Дончев: Да не се преминават границите в политиката!

Предизборната кампания започна от месеци, допълни той
17 мар 2019 17:16, Анисия Иванова
7
Дончев: Да не се преминават границите в политиката!
Снимка: БТА

В политиката трябва да има противопоставяне, но не бива да се минава границата, където противопоставянето се превръща в истерия, заяви вицепремиерът Томислав Дончев в отговор на журналистически въпрос в Пампорово.

Според него противопоставянето в политиката е необходимо, защото общото съгласие е много подозрително. Коментирайки политически изявления от последните дни, вицепремиерът допълни, че предизборната кампания е започнала от месеци и това се усеща по "обостряне на политическите страсти, бурни политически емоции, висок глас на говорене - пряко или преносно".

Вицепремиерът е в Пампорово за откриването на 21-ия Интерски Конгрес, който е под негов патронаж. Спортът е икономика, бизнес, дори международна политика, заяви при откриването Томислав Дончев.

С домакинството на Интерски Конгреса според Томислав Дончев се отправя послание колко добро място е България, включително и за зимни спортове.

Спортният министър Красен Кралев определи откриването на Конгреса като прекрасен празник. Събитие от такъв мащаб нарежда България сред страните, които са най-силни в зимните спортове като Австрия, Швейцария, Италия, Франция, САЩ, заяви министър Кралев. Той допълни, че над 1100 ски инструктори от цял свят си дават среща в Пампорово и България, за да споделят най-новите постижения и технологии в ски индустрията.

Домакинството на Интерски Конгреса е важно събитие за популяризирането на България и превръщането й в целогодишна предпочитана дестинация, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. По нейна оценка зимният туристически сезон протича добре, въпреки данните за известни колебания. Обобщената информация за декември и януари показва спад от 3.7 процента по отношение на чуждестранните туристи, но 5.8 на сто ръст на нощувките.

Общо 865 хил. чуждестранни туристи са посетили страната ни през тези два месеца. Данните според министър Ангелкова показват, че все повече от туристите, които посещават страната ни я избират за по-дълъг престой. Очакваме тази тенденция да се запази и да имаме повече реализирани нощувки, допълни министърът на туризма.
 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Весели картинки с две калинки ни посветиха във важността на събитието. Цял ден на екрана се киприха като първи дружки Цветелина Бориславова и Ангелкова. Само Баце липсваше.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ТЕЗИ НЕЩА ДА ГИ ОБЯСНИ НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ.

ИВАНЕЧ - КОНГРЕСЪТК - ПАК ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ И ХАРЧЕНЕ НА ПАРИ ЗА ПРАЗНИ РАБОТИ.
4
2
 
18
 
! Отговори
еrror 404 преди 2 месеца
Винаги съм се чудил какво точно работи тоя министър освен да голословничи
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Псевдо отвсякъде.
2
2
 
23
 
! Отговори
Вени преди 2 месеца
В кражбите границите много отдавна сте ги задминали. No 1 сте в това, а във всичко останало сте кръгла нула.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва да се следва Генералната линия на партията. Партията е права дори когато греши.