Патриотите скочиха срещу помощите на "работещите социално слаби"

Безработните трябва да се преквалифицират, за да започнат работа
6 мар 2019 16:07, Василия Пейчева
59
Патриотите скочиха срещу помощите на "работещите социално слаби"
Снимка: архив "Булфото"

Да се спират социалните плащания на тези, които взимат помощи, а демонстрират охолен живот, които са трайно безработни и не подобряват квалификацията си. Това предлагат "Обединени патриоти" с поправки в Закона за социално подпомагане.

Още по темата

Промените са част от мерките за реализирането на концепцията на вицепремиера Красимир Каракачанов за реална интеграция на ромските общности. С тях патриотите ще се борят срещу хората, които "работят социално слаби и безработни".

"Имаме огромна маса хора, които получават пари през Закона за социалното подпомагане. Те се отучват от труд и очакват държавата да издържа тях и тяхното потомство. С този закон предлагаме най-после държавата да въведе някакви изисквания към хората, които получават социални плащания", обясни Искрен Веселинов.

С поправките се предвижда трайно безработните, които получават помощи, да бъдат ежегодно оценявани, да им бъдат поставяни задачи в посока социализация, повишаване на квалификация и грамотност. Неизпълнението на тези задачи ще бъде основание за намаляване на помощите. Ежегодната оценка ще се прави от Агенцията за социално подпомагане и тя ще стъпва на критерии, които ще се утвърдят от министерството.

С промените се предвиждат и санкции за тези, които получават помощи, а демонстрират висок стандарт на живот. Затова се посочва конкретно и какво е недобросъвестно получени средства. Когато има такова нарушение, получателят ще трябва да върне помощите и те ще бъдат спирани.

"Всички знаем за сериозните цигански сватби с по 200, 300, 500 човека, които не съответстват на това, че човекът, който ги вдига, всъщност получава помощи", даде пример Александър Сиди.


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
не драги ми питриоти,не всички могат да работят като вас за джоба,то не бяха паспорти,то не бяха продажби на земи за 7лв.квадрата,на наши хора,то не бе чудо.
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И аз ще гласувам за ВМРО! От 30г. чакам да им спрат шалтера на тия гали от остров ман!
45
6
 
14
 
! Отговори
икономист преди 4 месеца
В резултат на което, се създава изкуствена ситуация на противопоставяне на отделни социални групи от обществото, което е абсолютно ненужно. Ние живеем в свят на изобилие, в който всеки ден се изхвърлят огромни количества стоки, и въпреки това има хора, които гладуват, и дори им се отказват социални помощи. Хората продължаваме да работим все повече, въпреки че продуктите нужни за нашата издръжка се произвеждат в излишък. Реално, ние всички работим, за да осигурим богатството на една шепа хора!
44
6
 
5
 
! Отговори
икономист преди 4 месеца
Не са проблем хората на социални, истинският проблем е ниската събираемост от данъци, които идват основно от обикновените хора... Затова се търсят начини да се ореже разходната част на бюджета. Истината е, че пари няма, защото приносът на бизнеса във формирането на приходната част на фиска е минимален. Бизнесът не плаща и половината от онези 10 процента данък върху печалба на годишна база. Фирмите прикриват по напълно легални счетоводни способи, една значителна част от печалбите си...
43
2
 
6
 
! Отговори
Мен преди 4 месеца
Нали се сещате,че това са лаладжийски приказки... Популизъм до мозъка на костите. Само приказват колкото да съберат процент по изборите и после нищо няма да направят. Те няма и да съберат достатъчен процент за мнозинство ИД това им е екстра оправданието. Но ще имат повече *** в парламента. Мислете малко с тези глави, хора! Разгледайте всяка друга малка партия реално какво предлага и се вижте как предлагат да го постигнат. Не е трудно дявол да го вземе.
42
2
 
8
 
! Отговори
икономист преди 4 месеца
Ами ако въпросния български гражданин на социални, все пак повиши квалификацията си, но въпреки това никой работодател не иска да го вземе на работа? Пак ли ще му спрат помощите?
41
1
 
10
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 месеца
Да бе, все едно някой ще пипне ЕЛЕКТОРАТЪТ! Тези кафета ги пием вече 30 години. И НЕ - не ви вЕрваме!
40
0
 
15
 
! Отговори
КОНКРЕТИКА НЯМА преди 4 месеца
В предложенията на ВМРО. Ето как требе да бъде :

