Референдум за мир? АБВ започва подписка

Искаме диалог и мирни политически решения, настоя Пламена Заячка
19 мар 2019 22:05,
87

АБВ започва подписка за референдум за сформиране на национална позиция по проблемите, свързани с мира. Въпросите са два - "Българските граждани съгласни ли са на територията на страната ни да бъде разполагано ядрено оръжие?" и "Сългласни ли са българските граждани военните полигони, разположени на територията на страната ни в момента, да бъдат само и единствено за самоотбрана?"

"Необходимо е да има диалог и мирни политически решения. Стартирахме и имаме подкрепата на седем политически сили. Но на нито една от парламентарно представените. Няма как да искаш мир, а в същото време да се въоръжаваш. Целта на референдума ще бъде гражданите да дадат своето мнение", коментира в студиото на "Дeнят ON AIR" лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка.

Тя отбеляза, че българска организация за първи път взима участие на международен форум на страните от БРИКС. А това, по думите ѝ, е не само огромна чест, но и възможност за нас.

На форума "Визия за бъдещето" участват над 15 държави от Европа, Азия, Южна Америка и Африка, представители на Г-20, ОНД, ЕС, което давало добра платформа за сътрудничество в посока на глобалния мир, хуманитарно и политическо сътрудничество, търговия и предприемачество, образование, енергетика и спорт.

"АБВ настоява България, като член на НАТО, да инициира нов процес "Хелзинки 2" за сваляне на напрежението и по този начин да не се допуска ескалация във въоръжаването", допълни Заячка.

Пред Bulgaria ON AIR лидерът на АБВ-Младежи каза още, че БРИКС отваря нови хоризонти пред страната ни.

"Това са ресурсни държави с общ пазар над 4 млрд. души, които представляват три от топ 5 икономики в световен мащаб. И не е необходимо да бъдеш икономист, за да видиш ползите от сътрудничеството с тях", отсече гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
10
 
! Отговори
ист преди 5 години
Няма армия в света която да е само за отбрана. Когато нападнат държавата, армията е длъжна да отблъсне нападателя, и да го напада в неговата територия.Този референдум не е от умните. Нормално щом го предлага шадравана.
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така и не разбрах АБВ ще иска ли Русия да си премахне ядреното оръжие и базите от Крим или това ще е задължително само за България, Румъния, Турция и Украйна.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АБвГЗ искат да осигурят служебна победа за Русия в Черно море, пък после Русия като завземе проливите Гоце Първанов и Румен Пиклев ще бъдат назначени за касиери на Босфора и Дарданелите. Единият ще прибира таксите откъм Черно море а пък другият откъм Бяло море.
45
8
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
референдум за излизане или оставане в нато и ес ам бази вън от балканите ичерно море искам мир и дружба не желая конфликти с русия
44
2
 
14
 
! Отговори
БЛЯК преди 5 години
АБВ са пълни глупци! Ниската им образованост, и занижена интелектуалност допълнена с слабо познаване на историята ги кара да се излагат по национален ефир. Ще кажа две неща! В България няма как да се доставят ядрени оръжия и това го знае всяко хлапе (това веднага ще доведе до война) и "Ако искаш мир, се готви за война" - Това не съм го казал аз, но е фактите говорят, че това твърдение е вярно! Така че АБВ... смятам че трябва и до Г да стигнете, дори и до Д... Глупци
43
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНай-голямата Кремълска патерица е ГРОП,а още по-голямата е БСП.А кой си мислиш,че управлява в момента?В момента управлява отбора на Путин.Всичко което беше против Путин,беше смазано тотално.А Европа е между *** и наковалнята.
42
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гн Първанов тръгнал дасе одблагодарява на гн Путин за това че му помогна гн Путин със фалш избори 2 пъти да стане президент.През това негово време си натрупа 200 милйона и хотелчета в Благоевград и ансамбли и вечна охрана гн Първанов.През негово време станаха всички мафиотски убийства.Кога ли щего арестуват.
41
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Кремълски патерици като АБВ нени трябват съвети и съветници.Ние знаем че щени подвеждате със 100% наклон към кремъл.За това в БГ трябва да има атомни оръжия за одбрана не за нападение.Дали идва заплахата от турция от русияли от китай ли,ние трябва дасме въоражени до зъби.Иначе неможем да имаме никаква сигорност за нас и за децата ни.Червени кремълски близачи нищо и никога неви вярваме,ние знаем че винаги ни подвеждате за сметка на Москва.Несе хабете напразно.
40
2
 
