Заради Нова Зеландия: Премиерът спешно събра спецслужбите

Ще се търси връзката на стрелеца с България
Обновена: 15 мар 2019 18:14 | 15 мар 2019 18:10, Анисия Иванова
146
Заради Нова Зеландия: Премиерът спешно събра спецслужбите
Архив: БТА

Премиерът Бойко Борисов събра на спешна среща всички спецслужби. Съвещанието ще търси връзката на стрелеца от Нова Зеландия с България.

За срещата пристигнаха директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, директорът на ГД "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски. В сградата на Министерски съвет дойде и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщи "Фокус".

28-годишният австралиец Брентън Тарант извърши нападение в две джамии в новозеландския град Крайстчърч, при което загинаха 49 души. На разпространени по-късно снимки се вижда, че оръжията, които използва, са покрити с надписи на различни езици, включително на сръбски, част от които засягат и България.

На снимките се виждат няколко пълнителя на автоматично оръжие, на които са написани имена на терористи, както и на ключови сражения от Руско-турската и Балканската война. Единият от тях гласи "Битка при Булаир 1913".

Става въпрос за Боя при Булаир от 8 февруари 1913 г. между българската Седма пехотна рилска дивизия под командването на генерал-майор Георги Тодоров, и османските дивизии „Мюретеби“ и 27-а пехотна под командването на Али Фетхи Окяр, образуващи 10-и турски корпус.

На оръжието и пълнителите се четат още името на Фружин – синът на на цар Иван Шишман (1371-1395), и който се бори срещу османците преди падането на Втората българска държава. Спомената е и битката на връх Шипка от Руско-турската война (1877-1878).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо чудно герберастите да изкопаят някаква връзка с българия и да ни натикат в международните шамари!Неслумайно се събира "мозъчният" им тръст от велики умове и мислители :-) :-)
3
1
 
54
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Ще ни хванат по бели ***, ако решат да правят некоя бела !!
2
3
 
42
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
Вадим ги от историята !!!
1
3
 
64
 
! Отговори
Хитлер търси Соломон преди 5 години
Помните ли Брайвик???? Аз - Да!!!