Високо, високо в небето с F-16... засега обаче само на тренажор

Обучението на родните пилоти може да е от 9 месеца до 2 години
59

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Фирмата Lockheed Martin, с която България най-вероятно ще сключи сделка за новите изтребители за армията ни, представи симулация на полет на F-16.
Още по темата
За целта беше използван тренажор, на който евентуално ще се обучават и българските пилоти.

Ако се стигне до сделка за F- 16 на родните летци ще са нужни поне 9 месеца, за да могат да пилотират американските машини. Обучението може да продължи и до две години.

Освен самолетите американците предлагат и комплексна подготовка за нашите пилоти.

F-16 е най-разпространеният изтребител в света. Претърпял е множество модернизации и отговаря на всички критерии и стандарти на НАТО.

В срядата на януари парламентът даде мандат на правителството на България да преговаря с правителството на САЩ за покупката на нови изтребители.

Тогава депутатите одобриха и промяна на условията по инвестиционния проект. По всяка вероятност ще трябва да се увеличи сумата за покупката над предвидените 1.5 млрд. лв. (без ДДС) и да бъде променен срокът на доставка на самолетите, както и начинът на плащане.

Lockheed Martin увери преди месеци, че изтребителите F-16 отговарят напълно на отбранителните нужди на България и на НАТО и военновъздушните сили на страната ще придобият най-модерния изтребител 4-то поколение на въоръжение в алианса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: пилотиВВСF-16тренажор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турците прости били?!Ти наясно ли си със тяхната Армия?Отделно за да намалят числеността по един договор навремето сложиха 1 000 000 като жандармерия. БВП е сигурно като нашия.Имат специални квартали за офицерите. С400 се купуват от С.Арабия, Китай...Признати са като най добрите.
53
1
 
3
 
! Отговори
До умника демократ преди 5 години
ЧЕРВЕНИ ДРУГАРИ:ЗЕМЯТА Е КРЪГЛА. И СЕ ВЪРТИ.Брато, отдавна няма социализъм.Още по малко в Русия. Путин ви го каза на срещата с Борисов доста ясно и троснато-няма по голям и по малък брат Всеки да си плаща.Русия няма нищо общо със СССР..Гледат си интересите.А тези червени клишета които си научил от татко си, вземи си ги скрий сещаш се къде.Червени има само в сбъркания ти мозък
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...най-модерния изтребител 4-то поколение на въоръжение в алианса.".....Това е пълна глупост - в НАТО има Rafale и Eurofightеr "Typhoon". И двата самолета са на порядък по-добри от факания F-16. По всички показатели! Категорично! Но са много скъпи и не са за съдрани джобове на една разграбена Подмандатна територия. Не говоря зя "врага", който ни готвят! Руските самолети ще попилеят нещастните Ф-ки от далечно разстояние, а в близък бой да не говорим! Като прибавим и откачените руски пилоти!
51
1
 
6
 
! Отговори
Витоша преди 5 години
От кремвиршите на учениците като взехте, или като свалихте дрипа от Народа, ли ги договорихте нещастници
50
1
 
6
 
! Отговори
ert преди 5 години
Не знам какви сравнения правите тука ама Винету, не знам дали го познавате, каза че ще ядете само за Нова година банани и сладолед. Това гледайте. Не кое е по-добро не добро.Пари няма Каза Асфалт паша ясноо. Пари Пари НЯМА Няма. Колко пъти да ви го повтарят. Банани и сладолед само за вас. Готови ли сте,а?
49
4
 
2
 
! Отговори
До 47 преди 5 години
До СашоДа ми покажеш, кой производител на самолети държи на склад 10-15 самолета и като идеш да си ги напазарауваш? Може, ако купуваш едномоторни или втора ръка. Ама за сериозен нов боен или пътнически самолет се чака с поръчка. Нито Бахрейн, Нито чехите ще ги получат на момента.
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСЕ ПАК:АВИОНИКАТА (ПОНЕ ТАЗИ В СИМУЛАТОРА) Е СЕРИОЗНА...ИНАЧЕ РЕШЕНИЕТО Е Ф35САМО Ф35
47
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бреййй, тия турци са много прости! Строят руски атомни централи, купуват руски се 400---ДА; ФАКТИЧЕСКИ ТАКА ИЗЛИЗА; ПРОСТИ СА ...
46
3
 
9
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
Бреййй, тия турци са много прости! Строят руски атомни централи, купуват руски се 400... Друго са нашите гербери - титани на мисълта! Ще купуват американски самолети, с които да плашат гаргите и които не само не са построени, но и завода за тях още не е построен. Ще купуваме нещо което даже не съществува! Това се казва сделка! Обаче овчият ни народ глухо мълчи.
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако аз трябваше да осигуря отбраната на страната си ,щях да купя 50 ракети земя-земя с обсег до 500км /каквито са разрешени , и каквито нарязахме преди 15год. за да угодим на САЩ и Турция/.---НАРЯЗАХМЕ ГИ ПО ДОГОВОРА ЗА ЛИКВИДАЦИЯ НА ТАКИВА РАКЕТИ,ДРУГАРЮ
44
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИ ДРУГАРИ:ЗЕМЯТА Е КРЪГЛА. И СЕ ВЪРТИ.
43
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф16 Е ПО-ДОБРЕ ОТ НИЩО
42
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евразийският съюз начело с Путин е бъдещето.---НИКОГА НЯМА ДА СЪМ КОМАНДВАН ОТ ДОКАЗАН УБИЕЦ ОТ КБГЧЕРТАТА МЕЖДУ ПУТИН И ХИТЛЕР Е НЕВИДИМА...
41
8
 
8
 
! Отговори
Х преди 5 години
Червените бастуни сравняват многоцелеви изтребител с ракети земя въздух. Това изчерпва военните ви познания и по-добре се скрийте в клуба на пенсионера. А Ф-16 е несравнимо по-добър от всеки руски *** и колкото и да ви е мъчно това е реалността.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПАРТИЯ АТАКА Е КРИМИНАЛНО ФАШИСТКО ФОРМИРОВАНИЕФИНАНСИРАНО ОТ РУСИЯЦАЦАРОВ ДА СЕ САМО-СЕЗИРА И ДА ДЕЙСТВА...
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евразийският съюз начело с Путин е бъдещето.---ТИ СИ ОТ ОНИЯ ДЕТО ВЯРВАТ ЧЕ ЗЕМЯТА Е ПЛОСКА НАЛИ
38
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ, НАТО и ЕС са окупатори---ДА ВИЖДАТЕ ПО УЛИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ВЪОРЪЖЕНИ ВОЕННИ
37
3
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Те и без това тези самолети само за електронна игра стават то поне да се накефят момчетата!
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
F16 са като Боинг,има да падат самолетите дано пилотите успеят да катапултират навреме.
35
10
 
17
 
! Отговори
ДА НАПОМНИМ ОПОРКИТЕ преди 5 години
Другари, под статията трябва да вуншаваме следното:1. Ф16 са 50 годишни бракми, не стават за нищо и ги бракуват навсякъде.2. Руските самальоти са най-добри, но след като не може да ги купим заради това, че сме в НАТО, то трбява да купим поне Грипен.3. Ако сделката за Ф16 се финализира, самолетите ще бъдат натоварени с ядрени ракети на НАТО и ще заплашват целия регион.4. САЩ, НАТО и ЕС са окупатори, които ще се разпаднат много скоро, а Евразийският съюз начело с Путин е бъдещето.