1) ЛИЦА И СЕМЕЙСТВА ПЪТУВАЩИ В ЧУЖБИНА

2) ЛИЦА И СЕМЕЙСТВА СОБСТВЕНИЦИ НА МПС И КОЛИ НА ЖИВОТИНСКА ТЯГА

3) ЛИЦА И СЕМЕЙСТВА С НЕЗАКОННИ КЪЩИ И ОТГОРЕ САТЕЛИТНИ АНТЕНИ

4) ЛИЦА НАГЛО НОСЕЩИ НЯКОЛКО РЕДА ЗЛАТНИ ЛАНЦИ

5) ЛИЦА И СЕМЕЙСТВА КОИТО НЕ РАБОТЯТ И ОТКАЗВАТ РАБОТА

6) ЛИЦА КОИТО СА ПО-ТЛЪСТИ С НАД 10 % СПРЯМО НОРМАТА И Т.Н.

АУТ ОТ СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА
39
2
 
8
 
! Отговори
комитата преди 4 месеца
Патриотите си играят игра -скачат подсакачат и всички заедно пак сме на арената
38
7
 
6
 
! Отговори
икономист преди 4 месеца
Вижда се, че повечето хора, които ползват социалните трапезарии са всъщност българи! Много от тях с добро образование и квалификация. Къде повече да се квалифицират?
Доброто образование и квалификация, отдавна не е равносилно на добър работник или служител.
37
6
 
10
 
! Отговори
икономист преди 4 месеца
Това ще бъде мярка не толкова срещу ромите, колкото срещу българите, които получават социални помощи. Голяма част от ромите са просто тарикати, които хем си бачкат нещо в строителството или като общи работници, хем получават и помощи от държавата. Те са жилав етнос и живеят на големи семейни общности, което допълнително им помага в случай на продължителна безработица. На българските социално слаби хора, обаче няма кой да помогне, особено ако живеят сами.
36
11
 
10
 
! Отговори
икономист преди 4 месеца
Тези помощи и без това са смешно ниски, а "патриотите" разправят, че с тях можеш да се издържаш нормално. Това не е вярно! Всеки може да види на сайта на Агенцията за социално подпомагане за какви средства става дума. Някой, ако разчита изцяло на тези помощи, ще свърши като евреин в нацистки концлагер. Освен това, помощта за отопление, се дава отделно от основния размер на помощите, и то не на всички социално слаби, а само на лица над определена възраст. На другите не им е студено явно...
35
6
 
7
 
! Отговори
Митьо преди 4 месеца
Сички да гласуваме за ВМРО. Те ша оправят работата. Евала
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо работите срещу населението,вместо да му помогнат,му взимат и малкото останало,а минималните пенсии не увеличиха1
33
2
 
11
 
! Отговори
Ром"с преди 4 месеца
100% съм съгласен .
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ПрекратяваМ абонамента поради "покани за кафе".
31
0
 
38
 
! Отговори
бе не че нещо... преди 4 месеца
Българките май са започнали масово да раждат вкъщи. Последно като ходих до една болница, в двора на родилното 95% от родилките бяха от ромлянски произход?!
30
1
 
16
 
! Отговори
Прах в очитe преди 4 месеца
Що му се вързвате на 24-я, той си е *** и трябва да ви предизвика да пиеше, да има активност...
Проблема е мнооого по-голям от това което виждаме,макар да има огромна информираност, проблема е,че това е световна тенденция, вижте какво е в щатите, колко абизяни живеята като нашите шебеци, вижте колко неандерталци се натикаха из Европа, и макар да съсипаха цветущи държави, продължават с тази практика..
Пак,че голямата част от *** са навън и дано не ни ги върнат,че тогава ще е страшно....
29
3
 
47
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Държавата не ми е дала един лев помощ, а съм внасяла 35 години данъци и осигуровки! Детски не съм получавала, не защото заплатите ни бяха високи, а защото праговете бяха много ниски. Сега съм на 560 лв заплата, съпругът ми на пенсия, а синът ми е студент! Няма къде да се жаля! Ще превивам гръб и ще стискам! И ще гласувам за ВМРО, никой не предложи досега такива мерки!
28
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Който не работи не трябва да яде!Това е!Неслучайно работливия български народ е измислил тази приказка!Давате им по една кирка и на работа !Тунел има да се пробива под Шипка!Стига сме издържали племето на кривозурлестите кривокраки които нарочно се размножават в геометрична прогресия!След 10 години когато ще са 80% кой ще работи а?