Депутатите решиха: Дълговете на Главното мюфтийство – опростени

Патриотите против: Едно вероизповедание се фаворизира!
Обновена: 8 мар 2019 11:45 | 8 мар 2019 10:58,
318
Депутатите решиха: Дълговете на Главното мюфтийство – опростени
Архив: Булфото

С гласовете на ГЕРБ и ДПС бяха приети на първо четене спорните поправки, с които се опрощават дълговете на вероизповеданията.

В текстовете се предвижда да се освободят от плащане на неплатените задължения към 31 декември 2018 шест вероизповедания. Общо дълговете са за над 8 млн., но се оказа, че почти цялата сума е задължение на Главното мюфтийство.

Именно това породи недоволство, а от БСП заподозряха, че това е сдека между ГЕРБ и ДПС. Малкият коалиционен партньор "Обединени патриоти" също остро се противопостави на идеята за опрощаване на големите дългове на Главното мюфтийство и настоя, че така се противопоставя обществото.

Още по темата

"Законът вече трябва да се казва Закон за вероизповеданията в полза на Главното мюфтийство", отсече Искрен Веселинов от ВМРО.

Според него този закон е бреме, показва двоен стандарт и създава усещането, че едно вероизповедание се фаворизира.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов настоя, че за пореден път ще се забие клин в обществото, за да бъде разделено на мюсюлмани и немюсюлмани.

"Отново сме поставени в ситуация Народното събрание да бъде рекетирано от една парламентарна група - ДПС. Те пари имат, не става въпрос за тези 8 млн. Трябва да се покаже, че без ДПС нищо не става, че тя командва парада. Но това аз не го приемам", отсече Симеонов.

Проф. Станислав Станилов от "Атака" пък настоя, че Народното събрание не може да опрости дългове със закони и обясни, че това е в правомощията само на президентската институция.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов категорично отрече обвиненията, че в случая става дума за рекет и договорка.

"Никога по никакъв начин не е поставяно някакво условие за Закона за вероизповеданията. Никой не е оказвал някакъв рекет, за да сложа подписа си и да гласувам днес за законопроекта", настоя Цветанов.

"Да не делим България на мюсюлмани и християни, защото това няма да доведе до нищо добро, а само може да ни отдалечи от това, което са ни завещали нашите деди. България е ценна за това, че има многообразие от вероизповедания и че успя да запази етническия мир", продължи той.

Цветанов призова и БСП да не се заиграват с тази тема, защото крайните изказвания могат да доведат до противопоставяне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
30
 
! Отговори
смях 2 преди 5 години
Асенчо Генов, къде си, с камерката, да тичкаш и да задаваш въпросчета?Къде си, моето момче?Найо Тицин, къде си красавецо?Къде си те питам?
218
0
 
34
 
! Отговори
смях преди 5 години
Къде сте е, умните, красивите, окупаторитекъде сте? къде сте? ..А ? къде сте, нещо ви няма по площадите и пешеходните пътеки?
217
1
 
40
 
! Отговори
да преди 5 години
Сега, ако имаше истински българи в София, щяха да протестират и да свалят престъпната герберска банда, окупирала България!!Но на територията стачкуват само "умните и красивите" продажни момченца и момиченца, които за една стипендия в Англия или Америка ще продадат майките и бащите си, БХК, НПО-та и разни други анти-български организации!!
216
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ-ерската мафия в действие!!!
215
1
 
26
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
не знам колко пъти да ви се обръща внимание:-Няма какво да коментирате!ВСЕКИ ДЕН,в който ШАЙКАТА "герб" е на власт,ЗАВЛИЧА България към дъното!!!!Така ще за-ерат работите,че САМИ ще абдикират..Разбира се,преди това ще приложат поредната МИМИКРИЯ и под ново име,но със старите похвати,ще продължат да оглозгват.Вероятно ще набутат някой,който да обере негативите от техните ПРЕСТЪПЛЕНИЯ спрямо държавата и хората.А този "някой" ,ако има акъл,ще ги набута в *** гз.Ако не,.."жална му майка"..
214
0
 
