Нинова: Елена Йончева е лице на борбата за справедливост

Изпълнителното бюро на БСП предлага тя да е водач на листата за евровота
17 мар 2019 15:18, Анисия Иванова
145
Нинова: Елена Йончева е лице на борбата за справедливост
Снимка: БТА

Изпълнителното бюро на БСП предлага на Националния съвет Елена Йончева за водач на листата за европейските избори. Това е обявила лидерът на БСП Корнелия Нинова в реч пред съпартийците си на пленума, цитирана от пресцентъра на партията.

"Елена обобщава образа на човек, който се бори за справедливост и свобода - две основни европейски ценности и ценности на БСП. Тя не само има най-много номинации на конференциите, но привлича и избиратели извън партията, което бе многократно заявено от хора, които не са част от партията или нейните традиционни поддръжници", е посочила Нинова.

"Елена съчетава в себе си качествата на политик и журналист, който освен борбата с корупцията, отстоява и свободата на словото и независимата журналистика", смята лидерът на БСП. 

Още по темата

"В България сме на прага не просто на поредните европейски избори. Пред нас има възможност, реална възможност, да управляваме и да променим България. Тези избори са съдбоносни за страната ни и БСП", е коментирала Корнелия Нинова. И е посочила - "нашата цел е победа на европейските избори, предсрочни парламентарни и спечелването им".

Тя е благодарила за подкрепата за излизането на Парламентарната група на "БСП за България" от Народното събрание. "БСП не може да бъде смокинов лист, зад който да се скрие новата тройна коалиция ГЕРБ-ДПС-ОП", е посочила Нинова. По думите й мнозинството е нестабилно, крепи се единствено на сговор, сделки и схеми.
 "ГЕРБ и Борисов превърнаха парламента в евтина търговска борса. Цяла България видя това ясно и отчетливо, благодарение на нас", е заявила Нинова.

"Извън парламента БСП е по-силна и ясно разграничена от общия сговор. Нашата позиция по закона за вероизповеданията го показа", смята тя. Според Нинова наказателният вот расте. Пред БСП има реален шанс да бъдем не само опозиция, но и носители и изразители на този вот, алтернатива за обезверения българин, е посочила тя. Смело разкрихме злоупотребите в Хасково гейт, строителството на оградата с Турция, строителството на пътища и много други конкретни случаи, които разклатиха властта и за които работиха и рискуваха много от нашите депутати и другари. Това е кауза, която може да събира, а не да разделя", е отбелязала Нинова пред съпартийците си. 

"Елена Йончева се утвърди като лице на тази битка. Тя получи признание за усилията си на нашия най-висш форум - конгреса. Нейните разследвания за корупция достигнаха до европейските медии и институции", е заявила още лидерът на БСП. По думите й Йончева е смела, задълбочена, педантична в работата си, която може да продължи и на европейско равнище. "Не на последно място тя даде надежда на българите, че не всичко е загубено и има кой да се бори с октопода, задушаващ България", е посочила Нинова. "Можем да обединим усилията си - тя там и ние тук заедно да продължим тази битка", е заявила лидерът на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
26
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Щом тази е лицето, кой ли ще е под гърба на борбата за справедливостНинова седи, седи и току изтляска някоя глупост
41
6
 
30
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Другари, трябва да използваме шанса, Ленчето да има имунитет, за да отърве затвора. Иначе ще изгори офшорката.
40
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много интересна ситуация - за водач на листата за евродепутати в България се борят двама души с руско потекло
39
3
 
25
 
! Отговори
ОбъркаЗаради римата преди 5 години
"Лице на борбата за справедливост" се римува с израза"Еталон за успешна крадливост".Та, Корнето без да иска замени единия израз с другия.
38
4
 
23
 
! Отговори
До 38 преди 5 години
Дреме и на Моника,тя гледа да запази мангизите още от Венци Йосифов и Първа частна банДа и под крилото на Сергей.Това тяхното са сделки.Другарите така са се оплели един с друг че не можеш да му хванеш края.Я Свиленски ,никакъв го нямаше докато жена му не се ожени за президента там е първа дама втори съпруг,а първи съпруг депутат и зам шеф на парламентарната група наБСП.Всичко са сметки и хватки .
37
2
 
19
 
! Отговори
преигравате преди 5 години
Нинова!Не е редно да я номинирате първа при положение,че даже не е член на Партията Ви!Но на нея и други такива така им е удобно.Не смеят да се нарекат соц-и,но нямат нищо против от тяхно име да са на сладка евр-а хранилка.Моето мнение е,че най-заслужава да е фаворит Мая Манолова и проф-р А.Пантев.Последния директно им е казвал от пар.трибуна,че окрадаха всичко създадено от народа с много труд и така станаха бизнесмени.Работодатели и частници с милионни сметки!
36
3
 
23
 
! Отговори
акъл преди 5 години
Както едно време така и сега идолите на червените са сред най-долните човешки същества в политиката.
35
16
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Йнчева определено е по-поносимо лице за масовата публика,отколкото Станишев.И по-мъжествено,бих казал!
34
4
 
24
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Глупо.сти. Точно пък крадливото ленче.
33
2
 
28
 
! Отговори
Възрастен преди 5 години
И Румен Гечев е номиниран в петицата.Какъв цинизъм и подигравка с България. Тези разчитат на електората на ,,милениумите"-неживели,невидели,нестрадали от този престъпник.Жална България с тези излъгани млади хора!!!
32
3
 
21
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Нинова, ти да не си фенка на Стивън Сегал, бе другарке?
31
3
 
25
 
! Отговори
Абе преди 5 години
защо не предложиха другарката Цола Драгойчева???
30
3
 
29
 
! Отговори
BG преди 5 години
Тази, няма ли ходи в затвора ?
29
2
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Страхотна интрига ще стане в Брюксел!Нинова няма равна на себе си! Горката Моника Станишева ще трябва да дели Станишко с Милиончева!
28
10
 
7
 
! Отговори
смях цирк преди 5 години
ФОРУМА тука какво пишат за Йончева,Борисов нали беше охрана СИК,какво кой крал пари.Нема решение всичко е фалит в България.Няма е тази фигура която да защити цървула с гайдите.Руснаците помогнаха да се освободи и ТОЛКОЗ.Сега сами просяци,Живков беше по голям патриот,тези ГЕРБ маршеруват по ЕС заповеди трябват слуги на европа да чистят кошовете.
27
3
 
13
 
! Отговори
123 преди 5 години
А Мишко- Станишко - олицетворение на нагаждаческия
26
8
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Тая рускиня колко пари прибра от КТБ? Най - социалната партия - от милиардери!?! Битер ало измамници :))))))))))))
25
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наритаха Станишея, браво!!!! Избрана е Елена Йончева!
24
8
 
22
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 5 години
ХИТРУША СИ ТИ НИНОВА ХИТРУША. ТАКА СИ ГИ ОМАЙВАШ ТЕ ПЕНСИОНЕРИ КАТО АЛО ИЗМАМНИК
23
11
 
11
 
! Отговори
а преди 5 години
Абе,къде е Бойку? Да не е в Барцелона?!