Паси: Всичките ни енергийни яйца – в руската кошница!

Путин ходи във важните за него страни, а на нас прати Медведев
5 мар 2019 09:26,
229
Паси: Всичките ни енергийни яйца – в руската кошница!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българското общество става жертва на огромна политизация. Много малко са въпросите, по които имаме национален консенсус, заяви бившият министър на външните работи Соломон Паси пред Нова тв.

"Нямаме национален консенсус по Инстанбулската конвенция, пакета за миграциите, енергийните проекти", посочи той и допълни: "Няма попътен вятър за кораб без посока."

Президента на Атлантическия клуб в България коментира и визитите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и на руския премиер Дмитрий Медведев у нас, състояли се само през няколко дни.

Още по темата

"Столтенберг обърна внимание на много неща, които знаем - за хибридните войни, за заплахите по Черно море, за киберсигурността. Имаше едно важно послание от него – познанието, че Русия вече е излязла от ракетния договор със САЩ и трябва да очакваме Русия да насочи ракети във всяка една точка от страните членки на ЕС и НАТО", допълни още той.

Относно визитата на руския премиер у нас, Паси посочи, че е знаково кой прати Русия.

"За тази среща започна да се говори още миналата година, за 3-ти март, когато се очакваше да дойде Путин за 140-тата годишнина от Освобождението на България, но тя се трансформира във визита на руския патриарх. Тази година пак се трансформира, но във визита на руския премиер. Путин ходи там, където страните са му важни – в Австрия, в Сърбия, в Гърция. Това са за него важните страни. В по-малко важните за него страни изпраща министър-председателя”, заяви Соломон Паси.

Според него в това има и добра новина, а именно - ако беше дошъл лично Путин, визитата щеше да се политизира, а сега може да се говори за нея на много по-експертно ниво.

Като втора голяма новина от визитата на Медведев, Паси посочи фактът, че премиерът Медведев е говорил за всичко друго, но не и за диверсификация на енергийните източници.

"В момента сме сложили всичките си енергийни яйца в руската кошница и тази кошница става все по-голяма и по-голяма”, каза още той. 

Според Паси, освен от добро въоръжение, имаме нужда и от разнообразие на енергийните източници и преносните мрежи.

По думите му добрите отношения между държавите зависят от равнопоставеност и от военния баланс.

"Втората световна война избухна защото имаше огромен военен дисбаланс в полза на Германия и в края на краищата войната се случи. ЕС и общностите за въглища и стомана бяха създадени, за да се контролира въоръжението. "Студената война" не се превърна в „гореща”, защото имаше баланс на оръжията”, заяви още Паси.

Според него в момента има много сериозен дисбаланс и той е видим най-вече от наша гледна точка в Черно море и затова имаме нужда от нови военноморски бази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са компенсациите на България от ЕС от загубите за големите спрени проекти с руско участие???България загуби много, скоро ще загубим и таксите за транзит, Русия също загуби...........спечелиха западните енергийни фирми-конкуренти на Русия!!Добро утро, селяни прости!!!
139
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ имат около 800 военни бази по света , Русия- не повече от 15!!!САЩ искаха да дупчат Добруджа за шистов газ, Руснаците ни предлагат най-евтина природна газ!!Не са идеални и руснаците, но в сравнение с американците изглеждат направо като ангели небесни!!
138
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко щеше да е по-спокойно ако имаше някоя голяма военна база на САЩ у нас или в Румъния.
137
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паси, аз също не понасям политиката на Кремъл, знаем какви убийци на всичко нормално са проклетите руснаци.Ама ти какво направи докато беше външен министър, а ?!Само помагаше за кражбите на Сакса и останалите от вашето правителство.Млъквай и поне не се излагай повече.
136
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ревностно и ревливо натовче постоянно го канят разни телевизии да ръси мъдрите си мисли. Омръзна! Не съм антисемит, още повече, че този няма да го приемат в Израел, защото не е евреин по майка и не знае иврит, но започвам да си бърборя сам неприлични изрази като го видя! Все се сещам за "Майната му на православието!" и двата реда сълзи и сополи, когато ни "приеха" в НАТО.И за Сейф ул Ислям Кадафи, който го нарече свой брат от Мароко. Сещам се и за онези му маjмунджулуци с Трабанта и Вьорнер
135
4
 