11
 
! Отговори
Мое мнение преди 5 години
Прав е г-н Цветанов като каза да не се делим на християни и мюсюлмани. Българската църква е пълна с ченгета и още в народното творчество попът е хитър и лукав тарикат. В случая обаче се делим на такива,на които им опрощават дълговете държавно и такива, които си плащат дълговете да има заплата за държавниците. Индулгенция или Мартин Лутер? Народът трябва да се събуди
213
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
айде да ги избесим бе. 240 помияра и към 2-3 хиляди тумбака ще ги пазят. *** май не останаха толкова мъже в българия. да пуска путин бомбата у да я закрива тая ***.
212
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полуавтономната провинция на Турция, наречена България, е член на ЕС ?! ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАРодил съм се в най-жалката територия в света !
211
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дечица умират ежедневно в тази държава заради липса на некакви хилядарки. 10. 20. 50. с 8 милиона си направете колко деца са това.
210
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
айде сега на умните теуефончита и цъкайте смс-и за болните българчета и за линейки за мангощините. ПС: тея 8 милиона лева са най малкото. разходете се из депесарските общини. бензин ли нема за патрулките, мангофци ли дерибействат, пътищата ли са порутени. май не. спи вулгарино спи.
209
0
 
28
 
! Отговори
Я преди 5 години
И после искате да плащам данъци и осигуровки ??!! ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
208
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да идва по бързо Лаура с Ало Ваньо-то , защото Борисов и Цветанов ще потурчат добросъвестните хора, които им плащат заплатите. Всички знаем за СИК и мутренските времена,но сме прекалено страхливи да излезем на улицата сега. Бяхме 50 години страхливи,но дойде краят на БКП когато каза Горбачов. Сега така ще дойде краят на ГЕРБ и ДПС, когато каже Лаура и един милион ще излязат без страх на улицата
207
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цвъки ефенди пак се изцвъка на метеното, а проверките за касови бележки за 1.50 в читалище направиха него и Горанов за смях. Напълно неадекватни!
206
0
 
28
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Сега разбрах,че за да ми опростят дълг,трябва да съм гей,психо,наркоман,*** или от честен,православен християнин да стана обратен,*** мюсюлманин,защото цял живот съм работил честно и плащал почтенно всичко,до стотинка,ведно с лихвите?!Аферим,машалла на управляващите?!Обаче идват избори и убеден съм,че има някаква висша справедливост,добър е Господ-Бог или народа,че забавят,но не забравят,не остава ненаказано зло,и един ден всичко се връща,така,че кой каквото прави,на себе си го прави!?!?
205
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вече ставам правоверен! в България е по добре да си правоверен, защото държавата работи за првоверните. вижте Доган иПеевски и останалите поганци колко са богати и честни. ако съм правоверен може да им изплатят дълговете. българите да си кютат мирно по форумите, да си плащат сметките и данъците и да гласуват за герб до като измрат, след като измрат пак гласуват за герб, защото са в списъците на цецо. аз ще си гласувам за дпс, защото само те се грижат за своите избиратели!
204
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какво ми подскачат патриотчетататяхното законче за детски помощи според образованието на родителите да не би да не е дискриминационен ?
203
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджийски тролчета,нещо да кажете за вече публичното венчане на Баце с Доган.Ха сега обяснявайте на хората,че нямате сестра.Всичко вече е ясно.Само не е сигурно кой точно е булката,ама и там нещата клонят в едната посока.
202
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е резултатът от дълбокия сън на българите. Къде са умните и красивите, къде е т.н .градска десница къде са интелектуалците ???*3
201
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вчера по кириз сандъка дадоха двама *** проверяващи един танцов състав цял час играли и пускали газове с цел накрая да ги хванат завалиите че не издавали касова бележка срам срам и пак срами тук мутренската пословица за милиони няма закони за кокошка няма прошка добре приляга ама че раздават милиони от нашите пари без да ни питат на кого да се оплачем на баи ГАРО
200
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо от мюфтийството не продадат някой от хилядите си имоти и да си покрият задълженията?