Нинова: Елена Йончева е лице на борбата за справедливост

Изпълнителното бюро на БСП предлага тя да е водач на листата за евровота
17 мар 2019 15:18, Анисия Иванова
145
Нинова: Елена Йончева е лице на борбата за справедливост
Снимка: БТА

Изпълнителното бюро на БСП предлага на Националния съвет Елена Йончева за водач на листата за европейските избори. Това е обявила лидерът на БСП Корнелия Нинова в реч пред съпартийците си на пленума, цитирана от пресцентъра на партията.

"Елена обобщава образа на човек, който се бори за справедливост и свобода - две основни европейски ценности и ценности на БСП. Тя не само има най-много номинации на конференциите, но привлича и избиратели извън партията, което бе многократно заявено от хора, които не са част от партията или нейните традиционни поддръжници", е посочила Нинова.

"Елена съчетава в себе си качествата на политик и журналист, който освен борбата с корупцията, отстоява и свободата на словото и независимата журналистика", смята лидерът на БСП. 

Още по темата

"В България сме на прага не просто на поредните европейски избори. Пред нас има възможност, реална възможност, да управляваме и да променим България. Тези избори са съдбоносни за страната ни и БСП", е коментирала Корнелия Нинова. И е посочила - "нашата цел е победа на европейските избори, предсрочни парламентарни и спечелването им".

Тя е благодарила за подкрепата за излизането на Парламентарната група на "БСП за България" от Народното събрание. "БСП не може да бъде смокинов лист, зад който да се скрие новата тройна коалиция ГЕРБ-ДПС-ОП", е посочила Нинова. По думите й мнозинството е нестабилно, крепи се единствено на сговор, сделки и схеми.
 "ГЕРБ и Борисов превърнаха парламента в евтина търговска борса. Цяла България видя това ясно и отчетливо, благодарение на нас", е заявила Нинова.

"Извън парламента БСП е по-силна и ясно разграничена от общия сговор. Нашата позиция по закона за вероизповеданията го показа", смята тя. Според Нинова наказателният вот расте. Пред БСП има реален шанс да бъдем не само опозиция, но и носители и изразители на този вот, алтернатива за обезверения българин, е посочила тя. Смело разкрихме злоупотребите в Хасково гейт, строителството на оградата с Турция, строителството на пътища и много други конкретни случаи, които разклатиха властта и за които работиха и рискуваха много от нашите депутати и другари. Това е кауза, която може да събира, а не да разделя", е отбелязала Нинова пред съпартийците си. 

"Елена Йончева се утвърди като лице на тази битка. Тя получи признание за усилията си на нашия най-висш форум - конгреса. Нейните разследвания за корупция достигнаха до европейските медии и институции", е заявила още лидерът на БСП. По думите й Йончева е смела, задълбочена, педантична в работата си, която може да продължи и на европейско равнище. "Не на последно място тя даде надежда на българите, че не всичко е загубено и има кой да се бори с октопода, задушаващ България", е посочила Нинова. "Можем да обединим усилията си - тя там и ние тук заедно да продължим тази битка", е заявила лидерът на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"освен борбата с корупцията"Да, особенно последния случай с Боил Банов, изглеждаще сякаш не знае за какво иде реч. Хората се чудят как да решат реални батаци на системата, един уж служител си прави клипчета как да ги натопи и използва са собствена облага. Накрая след 2 години като ударил на камък го предложил на БСП, който били разследвали.
21
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Нинова повече щеше да и отива името Величка или Велика.
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Исти Червената справедливост е като справедливостта на крокодила- за него е справедливо да те изяде или удави.Почти същото, като анекдота за Иванчо в час на класния, при тълкуване девиза: "Всичко в името на човека, за благото на човека". Иванчо напирал да се изкаже и когато класната му дала думата да изкаже мнението си, той възкликнал: Другарко, аз зная и името на човека !
19
2
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 5 години
ХИТРУША СИ ТИ НИНОВА ХИТРУША. ТАКА СИ ГИ ОМАЙВАШ ТЕ ПЕНСИОНЕРИ
18
2
 
13
 
! Отговори
до 18 преди 5 години
Точно това се иска от нея - да те изяде!
17
2
 
18
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Социалната справедливост засяга само малцинствата- не засяга Българите. Вие ни дайте национална справедливост- другото и без вас ще си го постигнем.
16
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле-ееее! Ще изложи Герб в Брюксел! Заслужава си! Ще видим сега кой не дава Делян!
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, да и Честитим! Един депутат да пласират, Еленка е вече европредставена! В екипа на Кьовеши! Ужаст!
14
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Дърева е по ужастният вариант!
13
5
 
22
 
! Отговори
Исти преди 5 години
Червената справедливост е като справедливостта на крокодила- за него е справедливо да те изяде или удави.
12
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не би да си е купила за две години седем апартамента, че я наричате крадла?
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Звучи провинциално - Йончева!!!? Дайте нещо Европейско като за таков вот - Майдел, Габреел, Моника Ханс, Хюсменова.... Имаше една - Лаверн?!
10
11
 
18
 
! Отговори
VIDA преди 5 години
Отровната змия като Йончева няма нищо общо със СПРАВЕДЛИВОСТТА!
9
13
 
7
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Тея избори са преброяване на дивите зайци,умряла работа...На практика няма кого да изпратим в Европарламента за да подкрепи Орбан-всички са мекерета.Поне да видим тренда,и на следващите национални да изритаме ГЕРБ и намерим алтернатива,която не е БСП.Йончевата иначе е мъжко момиче,ама нищо не ни топли това.
8
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова и Йончева са борци за социална справедливост.
7
5
 
10
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименТо такива като Радев не се намират под път и над път(или магистрала).БСП-то чак толкова няма в наличност.Ще се наложи да прескочиш тоя избор.То и аз...
6
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много журналистика има в тази политичка! А журналистиката винаги украсява нещата поне с 2/3 от реалното! Аз на парламентарните като видях Елена начело на листата - не гласувах! И сега натам вървят нещата! не ги ща Греб, но дайте нещо като Радев, па да не ходя за манатарки!
5
4
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Единствено правилното решение.То биваше да изтипосат СерГейчо пак най-отпреде...Еленка е със сигурност по-мъж от него.
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова: Елена Йончева е лице на борбата за справедливост, а Сергей Станишев е съответно зaдника на борбата за справедливост.
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
комунист,........ справедливост?!