6
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯ преди 5 години
ИЗПОЛЗВАТ САМО ИМЕТО НА РУСИЯ, А ДЕЛАТА ИМ МРЪСНИИ,ОТ КРАЙ ВРЕМЕ ТАЯ ПРАКТИКА НА БКП БСП И Т.Н. АМА НИЕ ВЕЧЕ ИМ ЗНАЕМ НОМЕРАТА, ПОНЕ ЦЕЛОМЪДРЕНИТЕ ДЕ, ТЕЗИ ПАРТИЙКИ ПОЛЗВАТ ИМЕТО НА РУСИЯ ЗА ДА СЕ НАМЪРДАТ НА ВИСОКИ ПОСТОВЕ , И ЗАПОЧВАТ ДА СИ КРАДЪТ НА ПОРАЗИЯ, НИЩО НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ В ТАЯ ДЪРЖАВА ДОКАТО НЕ СЕ СМЕНИ СИСЕМАТА НА УПРАВЛЕНИЕ
39
3
 
9
 
! Отговори
:) преди 5 години
Руснаците добре са го измислили.
38
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 62АБВ са десни,не са леви.но щом са за мир ги подкрепям,покрепям всички,които са против конфликтите в Европа и за мир в Европа!
37
3
 
10
 
! Отговори
до 62 преди 5 години
къв ПЕС ве, къв ПЕКИНЕЗ.не видя ли как селянката от не знам кое село беше, отсвири ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ на ПЕС.за сметка на Хиена Милончева.а пък левите от АБВ могат да емигрират на дясно в азиатската част на Русия.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 58Ела да ми се подпишеш на кожената писалка.
35
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мина онова време ,когато като бръкнеш в джоба, на българина и тоѝ скачаше ,като ожилен от стършел.Сега българина го еват,през гащите,и на никому не му пука,а не че не усеща, усеща го,и още как. Казват старите хора,страх лозе пази.Тези управляващи *** не се интересуват от сигурност,образование ,здравеопазване,социални политики и т.н.Когато минат покрай протест,извръщат глави като парализирани! Не сте хора ,а нищожни ***!Подпишете подписката за мир и гласувайте за АБВ!
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде че като завземе Русия проливите Путин ще назначи Румен Петков за портиер на Босфора и Дарданелите.
33
4
 
6
 
! Отговори
Златко преди 5 години
Браво на младите ! Те ще оправят кривите краставици. Да са живи и здрави !!!
32
2
 
5
 
! Отговори
дясно ли? преди 5 години
Една част от държавната собственост попадна и в откровени измамници,кръчмари и провинциални седесарски активисти, които на талази и като скакалци напираха към столицата.Х-ов е фигурант и ***, от него нищо не зависи, той е командир без армия. Жалка фигура, няма шансове нито за парламента, нито за нищо, дори и с две ръце да гали Падишаха по топките.
31
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха да видим като имаме американски бази и войници на наша територия Русия дали ще посмее да ни нападне и да употреби ядрено оръжие срещу нас? Ще посмее ли бе товарищ предателю румен петков? Ще посмее на куково лято.
30
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
А къде се е сврял "анти-натовецът",който основа АБВ?Или вече и нему е ясно,че палачинката неумолимо се обръща,та докато е време да избере по-изгодна "патриотична"позиция?
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вшадраван Пиклев отново предава България за утилизация от Русия. Трябва да си клиничен *** за да не можеш да разбереш за какво долно предателство става въпрос.