"Воля" си вдига акциите? Няма основания за политическа криза

Няма да има проблем с кворума, увери депутатът Анна Александрова
Обновена: 15 мар 2019 10:30 | 15 мар 2019 10:15, Красимир Ангелов
19

Кворумът без "Воля" би могъл да бъде доста проблематичен, но както се разбра - няма да бъде. "Воля" вероятно си вдига акциите. Напускането на парламента е много рискован ход.

Това посочи в "България сутрин" политологът Антоний Тодоров, коментирайки решението на партия "Воля" да напусне Народното събрание. Още преди седмици това сториха и депутатите от БСП. От "Воля" обаче уточниха, че от време на време ще се регистрират, но няма да участват в дебатите.

Още по темата
"Напускането на парламента от депутати или парламентарна група е извънредна ситуация. Такова нещо би трябвало да се оправдае с грубо нарушаване на правилника на парламента или нарушаване на принцип. Само че не може да продължава твърде дълго, защото се губи смисълът на цялото занимание, наречено парламент", обясни Тодоров.

Той бе категоричен, че такъв вид преиграване започва да става истински контрапродуктивно. А по думите му от ГЕРБ усещат, че може да се разпадне коалицията с ОП, затова поглеждат към ДПС.

Политологът Стойчо Стойчев настоя, че в България отдавна парламентарната дейност се е превърнала в циркаджийство. Важните хора в една партията станаха пиарите, а не политиците, смята той. "Ставаме апатични към такъв тип действия. Българската политика стана публичен имидж", отбеляза Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта още, че няма основания за политическа криза, защото нямало страшно, ако парламентът не законодателства за известно време.

Депутатът от ГЕРБ Анна Александрова заяви пред репортер на Bulgaria ON AIR, че няма политическа криза за ГЕРБ и "Обединени патриоти", както и че няма проблем с кворума в пленарната зала.

"Надхвърляме 121 депутата. Искрено се надявам, че "Воля" ще преразгледат своята позиция, имайки предвид, че г-н Марешки е отговорен политик, който се ангажира с проблемите на българските граждани", коментира тя.

Александрова отрече партия ГЕРБ да се е отметнала от позицията си за задълженията на вероизповеденията, за които стана ясно, че няма да се опрощават, а ще се разсрочват. По думите ѝ от БСП са се заиграли със страховете на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На ви ниски цени на бензиностанциите на Марешки!!
17
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Всички в парламента (в това число и тези, които твърдят, че са опозиция) се борят за парче от гербаджийската баница, така че защо Марешки да прави изключение. Сега му дойде времето да получи и той нещо от Бойко. Бил отговорен политик - мижи да те лажем.
16
0
 
4
 
! Отговори
патриот преди 5 години
МАРЕШКИ НАПРАВИ ЕДНА ТЕАТРАЛНА СЦЕНКА И---НИЩО ДРУГО----ХИКИМЯН ПО БТВ ТАЗИ СУТРИН МНОГО ТО4НО
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Акциите не са за политицити и полицаите. За тях си има борса, наречена Българска Фондова. Докато назначават политици и простаци на дължавни длъжности, Бойко Борисов ще си остане вечно неуспелия министър председател.
14
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Дъжавата мъртва, тия за власт се борят.. смешно е.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както казах, Бате Побойко ще набие канчето на Магарешки и той ще припълзи по корем....
12
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За едно е прав Марешки - в парламента трябва да се работи с ясна програма и да се решават сериозни въпроси. А не да се занимават с глупости. Колко по-добре е сега без комунистите и дребните им интрижки. Дано никога не се върнат в парламента.
11
3
 
21
 
! Отговори
чао преди 5 години
Без "Воля"в следващия парламент.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видя се, че може с по-малко депутати и оттам по-малко разходи за парламент. И без това не приемат закони в полза на хората, а са там само за пари и власт.
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Охобохо 6Яяяяяяяяяя..........туй пък откъде го изръси??? "Воля" била "проруска" партия!!! Че тука даже перхидроления воленчо не е "проруски", нищо че само му го натякват! Да подкрепяш цветарчетата и да им крепиш и кворум и управление и да те наричат проруски.........това си е чист оксиморон! Или чиста ши-зо-френия!
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив Воля щеше да си вдигне акциите ако беше напуснала парламента. Всички които подкрепят това престъпно правителство на ГЕРБ са национални предатели. Не съм очаквал от патриотите това, надявам се Атака и ВМРО да напуснат парламента.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До писна ми 1Ха-ха-ха.........още един без капка логика!!! Че то и преди 10 години някои за-***-бе-ни като тебе гласуваха за цветарчетата и РЕЗУЛТАТЪТ КАКЪВ Е?? Управление на "циркаджии" (моля цирковите артисти да не ми се сърдят!), какти ти сам се изрази!!! Или се надяваш да получите гласове, колкото за цял парламент и тогава..шапка на тояга! Е те това е "демократичен" тоталитаризъм!!! ДОБРЕ ДОШЛИ ВЪВ ВРЕМЕТО НА БАЙ ТОШО!! Хи-хи...да правиш 30г "реформи" и пак да дойдеш откъде си тръгнал!!
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив! Има криза и се лутат насам-натам кой кого да подкрепя, за да избегнат предсрочни избори.
5
3
 
11
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Проруската партия Воля е патерица на ГЕРБ
4
1
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Осъществен е трансфер на ? !!!
3
1
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Краси, отново пишеш въпросителен знак след твърдение! Научи българската пунктуация!И какво означава "пиар"? Това яде ли се или се пие?
2
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече командва "Воля". Първо показват, после наказват."Тук се слуша мойта "Воля", аз съм вече капитан"
1
20
 
6
 
! Отговори
писна ми преди 5 години
Следващите избори ще гласувам за ГЕРБ.Няма да плащам данъци за разни циркаджии да си разиграват зле скалъпения спектакъл.