Ако ги няма хапчетата на Марешки, Каракачанов – при ДПС

"Воля" не си били променили решението, имало нужда от тях в НС
Обновена: 15 мар 2019 11:40 | 15 мар 2019 11:38, Камелия Цветанова
15
Ако ги няма хапчетата на Марешки, Каракачанов – при ДПС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Воля" пак захапа военния министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, който пък вчера скочи срещу депутатите на бизнесмена Веселин Марешки, че и без тях "парламентът ще съмне".

Според Пламен Христов от "Воля" няма промяна в партийното решение и Марешки не бил обявил, че народните избраници от групата му напускали НС. Целта на "Воля" била да се постигне сделка за българския народ, от която той ще бъде доволен.

Още по темата
"Не става въпрос за обрат, защото вчера обявихме нашите намерения. След като го направихме, цял ден слушаме изявленията на министър Каракачанов и на Валери Симеонов, че и без хапчетата на Марешки слънцето щяло да изгрее. В 9.00 ч., след като днес не се регистрирахме, стана ясно, че има нужда от хапчетата на г-н Марешки, ако използвам терминологията на министър Каракачанов. След като се регистрирахме на втория път спасихме министър Каракачанов да ходи да търси лечение при ДПС", коментира той.

Пламен Христов смята, че е много странно обстоятелството, че изведнъж всички министри, към които депутати от "Воля" имали въпроси в парламентарния контрол, били решили точно днес да им отговорят.

Изключение правил само Каракачанов, защото бил болен.

"Мисля, че цялата общественост вижда за какво става въпрос в българския парламент. Говорим и за всички е важно само и единствено дали ще влезем, дали ще се регистрираме, дали ще има кворум. Никой не задава въпроса, ако има кворум благодарение на "Воля", какво ще се свърши", допълни депутатът от "Воля".

Пламен Христов отсече, че е станало ясно, че „Воля“ е нужна в НС, така че предстоят разговорите в сряда с ГЕРБ. "Тогава ще видим дали българският парламент продължава да има нужда от хапчетата на Марешки или не", коментира той. Според него важното било, че от „Воля“ са разбунили духовете в парламента и в обществото.

"По този начин ще започнем да вършим нещо в този парламент и ще спрем да се занимаваме с дребнотемие. Демонстрацията я направиха БСП. Ние правим нещо конструктивно. Нещата започват да се движат. Всички говорят дали търсим сделка - да, ние търсим сделка, да ние ще изнудваме от името на българския народ", обясни още Христов.

Според Искрен Веселинов от Обединени патриоти и без "Воля" кворум в парламента ще има при добра мобилизация на управляващите. Въпреки това той смята, че всеки трябва да ходи на работа, като изключение от това правило не трябва да правят и депутатите.

"Това, че някой е започнал да не ходи на работа и е поставил другите в неизгодно положение и да тегли каиша, не означава нищо, при пълна мобилизация може да се осигури кворум", отсече Веселинов.


15
Още от Политика
"Воля" си вдига акциите? Няма основания за политическа криза
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 1 седмица
подхода на опозицията е изключително беззъб,ако се цели сътресение на управляващите защо се прави по този нескопосан начин?
най лесно би било да ги очернят чрез изобличаването им в корупционни практики/схеми и така герб ще се сринат , всички там горе си знаят далаверите но гарван гарвану око не вади та сега решиха да си почиват не ходейки на раб с предтекста че са с вързани ръце срещу управляващото мнозинство,или казано едната мафия е безсилна пред другата мафия,а марешки е супер объркан
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Роднините на Мърляшки в парламята спечелиха няколко милиона лв. от Собственика на ГЕРП и милиони псува.ни от народа .
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Странна идилия че са държавни служители държавата ги храни а някои че плащат данъци им е се едно не сме длъжни всеки път да им търпим прищявките че намерили село без гробища до два часа на работа и после клюки
12
0
 
15
 
! Отговори
Депутатите преди 1 седмица
Вече открито си говорят за рекет и политическо заплащане, но ние мълчим. Заслужаваме си тези дълбоко посредствени и защитаващи само личните си интереси, да ни мачкат и да ни се подиграват
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да странна работна седмица и до нова година са на работа
10
2
 
14
 
! Отговори
Димитър преди 1 седмица
Поредно доста нагло изказване от страна на членове на ПП "Воля".Ще се изкарат спасителите на парламентаризма..
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В даи Ловеч са вундеркини работят два почиват пет етова са служители
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Просто ги купиха. Боко се бръкна и Марешки остана в НС.
ЗА ДА СИ ПАЗЯТ БЕЗЦЕННОТО СТАТУКВО.
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абсолютен цирк и 240 циркаджий ... помякога се чудя как стигнахме до това жалко положение ...
малка държава с намаляващо население, скоро 5 млн но 240 тюфлека. Трябват не повече от 50 но нали трябва да се лапa.
6
36
 
6
 
! Отговори
Професор преди 1 седмица
Няма значение дали патриоти или марешки ще осигуряват кворума. Важното е властта да бъде стабилна и да няма сътресения точно сега когато икономиката е в мощен подем и се правят толкова много реформи. Съединението прави силата както пише и над сградата на парламента. Герб трябва да продължи да управлява заедно с малките опозиционни партии защото изтървем ли Бойко изтървали сме България. Такива държавници като него се раждат много рядко.
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Светът върви на хапчета и горива.
4
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Единствено политиците в България са по-смешни от самата държава. Доверието на хората в тези, които гласуваха и избраха третото правителство на Методиев Борисов е 8 /осем/ процента. След което ухото Цветан Цветанов заявява, че в страната нямало парламентарна и политическа кризи. Предполагам, че доверието в парламента трябва да стане като банковите лихвени проценти за депозитите, за да има политическа нестабилност.
3
0
 
35
 
! Отговори
ognyanz преди 1 седмица
Е, нямам думи. Сега става ясно, че без Марешки трудно се прави кворум и той трябва да получи нещо. И заради това е било всъщност това уж напускане от Воля, а пък са в действителност са там. Но, разбира се, Марешки ще измисли друго обяснение за пред електората.
2
0
 
19
 
! Отговори
д-р преди 1 седмица
Каракачаков, опитай да пиеш хапчетата на Марешки, заедно с опаковката! Може и да те поолаби!
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
как ше изгрее слънцето без хапчета бе ?