недемократично" и "противоконституционно действие" решението на депутатите от БСП да бойкотират последните заседания на парламента. За него това е поредното доказателство, че през 2019 г. "ще се нагледаме на много безобразия".

"Държавният глава оставя впечатлението, че действа на инат. Че той е по-скоро лидер на опозицията, отколкото да е президент на всички българи. Като генерал той подготвя и води своите битки. Не считам, че тези битки са полезни за българската демокрация", каза още Плевнелиев.

"Имаме много притеснения и доказателства, че държавният глава обслужва чужди интереси. Дотук безапелационно и без съмнение българският държавен глава винаги е отстоявал по-скоро руския геополитически интерес, отколкото българския и европейския", подчерта той.

За депутатските бойкоти, посещението на руския премиер Дмитрий Медведев, критиките на президент срещу президент - с Росен Плевнелиев разговаря Стоян Тричков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
461
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ПАК ЛИ СЕ ПОЯВИ ТОЗИ ЖАБОК!!???
460
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗозоЗозич, кой е тоя руски ***? Теменужка ли, борисов ли или томето дончев?Щото и тримата се размазаха по медиите да обясняват как от руските реактори по-убаво нема и как от българо-савецката дружба по-бетонно нещо нема?
459
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам тази статия да я върнете на главната, само за да се разбере колко е неадекватно "магарето на герб".До оня ден плю по настоящия президент, а сега не смее да си отвори устата, че да не обиди съпартийците си, които го добутаха до длъжността му, нищо, че се скъсаха да дават изявления как без Русия едва ли не сме умрели....
458
1
 
6
 
! Отговори
Димо преди 5 години
По принцип трябва да го е срам,че казва следното"обслужвал чужди интереси".За добро или за лошо Плевнелиев правеше това през целият си мандат.Двуличие.Истината е,че на България й е нужен лидер,който да поставя интересите на България на първо място,след това на алиансите.
457
2
 
11
 
! Отговори
тя преди 5 години
Аман от предатели , пък и думата им дават , като че ли не сме чували простотиите им !
456
18
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Плевнелиев е пич, а руския *** е време да бъде свален с импийчмънт!!!
455
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев да обясни как се купува имот в Гърция със 720 000 ? на ръка! Всички го забравиха!
454
4
 
14
 
! Отговори
Том преди 5 години
Пастирката прекали.с.навежданвто. Тъй като не е политик няма право да дава оценки. И като се сетя за бащата - ръководна длъжност в окръжния комитет на БКП и самия той доносник като студент се чудя на наглостта му и това че си повярва, че е чудо президент
453
7
 
14
 
! Отговори
Рос истнихт Медхен преди 5 години
Еднодневката Плевка я пускат за 24 часа да му кажеме ква ни леибифтъ кям делото и идеите с които той обогато нашата действителност.явно явно журналистите от Хойте.Бул и Тъдей.Бг бидейки колеги с Десито Банева са напипали мощния инструмент за отваряне на очите й, виждайки епитетите, сравненията и оприличаванията на Шотладското явление като Пастиртутка в блазето кревать-общество-кревать.нищо лично. до доказване на обратното Плювнаналивуев а Глътнаналиев
452
6
 
21
 
! Отговори
Младен Петров преди 5 години
Смешно и същевременно тъжно. Да публикуваш изявление на човек, лишен от мисъл и с хоби празнословие, ако да е бил някога президент. За тези години на управление на ГЕРБ се убедихме, че тази партия обслужва преди всичко американски интереси, естествено и личните си, но не и интересите на българския народ.
451
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалък палшок и бездарен политик,сядай до фустата на жена си и кротувай,защото ха си отворил устата си се разбира колко си ***.
450
4
 
31
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
Тоа го показуват оти нема кой да плюй веке.То санким и плюнки не им останаха на ал йо ,минджев ,коритаров онаа *** беновска ли беше минджовска ли беше,но сите са отбор плювачи!
449
6
 
49
 
! Отговори
Непозната преди 5 години
Президентът Плевнелиев най-добре да каже той самият чий интерес обслужва.
448
35
 
6
 
! Отговори
Най преди 5 години
Най- мразим да мислим. И още повече мразим тея дето мислят и тея дето са си изкарали парите с труд и мислене. Най-обичам комунистите да ми обещават светло съвецко бъдеще
447
2
 
16
 
! Отговори
ген.Р. преди 5 години
до Р.П. брюкселски "хуесос"си
446
5
 
53
 
! Отговори
АЛО преди 5 години
ТИ СИ ХАХО БЕ ПЛЮВАЛНИКО-СКОПОЦО ПРОПАДНАЛ-ПОМАЧЕ ТЪПО
445
7
 
64
 
! Отговори
Оцелял българин преди 5 години
Ех,Пастирке,преродена !Марш обратно на политическото бунище и не се показвай повече ,за да не ни тровиш с вонята,която носиш!
444
6
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Плевнелийката говори, рейтингът на Радев скача рязко.
443
5
 
57
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Защо изобщо ни го тикате този червей още????????
442
5
 
44
 
! Отговори
дедо Ви преди 5 години
А бе плювналиев на теб кръга Капитал като ти купи министерсткото място в Министерството но регионалното развитие що ги не отрави проблемите със СТРОИТЕЛНИТЕ РАЗРЕШЕНИЯ! 2 и повече години си клати краката, че след теб и Лилето а и сегашната министерка на вътшните разходки. Гъзоугодици!