Референдум за мир? АБВ започва подписка

Искаме диалог и мирни политически решения, настоя Пламена Заячка
19 мар 2019 22:05,
87

АБВ започва подписка за референдум за сформиране на национална позиция по проблемите, свързани с мира. Въпросите са два - "Българските граждани съгласни ли са на територията на страната ни да бъде разполагано ядрено оръжие?" и "Сългласни ли са българските граждани военните полигони, разположени на територията на страната ни в момента, да бъдат само и единствено за самоотбрана?"

"Необходимо е да има диалог и мирни политически решения. Стартирахме и имаме подкрепата на седем политически сили. Но на нито една от парламентарно представените. Няма как да искаш мир, а в същото време да се въоръжаваш. Целта на референдума ще бъде гражданите да дадат своето мнение", коментира в студиото на "Дeнят ON AIR" лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка.

Тя отбеляза, че българска организация за първи път взима участие на международен форум на страните от БРИКС. А това, по думите ѝ, е не само огромна чест, но и възможност за нас.

На форума "Визия за бъдещето" участват над 15 държави от Европа, Азия, Южна Америка и Африка, представители на Г-20, ОНД, ЕС, което давало добра платформа за сътрудничество в посока на глобалния мир, хуманитарно и политическо сътрудничество, търговия и предприемачество, образование, енергетика и спорт.

"АБВ настоява България, като член на НАТО, да инициира нов процес "Хелзинки 2" за сваляне на напрежението и по този начин да не се допуска ескалация във въоръжаването", допълни Заячка.

Пред Bulgaria ON AIR лидерът на АБВ-Младежи каза още, че БРИКС отваря нови хоризонти пред страната ни.

"Това са ресурсни държави с общ пазар над 4 млрд. души, които представляват три от топ 5 икономики в световен мащаб. И не е необходимо да бъдеш икономист, за да видиш ползите от сътрудничеството с тях", отсече гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
2
 
! Отговори
БРАВО преди 5 години
Това дете е от младежи АБВ , те се учат да не крадат като младежи и жени ГЕРБ .Идва нова Генерация Политици , те са видели Историята ни в разказване от Стари Хора - Бомбите в Сърбия причиниха масова смърт в България на млади хора с РАКот 10 години насам . Първанов искаше Голям Шлем за България в енергетиката . Сега Надеждата се завръща с Президента Радев . Ако Първанов и Радев се Обединят , ще направин силна и просперираща Държава .Да се надяваме че Първанов не се е уморил от битките с Мафията /
7
1
 
5
 
! Отговори
Гоце открадна яко преди 5 години
Гоце(президентът) открадна яко по време на прехода и президенстването си и с част от тези пари, включително и от атомната централа Белене, Гоце подари хотел за 8 милиона на 20 годишния си син. Да са живи и здрави поддръжниците на АБВ, които се явяват наследници на Гоце.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До за АБВТуй ни беши ли пърити четри букви от азбукиту?
5
1
 
11
 
! Отговори
за АБВ преди 5 години
1.АБВ имат почто нулево влияние в БГ-политика.2.Мир не се постига с референдуми, ами с ДОКТРИНА ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, КОЯТО ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВА.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мир!!МИИИР!!!Изнежени малки жени! Вие наследници на войнствен народ ли сте или дебели мижитурки!!!!
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да гласувате за АБВ е разумно,подкрепям подписката,нека я рекламират навсякъде.Това е най-важно в момента,защото ще ни напълнят с оръжия и ставаме реална мишена,ще пострадаме ние в Европа,а не тези които искат да провокират конфликти с дрънкане на оръжия.Не на войната,да на мира,правете любов, а не война!
2
4
 
6
 
! Отговори
българина преди 5 години
пак шикалкавите, задайте и втори въпрос в същата подписка, България за излизане от нато! да или не
1
8
 
10
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Жалко за това девойче, вместо да създаде семейство и да отгледа деца, то тръгнало да се занимава с политактивизъм! Жалко и болно!