Депутатите решиха: Дълговете на Главното мюфтийство – опростени

Патриотите против: Едно вероизповедание се фаворизира!
Обновена: 8 мар 2019 11:45 | 8 мар 2019 10:58,
318
Депутатите решиха: Дълговете на Главното мюфтийство – опростени
Архив: Булфото

С гласовете на ГЕРБ и ДПС бяха приети на първо четене спорните поправки, с които се опрощават дълговете на вероизповеданията.

В текстовете се предвижда да се освободят от плащане на неплатените задължения към 31 декември 2018 шест вероизповедания. Общо дълговете са за над 8 млн., но се оказа, че почти цялата сума е задължение на Главното мюфтийство.

Именно това породи недоволство, а от БСП заподозряха, че това е сдека между ГЕРБ и ДПС. Малкият коалиционен партньор "Обединени патриоти" също остро се противопостави на идеята за опрощаване на големите дългове на Главното мюфтийство и настоя, че така се противопоставя обществото.

Още по темата

"Законът вече трябва да се казва Закон за вероизповеданията в полза на Главното мюфтийство", отсече Искрен Веселинов от ВМРО.

Според него този закон е бреме, показва двоен стандарт и създава усещането, че едно вероизповедание се фаворизира.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов настоя, че за пореден път ще се забие клин в обществото, за да бъде разделено на мюсюлмани и немюсюлмани.

"Отново сме поставени в ситуация Народното събрание да бъде рекетирано от една парламентарна група - ДПС. Те пари имат, не става въпрос за тези 8 млн. Трябва да се покаже, че без ДПС нищо не става, че тя командва парада. Но това аз не го приемам", отсече Симеонов.

Проф. Станислав Станилов от "Атака" пък настоя, че Народното събрание не може да опрости дългове със закони и обясни, че това е в правомощията само на президентската институция.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов категорично отрече обвиненията, че в случая става дума за рекет и договорка.

"Никога по никакъв начин не е поставяно някакво условие за Закона за вероизповеданията. Никой не е оказвал някакъв рекет, за да сложа подписа си и да гласувам днес за законопроекта", настоя Цветанов.

"Да не делим България на мюсюлмани и християни, защото това няма да доведе до нищо добро, а само може да ни отдалечи от това, което са ни завещали нашите деди. България е ценна за това, че има многообразие от вероизповедания и че успя да запази етническия мир", продължи той.

Цветанов призова и БСП да не се заиграват с тази тема, защото крайните изказвания могат да доведат до противопоставяне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
2
 
! Отговори
степан преди 5 години
Когато политическата се намеси във работата на финансовата се счита че е налице мафията двете се срастват за да се захранват използващи закона
278
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 5 години
До минаващПомаци и турци всъщност не е едно и също. Може всички турци да са мюсюлмани, но не всички мюсюлмани са турци. Дали го разбираш?
277
1
 
1
 
! Отговори
1223 преди 5 години
До вече не е новинаЗа да се помни.
276
0
 
4
 
! Отговори
вече не е новина преди 5 години
Хем стара, а и вече не адекватна! Защо е оставена да виси тук.
275
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До минаващ Затова ли като се изнасяхте някои от вас оставяха в житните ниви забити арматури и вързани кучета? А песента че без вас сме загубени вече много се изтърка. Много ви харесва да се турчеете до самозабрава, но това е единствено във ваша вреда.
274
0
 
16
 
! Отговори
Честен преди 5 години
По телефона:-Вие се свързахте с телефона на НАП*Ако искате да си платите данъците, натиснете звезда*Ако не искате , натиснете решетка*Ако искате да Ви ги опростят, натиснете полумесец
273
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
би трябвало да протестираме срещу това предателство... дано поне на изборите не гласуваме за същите, всички в НС трябва да бъдат сменени!
272
14
 
5
 
! Отговори
минаващ преди 5 години
До До Боже;Турците и помаците(всъщност те са едно и също) никога не са чакали на готово и винаги са си изкарвали прехраната с много труд.Ако не са турците в България до сега щяхте да умрете от глад защото няма кой да ви оре,сее, жъне и храни.Нито един от вас не гледа животни, чакате на готово да ви дадат.От сутрин до мрак кибичите из кафенета над едно кафе и се оплаквате. От както сте независима държава племето ви линее, бледнее и гине.Изчезвате, но харчите за алкохол 1,2 милиарда но не раждате.
271
2
 
2
 
! Отговори
минаващ преди 5 години
До Иван; Ела си го вземи. Чакаме те .
270
0
 
6
 
! Отговори
До Боже преди 5 години
Само помаци, роми и турци освояват пари от държавата. *** ли си получаваш дебитна карта с лика на *** и надпис ГРОБ...
269
0
 
11
 
! Отговори
Огледало преди 5 години
*** не трии коментарите ми!!! Преди години въпрос към Б.Борисов: Като се погледнел в огледалото, не виждал ли образа на Д. Пеевски? И Боко почна да лъже и маже, а то било истина. България в момента се управлява от турци, помаци и роми.. ГЕРБ=ДПС
268
0
 
32
 
! Отговори
Боже! преди 5 години
Това е най-ужасната постъпка на Герб,непростимо е..колко църкви гният по селата...имат нужда от ремонт,а джамиите светят и блестят и пропагандират много здраво населението...това беше много ужасна постъпка на Правителството
267
0
 
23
 
! Отговори
бунтар преди 5 години
ГЕРБ И ИСИЕ ПАЗБОИНИЦИ ОПРОСТИХА НО НАРОДА НЕМА ДА ИМ ПРОСТИ----ОТ1989 ДО СЕГА НА ТЕЗИ САМОПРОВЪЗГЛАСИЛИ СЕ УПРАВНИЦИ--КРАДЦИ И ПРЕДАТЕЛИ НЯМА ДА БЪДЕ ОРОСТЕНО
266
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а стези пари можеха да купят 70 ножи линейки ..оборудвани
265
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
следва ритуално обрязване на джендерската партия герб
264
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еййй, тия хора ще затрият България, как не ги е срам. Да си бяха дали от безумните субсидии тези пари, а не от народа.
263
1
 
11
 
! Отговори
Иван преди 5 години
До минаващако ни върнат Одрин, може...
262
2
 
1
 
! Отговори
Иван преди 5 години
проста работа...
261
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Paя, много ви обичкам! След 3 дни ще сте забравили всичко и пак ще боготворите Слънцеликия и Яйцеглавия!Патреотарите и те ще забравят, както забравиха много неща в името на Кокала!Муахахахаааааа!!!
260
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ НАПРАВИ ПОЛИТИЧЕСКО САМОУБИЙСТВО !