Нинова: Елена Йончева е лице на борбата за справедливост

Изпълнителното бюро на БСП предлага тя да е водач на листата за евровота
17 мар 2019 15:18, Анисия Иванова
145
Нинова: Елена Йончева е лице на борбата за справедливост
Снимка: БТА

Изпълнителното бюро на БСП предлага на Националния съвет Елена Йончева за водач на листата за европейските избори. Това е обявила лидерът на БСП Корнелия Нинова в реч пред съпартийците си на пленума, цитирана от пресцентъра на партията.

"Елена обобщава образа на човек, който се бори за справедливост и свобода - две основни европейски ценности и ценности на БСП. Тя не само има най-много номинации на конференциите, но привлича и избиратели извън партията, което бе многократно заявено от хора, които не са част от партията или нейните традиционни поддръжници", е посочила Нинова.

"Елена съчетава в себе си качествата на политик и журналист, който освен борбата с корупцията, отстоява и свободата на словото и независимата журналистика", смята лидерът на БСП. 

Още по темата

"В България сме на прага не просто на поредните европейски избори. Пред нас има възможност, реална възможност, да управляваме и да променим България. Тези избори са съдбоносни за страната ни и БСП", е коментирала Корнелия Нинова. И е посочила - "нашата цел е победа на европейските избори, предсрочни парламентарни и спечелването им".

Тя е благодарила за подкрепата за излизането на Парламентарната група на "БСП за България" от Народното събрание. "БСП не може да бъде смокинов лист, зад който да се скрие новата тройна коалиция ГЕРБ-ДПС-ОП", е посочила Нинова. По думите й мнозинството е нестабилно, крепи се единствено на сговор, сделки и схеми.
 "ГЕРБ и Борисов превърнаха парламента в евтина търговска борса. Цяла България видя това ясно и отчетливо, благодарение на нас", е заявила Нинова.

"Извън парламента БСП е по-силна и ясно разграничена от общия сговор. Нашата позиция по закона за вероизповеданията го показа", смята тя. Според Нинова наказателният вот расте. Пред БСП има реален шанс да бъдем не само опозиция, но и носители и изразители на този вот, алтернатива за обезверения българин, е посочила тя. Смело разкрихме злоупотребите в Хасково гейт, строителството на оградата с Турция, строителството на пътища и много други конкретни случаи, които разклатиха властта и за които работиха и рискуваха много от нашите депутати и другари. Това е кауза, която може да събира, а не да разделя", е отбелязала Нинова пред съпартийците си. 

"Елена Йончева се утвърди като лице на тази битка. Тя получи признание за усилията си на нашия най-висш форум - конгреса. Нейните разследвания за корупция достигнаха до европейските медии и институции", е заявила още лидерът на БСП. По думите й Йончева е смела, задълбочена, педантична в работата си, която може да продължи и на европейско равнище. "Не на последно място тя даде надежда на българите, че не всичко е загубено и има кой да се бори с октопода, задушаващ България", е посочила Нинова. "Можем да обединим усилията си - тя там и ние тук заедно да продължим тази битка", е заявила лидерът на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
3
 
! Отговори
12345 преди 5 години
Това ли са "модерните левичарки "?Липсва само ония дето имъчва дядовците ,а понякога и бабите ....:):):)
81
2
 
3
 
! Отговори
математика преди 5 години
До Анонимен 78БСП да се връща на власт,че гробарите закопаха страната! -----------------------------------------------------------------------Само като погледеш лайковете на коя страна са по повод твоя пост, ще ти стане математически ясно колко сте далеч от исината!
80
3
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
И какво ще извадят сега т'роловете на Цецо срещу Елена Йончева? Кой разкри шуробаджанашката дружинка на Делян Добрев в Хасково. Кой показа недостроената ограда по границата с Турция, далаверите с обществени поръчки? И ето какво сега се тиражира: Телевизията, за която Елена Йончева писала репортажи е получавала пари за закупуване на телевизионнат техника от КТП. Ау, ужас! И това било "пране на пари в особено големи размери, и то не от телевизията, а лично от Йончева.Това е опорната точка.
79
0
 
4
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Още 99 пъти трябва да го повтори за да стане истина....
78
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката вляво единствения министър уволнен за корупция, а вдясно - водача на листата им, разследвана за пране на пари в особено големи размери!Голям смях ще падне в ЕП като ги видят тия двете :)
77
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Тая столетница трябваше вече да е мъртва... Явно се храни с човешка кръв и е въмпирясала.
76
0
 
10
 
! Отговори
ХРАМА НА ОБРЕЧЕНИТЕ преди 5 години
80 години грабежи и ге.ноцид Стигат! Комунисти-анти.христи колко торби с пари ви трябват за оня свят??? или ще идат подарък на арабите като ви изметат..
75
0
 
9
 
! Отговори
X преди 5 години
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
74
1
 
22
 
! Отговори
akud преди 5 години
хахаха йончева наистина е лицето на бсп, лице на една озлобяла старица, абсолютно си съвпадат нещата
73
2
 
17
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До 112. Голяма глу.пост си изписал. Или си зомбиран позитанец или наистина не помниш какво е БСП на власт.
72
2
 
19
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
Баси майката, ако тази е символ на почтеността. Изборът е илюзия. Трябва рестарт на системата като цяло. Искаме специалисти с морал и знания, а не необразовани хитреци на дребно.
71
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП да се връща на власт,че гробарите закопаха страната!
70
3
 
16
 
! Отговори
Azamara преди 5 години
Като е "лице на борбата за справедливост" да започне с разкриването на далаверите и игрите в нейната партийка. На комуниста все някой друг му е виновен.... Да сте видели досега доблестен *** да си каже - аз съм виновен и да си подаде оставката.... Нееее, кокала братко се пуска само с кръв. Срам ме е от вас господа ***..
69
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова има странни представи за справедливост
68
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елена Йончева ми падна в очите решавайки да става политик и то от листата на БСП. да не говорим че са първи дружки с кака Корнелия. ужас! Никой истински журналист не се занимава с политика, той просто винаги върви против течението а не плава по него. а Елена е решила да става казионен политик. Край. За мен тя е аут. Репутацията й се срина тотално, не искам и да я знам повече.
67
5
 
8
 
! Отговори
Minuva42 преди 5 години
Флагменът на борбата срещу корупцията!
66
8
 
24
 
! Отговори
D преди 5 години
Елена да върне откраднатите пари от КТБ.*** да върне техноимпекс и да си прибере мъжа от баницата на Лукойл.Мошеници. Абе вие народа за *** ли го мислите
65
4
 
8
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Кой е С.Станишев, Кой е Б.Борисов ???? ЩЕ ВИДИМ НА ИЗБОРИТЕ КОЯ Е !
64
11
 
7
 
! Отговори
до 89 преди 5 години
,,Гъзът на партията", скъпи сербезино са всички ония, които я напуснаха, когато видяха, че келепирът е другаде и най вече в партията на Тиквите от Греб!
63
4
 
14
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Някакво изискване ли има лицето да е страшно?