Сделката ГЕРБ-ДПС-ОП или новата тройна коалиция

Замазвали очите на хората, защото ги било страх
39
Сделката ГЕРБ-ДПС-ОП или новата тройна коалиция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова скочи отново срещу ГЕРБ  заради Закона за вероизповеданията.

Според нея заявката, която управляващите направиха вчера, че няма да опрощават дълговете на Главното мюфтийство към държавата, а ще им дадат възможност да бъдат разсрочени,не променят нищо.

Още по темата
"За нас от начало и докрай това е сделка между ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС, за да се спаси правителството", отсече тя, цитирана от пресцентъра на БСП.

Нинова настоя, че управляващите са предложили промяната не, защото чуват гласа на хората, а защото са се уплашили от реакцията на хората.

Тя поиска финансовият министър Владислав Горанов да обяви как точно ще бъде разсрочено задължението на Главното мюфтийство и оцени новото предложение на ГЕРБ за разсрочване на задължението за същото като старото, но в по-завоалирана форма.

"Никой не казва за колко време, при какви условия. Едно разсрочване за 50 години е скрито опрощаване. Искаме ясните условия, при които се разсрочват тези задължения. Министърът на финансите да излезе и да ги обяви", соцлидерката.

По думите й сега управляващите манипулират обществото и хвърлят прах в очите му, че проблемът е решен. Нинова обвини управляващите, че по този начин внасят разделение в обществото, тъй като към едни и същи проблеми, се подхожда по различен начин.

Тя попита при тези условия, ще бъде ли представен график за разсрочено плащане на общинските болници, за да не фалират, ще има ли график за разсрочване на задълженията на български граждани, които дължат пари на "Топлофикация".

"Според нас сделката продължава. Гарантирам ви, че това предложение на ГЕРБ ще бъде одобрено единодушно от "Обединени патриоти" и ДПС. Просто, защото така е договорено. Тя е старата под различна форма. Замазват очите на хората, за да просъществува възможно най-дълго новата тройна коалиция: ГЕРБ - ДПС - Обединени патриоти", заяви Корнелия Нинова.

Тя отказа да коментира намерението на "Воля - българските родолюбци" да напусне пленарната зала.

"Ние ги знаем тези движения напред-назад на Воля - ту подкрепят правителството, ту са в опозиция, дайте да изчакаме и да видим колко време ще продължи, ще има ли цена това излизане", изтъкна още Нинова.

Нинова заяви още, че ПГ на "БСП за България" ще се върне в парламента при условие, че управляващите изпълнят исканията им за гарантиране на честни и прозрачни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Justice преди 5 години
България е държава, превзета от олигархични интереси, с концентрация на политическата и икономическата власт в ръцете на ограничена група хора, която упражнява влиянието си върху парламента, правителството, политическите партии, публичната администрация, полицията, съдебната система и масмедиите". Една ничия територия с нефункционираща демокрация и опортюнистична олигархия - какъв благоприятен терен за руската офанзива! Политическият инструмент на олигархичната върхушка може да се оприличи с монета - от едната страна е ГЕРБ, от другата БСП а по средата ДПС.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова срещу борисоВ !Мъжкото момиче срещу Женско момче !
29
0
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
Не ми се ще да го кажа, но ДПС са най адекватни в политиката.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Госпожа Нинова ти пък си много убава.ако ти си даде възможност с коя партия ще правиш коалиция .не виждам. с ГЕРБ ще сте лика и прилика
27
2
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 28: БСП загуби много от това, че прави коалиции с ДПС по времето на Станишев и мисля, че няма да направи втори път тази грешка. А Бойко сега се чуди как хем да ползва подкрепата на ДПС, хем електората да не забележи това. Няма как да стане.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-жа много лесно ги говори тези приказки за ДПС ама при едни евентуални избори и ако БСП политическа сила с малка преднина как ще обяснява на електората си като се наложи да се коалира (да седни на догановия) и да се цункат по площадите. А тя мерак да води кораба има отдавна..... Проучванията сочат не големи размествания на силите, а от "резервните скамейки" не се вижда нещо читаво.
25
2
 
2
 
! Отговори
Ognyanz преди 5 години
Изнервен е Цецо, че вече не знае кога Бойко ще го заеърти на 1 80 градуса.
24
3
 
6
 
! Отговори
червената кака преди 5 години
нещо много нервена. Разбирам я - няма народни вълнения, сблъсъци по улиците, няма електорална покана да вземе властта, рублите свършват , а резултат никакъв. Червеният капитал скимти на гладно, другарите се изнервят без обществени поръчки, Манолова осребрява народната любоффф вместо Позитано. Мда. Положението никак не е хорошо.
23
0
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 5 години
Осем милиона за Нинова са нищо.И така зле , и така зле.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ognyanz - Имаше труд на Ленин "крачка напред, две назад".Не е така ве, ***! Лениновите уроци са: крачка назад, две напред! За йкакъв комунист се драскаш, а не си прочел и запомнил нищо от вожда си!
21
5
 
8
 
! Отговори
Изчислител преди 5 години
Като гледам какви плюсове и минуси се пишат на някои коментари, стигам до извода, че от "Позитано" 20 са увеличили бюджета за дежурни ***.Около изборите ще има големи сеири.
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриоти които предадоха България за да се прегърнат с дпс и доган. Позор!!!
19
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доо *** лицемерка: Колко *** ще копи/пействаш тази опор на точка. Ммилионерите. ги търси в ГЕРБ _те. събират суджука от обществените поръчки.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А чакайте колкото си искате , гледайте си колкото си искате ама извън парламента Скоро БСП няма да влязат в зала
17
5
 
6
 
! Отговори
Ognyanz преди 5 години
Имаше труд на Ленин "крачка напред, две назад". Бойко изглежда е решил да го приложи в законодателната практика на ГЕРБ.
16
3
 
12
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,К.Паскалев, Кр.Янков,Сл.Велков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
15
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Всичи под строй към центалния затвор.
14
6
 
19
 
! Отговори
дпс-герб преди 5 години
дпс-герб-мюфтийте това е бъдещото за България, ако се гласува за герб
13
16
 
10
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 5 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
12
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гузен негонен бяга, а ГЕРБ спринтират.