Борисов се чуди и мае като се пенсионира за какво ли ще говори БСП

Етническо напрежение обаче нямало да допусне в никакъв случай
455
Борисов се чуди и мае като се пенсионира за какво ли ще говори БСП
Снимка: Булфото, архив

След поредните промени в Закона за вероизповеданията премиерът  Бойко Борисов е поканил в понеделник патриарха и главния мюфтия на среща.

По време на осмата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново той призна, че не е неприятно да чува упреци от партньорите в управлението заради опрощаването на дълговете на вероизповеданията и подчерта, че с темата етническа толерантност ГЕРБ никога няма да направи компромис.

Още по темата
Пред участниците във форума той припомни събитията по време на Възродителния процес, в който е участвал като командир на батальон.

"Аз съм участник във Възродителния процес като 27-годишен командир на батальон. Такава мъка, такъв ужас повече никога няма да допусна, докато зависи от мен нещо. Майка, като ме изпращаше с военната униформа, с автомата, с кубинките, знаеше къде ме праща. Такава мъка, такъв ужас, повече никога няма да допусна, докато от мен зависи нещо", закани се Борисов.

Той допълни, че тогава е видял с очите си как българи с различна религия се гледат и искат да се убиват и че виновни за тази ситуация са били комунистите.

Борисов каза, че не е правилно чужди държави да плащат на българските проповедници. Българските граждани, дали са християни или мюсюлмани, когато отидат в храма, слушат, чуват и вярват, че там е мястото, където трябва да се пресече радикалният ислям или друго влияние.

Министър-председателят отхвърли обвиненията за договорка с ДПС и припомни, че в ГЕРБ членуват десетки хиляди мюсюлмани.

"Упрекват ме в уйдурма с ДПС. Защо не е ДПС? В ГЕРБ имаме десетки хиляди мюсюлмани. Цветанов на всеки, от всяко село му знае името. Сега 10 минути може да изрежда имена. Идват избори. Най-лесно е да се приказва, но нека да има все пак мяра, апелира премиерът. С ДПС е разговарял по една тема - превъоръжаване на армията. Цял живот съм бил биткаджия, но искам да се спася, защото не е добре да има битка. Не дърпай бабички, дърпай здравите мюсюлмани, кипна Борисов.

"Не знам, един ден, като се пенсионирам, какво ще говорят от БСП. Сигурно сега, ако падне комета, ще кажат, че е паднала по времето на Борисов", пошегува се премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
1
 
13
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 5 години
ГЕРБ ЩЯЛА ДА СЕ ПРЕКРЪСТИ НА СМЧ (СИЛНО МОЙ ЧОВЕК)
319
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце до онзи ден не си хвърляше партийната книжка.Сега се сети че комунистите били виновни.Абе как да ги харесвам тия наши политици,бе?
318
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо не я пуснат в Нета тази прочута докторска дисертация, нека да я прочетем, да я оценим, да и се възхитим...Още малко и ще я скрият в трезора на Банката.
317
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО БайфиданИ НЕ ЗАБРАВЯЙ, ЧЕ НАРЕД С ДРУГОТО ТОЗИ ЧОВЕК И ДО ДНЕС Е КОМУНИСТ (ОЩЕ НЕ Е ВЪРНАЛ ПАРТИЙНАТА СИ КНИЖКА)Странното е, че дори Корнелия не е била член на БКП, а в ГЕРБ е фрашкано с комунисти.
316
3
 
11
 
! Отговори
Заразно е преди 5 години
Явно, че простотията на Бойчето е заразна. Всичките му герберастки управленски калинки, които са назначени от него в администрацията ни, са големи простаци.
315
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В софийскмят че е по-близо!
314
4
 
17
 
! Отговори
Млад историк преди 5 години
Никога България не е управлявана от толкова *** човек. По *** е дори и от Тодор Живков.
313
2
 
14
 
! Отговори
Iozeff преди 5 години
До АнтикомунистВ моменто него са го надупили от ДПС! Ха-ха-ха!
312
2
 
13
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
О, немой са кахъри за тва ! След три дни вече никой няма да си спомня за тебе крадецо,*** и селски тарикате без никакви обноски и образование!
311
1
 
13
 
! Отговори
Iozeff преди 5 години
До БайфиданВ това се изразява трагедията на Бг! Наистина борисов е доста простичак! Доста!
310
1
 
18
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
До БайфиданТъй като, при " демакрацията " интелектуалното ниво на българина се ""издигна "" до: " Радка пиратка, дай две бири и музиката да свири и "ОСОБЕНО СЪДЪРЖАТЕЛНАТА: Тез Червени Домати Кой Ги Мама Разклати, съвсем естествено е прочелия Винету да бъде избран от полуграмотните избиратели.П.П.Когато тинята изплува и започне да се възприема за каймак, лошо и се пише на такава държава.
309
16
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До колко е ***. Този "***" човек е с титла д-р, бил е гл. секретар на МВР, два пъти кмет на столицата, три пъти премиер. Дали е случайно и колко българи са го постигнали?
308
5
 
25
 
! Отговори
Колко е прост?! преди 5 години
*** човек ни "управлява". Сами сме си виновни.
307
5
 
23
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
27 годишен Командир на Батальон.Тоя е по зле и от Живков дето беше полу- легален (той се крие ама не го търсят)
306
2
 
24
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Щом говори за пенсия,иска му се да се пенсионира вече,и той самия се моли да не го избират,но дали ще може,някой го натиска за четвърти мандат,такъв нов продажник трудно се обучава.
305
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДОНОС Тюркски и турски произход са две напълно различни неща. Явно не си чел достатъчно. Не се излагай.
304
3
 
24
 
! Отговори
Да де преди 5 години
Стар *** си ти Бойче, ама много ти е просташко говоренето. Излагаш ни пред света. Не можеш да четеш, говориш махленски, мляскаш, използваш мутренски мимики. Мислиш си, че казваш нещо, а то едно голямо нищо. За десет години, откакто си на власт, къде отидоха другите държави, къде сме ние. На опашката.
303
5
 
13
 
! Отговори
този е турчин преди 5 години
а ДПС кои са,че с тях се обсъжда превъоръжаването на армията ???!!!ДПС ли ще превъоръжава армията ??!!!Борисов винаги е бил турски политик и ще си плати за това !!!!
302
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Любимата му песен е "Батальонът се строява".Той бил командвал батальон?Но как аджеба старши лейтенант ще командва батальон?Преди време пред мадам В баничарката,сподели,че мечтае след два,три мандата премиер и един президент да се оттегли от политиката и да се събере с "една женица" и спокойно да си изкара старините.Може би в Испания.Но не мисля че скоро сам ще пусне кокала.Тези,които го създадоха,само те могат да го махнат от властта.Народът няма думата.
301
3
 
26
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Откакто си на власт,постоянно такива въпроси и глупости са ти в главата,никога не си постави сериозни въпроси,като демографската криза например.За кой ли ще говори БСП? Пак за тебе,ще се оправдават с идиотщините ти,от тебе са го научили.