Високо, високо в небето с F-16... засега обаче само на тренажор

Обучението на родните пилоти може да е от 9 месеца до 2 години
59

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Фирмата Lockheed Martin, с която България най-вероятно ще сключи сделка за новите изтребители за армията ни, представи симулация на полет на F-16.
Още по темата
За целта беше използван тренажор, на който евентуално ще се обучават и българските пилоти.

Ако се стигне до сделка за F- 16 на родните летци ще са нужни поне 9 месеца, за да могат да пилотират американските машини. Обучението може да продължи и до две години.

Освен самолетите американците предлагат и комплексна подготовка за нашите пилоти.

F-16 е най-разпространеният изтребител в света. Претърпял е множество модернизации и отговаря на всички критерии и стандарти на НАТО.

В срядата на януари парламентът даде мандат на правителството на България да преговаря с правителството на САЩ за покупката на нови изтребители.

Тогава депутатите одобриха и промяна на условията по инвестиционния проект. По всяка вероятност ще трябва да се увеличи сумата за покупката над предвидените 1.5 млрд. лв. (без ДДС) и да бъде променен срокът на доставка на самолетите, както и начинът на плащане.

Lockheed Martin увери преди месеци, че изтребителите F-16 отговарят напълно на отбранителните нужди на България и на НАТО и военновъздушните сили на страната ще придобият най-модерния изтребител 4-то поколение на въоръжение в алианса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: пилотиВВСF-16тренажор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бате ГойкоПрави си във всичко, само за последното си сгрешил, няма да бъде съкратен срока на плащането, а ще трябва да платим всичко на куп ПРЕДВАРИТЕЛНО. Плащаме предварително сега повече от предвидените пари, а чакаме самолетите не след две години, а след минимум четири.
13
1
 
14
 
! Отговори
Jojo преди 5 години
Много скъпа тая електронна игра бе.Сега 2 години докато направят завода ще браним небето със тоя стол.После още 2 докато ги пройзведат,после още една да обучат пилотите,та минимум 5 години дорде кацнат Ф ките .То до тогава я камилата я камиларя.Ама парите ще ги дадем сега.Е поне имаме електронта игра.
12
0
 
10
 
! Отговори
СИМУЛАТОР преди 5 години
Симулатор се казва, какъв тренажор, бе г-жо Цветанова?!?
11
1
 
16
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"ще трябва да се увеличи сумата за покупката над предвидените 1.5 млрд. лв. (без ДДС) и да бъде променен срокът на доставка на самолетите, както и начинът на плащане." В превод на български, това означава, че ще платим повече от предвиденото, ще чакаме по-дълго от предвиденото и срокът на плащането ще бъде съкратен. На печелившите- честито!
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По всяка вероятност ще трябва да се увеличи сумата за покупката над предвидените 1.5 млрд. лв. (без ДДС) и да бъде променен срокът на доставка на самолетите, както и начинът на плащане."Че то останаха ли критерии, които да не се променят, че да можем да купим хамериканските бръкми? Имаше точно и ясни правила, а нито едно не е спазено.Какъв беше смисълът на конкурса, след като управляващите си плюха на физиономии, за да се нагодят на САЩ?!
9
2
 
12
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Сигурно обучението на златния симулатор ще е поне 1 милион за цялата тумба супер важни пилоти. Предлагам и нови пилоти да имаме, примерно още 50 човека, че всичко става. Македония може да ни нападне всеки момент!
8
3
 
21
 
! Отговори
Архиолог преди 5 години
2 милиарда долара за един тренажор на 45 годишен самолет ,а тренажор за Месершмит няма ли да купим!?
7
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велико! А само преди 20-ина години никой не е с век дори да си мечтае, че един ден България може да има истински американски самолети!
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя рибата още в морето,те слагат тигана!
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни трябват военни самолети
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сумата ще се увеличи....Пак народът ще страда от грешките на управляващите!
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко струва обучението и кой плаща?
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По време на полет ще може да си отварят квйсове с индийски съпорт, нали се правят в индия!
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Татко ще ти купи колело но като пораснеш .. и като се изръсиш 4 млрд и някъде скед 4-5г може и да видиш Ф16 Хахахаха държавата цирк