Йончева водач на евролистата - болшевизация на БСП!

Нинова искала да отстрани лидера на ПЕС Сергей Станишев
210
Йончева водач на евролистата - болшевизация на БСП!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова иска да отстрани лидера на ПЕС Сергей Станишев и заради това за водач на евролистата е била избрана Елена Йончева, смята бившият председател на левицата Михаил Миков.

Още по темата

"Това е поредното отлюспване – процесът на болшевизация в партията, който е очевиден. От около 2 месеца е ясно, че председателят на ПЕС е нежелан в листата от Нинова и ръководството, въпреки желанието на голяма част от партийни членове и партийни организации“, коментира той пред Нова телевизия.

Според него много членове на Националния съвет са изразили основателни съмнения в начина, по който се проведе гласуването за водач на листата за изборите за ЕП.

За Йончева са гласували 95 от участниците в закрития пленум, а за другия претендент Сергей Станишев – 75.

"Нека имаме още нещо предвид. Поне 20 души – членове на НС, са в трудово-правни отношения с Нинова. Познайте те как ще гласуват? Не оспорвам гласуването. Въпросът е, че последните два месеца имаше явна тенденция за натиск за отстраняване на Станишев”, отсече Михаил Миков.

Стана ясно, че мотивът на Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро на БСП да издигнат непартиен кандидат за водаческото място е желанието да разширят подкрепата на предстоящите избори, а Йончева е лансирана като "борец срещу корупцията".

Засега не е известно на кое място в листата ще бъде Сергей Станишев, който също имаше много номинации от местните структури на БСП. По неофициална информация той е бил издигнат на 87% от местата, а зад кандидатурата му седят някои от ключовите преди лица на БСП като Георги Гергов, Михаил Миков - предишен лидер на лявата партия, Димитър Дъбов, Георги Пирински, Ангел Найденов и Атанас Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
13
 
17
 
! Отговори
Див Петел преди 5 години
То никога и нищо добро не се е очаквало да пръкне комунистическата партия, така че този избор е напълно в реда на нещата. При шумкарите да имаж криминален стаж е добър атестат и ето - госпожа лъжа за шеф, а госпожа усвоителка на средства от фалища банка пък оглавява евролистата. Идеални са. Само че хората не сме толкова прости като през 90-те.
131
11
 
14
 
! Отговори
до 141 преди 5 години
Днес в България всичко фалира - пътища, здравеопазване, образование...
130
21
 
19
 
! Отговори
Дисидент преди 5 години
За каква болшевизация бълнува журналистката? Избора за Йончева е добър! Не ни трябват послушковци като досегашните евродепутати.
129
14
 
8
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 5 години
Познавам Йончева от 90-те години.Чувствителна ...и податлива.....нека да пристигне в Брюксел....След една година ....ще обърне палачинката и ще възприеме социалните идеи на Европа, а не на Путинската политика.Обърнете внимание-НА ПУТИНСКАТА политика.Не става въпрос за обикновенните бедни руснаци,които са маниполирани майсторски от останките на КГБ и ,,великата " СССР.
128
17
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До парадоксът. Ами май не е парадокс, че КТБ просперира при Борисов, а фалира при Орешарски. Щото при управленията на БСП всичко фалира.
127
11
 
11
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 5 години
Масажи от китайски мацета и младежи....Фризьори от лъв нагоре.Маникюристи....Ще и изваят ноктите, като на европейски орли....Прическа....майчице мила, та мама нема да я познае, а младите ще са луди по нея...Ще изчезнат бръчките...Ще папка само здравословна средиземноморска храна....Фитнес, митнес, плуване....Изобщо.....РАЙ!!!!!А рабочии клас....-да ду.ха супата.
126
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Госпожата не била член на БСП?Но пък дълги години се държа за правилния член!Оправно момиче!
125
9
 
18
 
! Отговори
парадоксът преди 5 години
Журналисти и наблюдатели вече забелязаха парадокса в прокурорските обвинения: как е възможно Йончева да е била наясно с престъпния произход на въпросните 330 000 евро, след като в онзи период не само голяма част от държавните фирми и институции, но и цели общини и дори партии държаха парите си в КТБ - банката, чийто възход започна при Тройната коалиция и достигна апогея си при първия кабинет на Бойко Борисов.
124
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кеф!!!Откога чаках тези гладни тахтаби да превземат БСП като термити!А това,че Йончева заби ножа в гърба на Станишев,показа че "Стара партийна любов,ръжда хваща.."Съдбата на Първанов, Петков,Миков настигна и Хер Флик!Големият цирк ще е когато дойде редът на Нинова и нейната аверка!Добър е Бог,ще поживеем,ще видим...
123
13
 
14
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 5 години
Яааааа.....Успокойте топката. Йончева нищо, ама нищо няма да постигне в ЕС.Ще скача , ще рипа..., ще пише и ще се изказва в ЕС, колкото и глас държи, но руските и номера няма да минават.От 20 г. работя и живея, та ги познавам.Станишев се промени в последните годинки.Клони към Москва, но....Та така ще стане и с др. Йончева.Да ...ще си получава тлъста заплатка.Това е сигурно.Личицето и ще придобие по -готин европейски вид...
122
10
 
13
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Че накъде повече да се болшевизира?!
121
11
 
13
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Каква е тази грозна баба на снимката?
120
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Зозо"Аз скоро ще стана американец и вече като американец ще разгромявам русофилите, защото много ще обичам да разгромявам"**** нямат националност, не знам дали ти е известно, а как се става "американец" май само ти знаеш. Освен ако не говориш за САЩ, ама това не е Америка, рожбо писана! Питай мама си!
119
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая на снимката заплата ли е получила в пликчето?
118
14
 
18
 
! Отговори
опетков преди 5 години
Понеже няма какво, червените мършояди започнаха да се ядат едни други. Радвай се, народе, колкото по-малко червена ***, толкова по-добре.
117
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йончева е лансирана като "борец срещу корупцията".Уволнената за корупция лансирала разследваната за корупция за "борец срещу корупцията" :))))Дива, червена пpостотия!
116
12
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До ognyanzДругарю, под путин се има предвид руските неофашистки интереси, но на функционално неграмотни *** как да се обясни?!?
115
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanzДо Анонимен 119: А ти като какъв се определяш - като "***, *** и излишен",вие с каскетите само тежите на Земята и и пречите да се върти. Факт.
114
12
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Аз скоро ще стана американец и вече като американец ще разгромявам русофилите, защото много ще обичам да разгромявам
113
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пиянката Миков се изхожда по политически въпроси??? Да се смее ли човек? Да плаче ли?Да, СтаниШеф не е необходим на никого, освен на себе си! Той и затова иска да бъде в листата - въпрос на пари (заплата). Защо не направи, като шефовете на АЛДЕ и ЕНП? Те не са Еврородепутати от страните си. Да си се кандидатира сам, да си проповядва (а ако иска и да си ги яде) евроценностите, миграционните, джендерските и т.н. ценности!На нас не ни трябват!Не харесвам Нинова, но този ми е противен!