Заради Нова Зеландия: Премиерът спешно събра спецслужбите

Ще се търси връзката на стрелеца с България
Обновена: 15 мар 2019 18:14 | 15 мар 2019 18:10, Анисия Иванова
146
Заради Нова Зеландия: Премиерът спешно събра спецслужбите
Архив: БТА

Премиерът Бойко Борисов събра на спешна среща всички спецслужби. Съвещанието ще търси връзката на стрелеца от Нова Зеландия с България.

За срещата пристигнаха директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, директорът на ГД "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски. В сградата на Министерски съвет дойде и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщи "Фокус".

28-годишният австралиец Брентън Тарант извърши нападение в две джамии в новозеландския град Крайстчърч, при което загинаха 49 души. На разпространени по-късно снимки се вижда, че оръжията, които използва, са покрити с надписи на различни езици, включително на сръбски, част от които засягат и България.

На снимките се виждат няколко пълнителя на автоматично оръжие, на които са написани имена на терористи, както и на ключови сражения от Руско-турската и Балканската война. Единият от тях гласи "Битка при Булаир 1913".

Става въпрос за Боя при Булаир от 8 февруари 1913 г. между българската Седма пехотна рилска дивизия под командването на генерал-майор Георги Тодоров, и османските дивизии „Мюретеби“ и 27-а пехотна под командването на Али Фетхи Окяр, образуващи 10-и турски корпус.

На оръжието и пълнителите се четат още името на Фружин – синът на на цар Иван Шишман (1371-1395), и който се бори срещу османците преди падането на Втората българска държава. Спомената е и битката на връх Шипка от Руско-турската война (1877-1878).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прилича на манджурски кандидат . обработен от руските служби
23
0
 
60
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
от целия свят,само нашите политподметки решиха да свикват "всички спецслужби" за нещо,което било станало на 10000км от България!!!!!!!........НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ!!!!!!!КАКВО ВИ СТАВА бе хора?!...Спите ли,пияни ли сте,друсани ли сте?!??!..Клета ми клета Българио!...
22
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма никаква връзка с България,бъди сигурен в това,някой използва българската история и княз Фружин за собствени цели!
21
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
03.03 танци и гайди из цяла европа .минават покрай нас, и учудено ни птата за какво е тази веселба и ние .против исламат съм .21 век ?
20
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бойчО , с колко милиона олекна с 12 часовия ,, бойкот" на Мърльошки ?
19
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещата са ясни и Брендън геройски загива във възродителния процес на Нова Зеландия. Явно не е издържал на строежите на нови джамии и ислямизацията.
18
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да не оплескат нещо наш'те умни управляващи, така че по-добре въобще да не се събират!
17
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма славяни, както няма югоСлавия......но звучи по добре от монголоид.
16
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ще се търси връзката на стрелеца с България"След дълго и продължително разследване службите стигнаха до заключението, че връзката е историческата препратка към българската история, изписана на пълнителите на извършителя.
15
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли ще ни плаши Собственика на ГЕРБ ??!!
14
1
 
53
 
! Отговори
до факт от славянин преди 5 години
Той няма толкова акъл в главата, за да измисли съм това свикване, някой с повече акъл от него му го е поръчал!
13
10
 
40
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Тоя англосаксонски малкопишковец тръгнал невъоръжени тюрбани да стреля, че и за наглост да се асоциира с БГ героите от миналото, типична клоака от британски произход, като е много смел, да отиде в Сирия и Афганистан да се бие ;) !!!
12
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ме интересуват чуждите държави?Ти оправи нашата,за да не бягат хората от страната!Ако разбирате от история,забележете,че не се споменава цар Костантин 2 Асен,нито Мирчо Стария,които също са участвали в организацията и възстанието,а се споменва само братовчеда на Костантин 2 Асен - княз Фружин,синът на цар Иван Шишман и Сара-Теодора...... а сега се сетете защо?
11
1
 
59
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
28-годишният австралиец Брентън Тарант няма нищо общо с България!!!!!!!Това,че са прочели някакви текстове, не означава нищо!!!!И Тиквун може да гравира на някой от пищовите си "Винету",но това няма как да означава,че е участник във войната на индианците със завоевателите!!!!Какво целят с тая скоропостижна сбирка?...-Да НАМЕКНАТ,че вина има България?!?!...........ПАК бързат да се натегнат на чорбаджиите си националните ни предатели!!!!!
10
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква връзка не трябва да се търси, защото това може застраши живота на много българи, които работят в арабските държави! Защо никой от управляващите не мисли за това?!
9
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю Борисов комунисте мой !Днес твоите послушни парламентарци отмениха всички измишльотини , които приеха миналата седмица ! Така отрицателния индекс в ,, работата " им стана от " - " на "0" Поздравления от избирателите в Столипиново и Филиповци ! Заслужават псувните !
8
2
 
72
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
По телефона:-Вие се свързахте с телефона на НАП*Ако искате да си платите данъците, натиснете звезда*Ако не искате , натиснете решетка*Ако искате да Ви ги опростят, натиснете полумесец
7
3
 
77
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Тоя докато не унищожи България, няма да миряса!
6
4
 
62
 
! Отговори
славянин преди 5 години
Както вървят нещата, Брентън Тарант ще се превърне в глобална антиислямска и по-точно в глобална антиосманска/антинеоосманска икона! Което е отлично!
5
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турците считат Левски и Ботев за терористи и ги ликвидират както кюрди сега.