18
 
! Отговори
Голем смех преди 5 години
Военни разходи: НАТО 950 милиарда $, Русия 70 милиарда $. В чия полза е дисбаланса Мони? По твоята логика Русия трябва да обгради САЩ с бази . Гиди Атлантически ***.
134
5
 
14
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Соломончо, да не слагаме всичките яйца на согурността в една кошница. НАТО - вън от България.
133
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на руснаците щом така контролиратекспорта на природните си богатства .
132
4
 
10
 
! Отговори
идна жина преди 5 години
нема ли един истински мъж да ги провеси тея мекерета по стълбовете по дондуков и да ни поведе бе. българите са мъже на масата само.
131
5
 
18
 
! Отговори
Тролове Еврейски преди 5 години
цялата тази *** от предатели и родоотстъпници барабар с евреите на Паси си мисли че като видят сметката на България, господарите им от САЩ ще ги приютят в САЩ и ще ги възнаградят за предателствотоГРЕШАТ ЖЕСТОКО !САЩ и кравешка фашкия не дава за марионетките си - справка: вижте какво стана с марионетките им от Афганистан и Ирак
130
5
 
15
 
! Отговори
Тролове Еврейски преди 5 години
сега първо на първо Русия никава газ не ви е предложила !!!Медведев каза че ще строи Турски Поток в България само АКО ЕК ни разрешиюдо-масонските марионетки от ЕК НИКОГА няма да ни разрешат да имаме Турски Поток !!!САЩ никога не са ни предлагали газ също, нито са ни предлагали да ни строят газопровод !така че скоро ще разберете какви големи приятели и съюзници са ни САЩ - чака ви съдбата на Украйна !!!
129
1
 
17
 
! Отговори
Pilot преди 5 години
Мисля, че е време да се направи референдум за отношението към Русия, което се изразява в енергийните проекти АЕЦ Беляне и газта . Както и тази глупост за джендарството . Още от сега отговора е ясен , защото ние сме православни християни ! Апропо парите, които ще похарчим за американските буклуци е приблизително цената на АЕЦ- а , а тези играчки с нищо не ни гарантират националната сигурност !
128
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
fake news.
127
9
 
4
 
! Отговори
С расия бизнес преди 5 години
Да кравички Е все едно с мечка мед да делишСете се какви ви чака
126
18
 
5
 
! Отговори
Всяка година плащаме преди 5 години
Данък раССия - около шест милиарда кинтаДа имат руските пенсионериИ да гладуват нашите
125
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е този еврей за да дава тонна българското общество ? Говориза несъществуващи неща , коитонякой бил казал и ние трябва веднагада изпълняваме . Откъде накъде ?Границата е отворена , да си намери пътя за израел , ако не е съгласенима и други начини .
124
5
 
15
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
.." за 140 годишнина ..." е ПАСИКАТА сигурно незнае или непомни , че евреина КОЕН предаде ВЕЛИКО ТЪРНОВО на турците преди 640 години . Той ли ще милее за БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ?
123
6
 
29
 
! Отговори
Чака ви съдбата преди 5 години
на Украйна !това че САЩ могат да покрият нуждите от газ на Европа е мит !отделен е въпроса че Американската газ е 4 поти по-скъпа от Рускатаза това започна тази масирана пропагандна кампания за електрически коли и отказване от месото - САЩ ще орежат консумацията на енергия на Европа, а когато това стане познайте кой ще го орежат най-жестоко - България и другите Славянски страниприятелите ви от ЕС и НАТО ще ви върнат в каменната ера - ето това ви чака !!!
122
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До оня ден всички плюеха Радев, щото бил президент.Сега се обърна палачинката, ама нещо никой не смее да плюе ни борисов, ни *** му.Що така?
121
0
 
21
 
! Отговори
Йосиф Барух преди 5 години
До Бможе ли да ми посочиш един пример американци да са продали нещо на загуба?тактиката обикновенно е че те навиват да си купиш нещо скъпо но те убеждават как е за твое доброспоред мама Меркел цената на втечнения газ е с около 20% по-скъпа, освен това трябва да се добавят цените за превръщане в газово състояние, и тннемците не са толкова *** че да плащат по-скъпо