Цветанов за апартамента: Няма нищо незаконно!

Разликата в квадратурата доплатил с банков превод
20 мар 2019 14:14,
681
Цветанов за апартамента: Няма нищо незаконно!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цветан Цветанов категорично отрече да има нещо незаконно в покупката му на нов апартамент и настоя, че сделката е извършена изцяло по българското законодателство.

Изявлението му идва, след като се появиха съмнения в публичното пространство, че е придобил новото си луксозно жилище в квартал "Изток" на много по-ниска от пазарната цена.

Днес Цветан Цветанов обясни, че е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е направил доплащане, тъй като е имало разлика в квадратурата. Всичко това е станало по напълно законен начин, уточни шефът на депутатите от ГЕРБ.

"Двата апартамента, които са прехвърлени и съм направил замяна, са в същия район. От гледна точка на местополжение предишните два са на много по-хубаво място. За разликата от около 39-40 квадратни метра съм доплатил 100 000 лева, направил съм го по банков път. Аз съм изряден български гражданин", отсече той.

Цветанов не пожела да коментира продажбата на апартаментите, които е заменил, която е станала в един и същи ден при един и същи нотариус. Мога да говоря за моята сделка, която е направена по българското законодателство, отсече той.

По-рано днес и от БСП попитаха дали ще бъде разследвана сделката с покупката на Цветанов на новия му апартамент.

"Ако не беше българската журналистика, нямаше да разберем как един политик купува луксозен апартамент на скандално ниски цени", заяви Елена Йончева.

Говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова съобщи по-рано през деня, че имотните сделки на Цветан Цветанов ще бъдат проверени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


681
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
542
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Могат да си купят всичко и парите са им законни. Просто представа си нямате колко пари вземат от хазната под формата на заплата, допълнителни плащания, командировки, субсидии и какво ли не. Тези във властта са милионери само от това, което им плаща държавата. Пенсионират се по други правила и за тях няма таван, имат си собствена система за охрана, не полицията като за всички, имат си правителствена болница, вземат клас прослужено време, а за останалите работещи го премахнаха...
541
0
 
5
 
! Отговори
Х преди 5 години
Поредният фишек, с който се разсейва плебея, докато го обират с милиарди.
540
2
 
9
 
! Отговори
Лакомник преди 5 години
Няма пари за медицинските сестри, но в герберастката шайка сигурно има надпревара по имотни облаги. Цветанов, Цецка, Веждито....... Изкупуват всички луксозни имоти в столицата. Лакомия за тях и беднотия за народа.
539
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сделката може формално да е изрядна. Неизрядното е, че един политик с власт може да постигне каквато си поиска цена от една фирма като я притисне или като осигури за фирмата други благини, които да я компенсират. И най-често такива сделки няма как да бъдат хванати.
538
2
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Цветанов е по-невинен от бебе! Оставете човека да си краде спокойно! Ко го занимавате бре!
537
5
 
3
 
! Отговори
сикидим преди 5 години
За мен Цветанов е невинен.
536
2
 
5
 
! Отговори
Попа преди 5 години
"По делата им ще ги познаете".Бедни душици, жалка история.
535
4
 
2
 
! Отговори
Домашен сикиджем преди 5 години
До АнонименА по колко се продават? Ти КУПУВАЛ ли си скоро апартамент в кв. Изток, че знаеш по колко се продават или гледаш цените в обявите, които нямат нищо общо с цените на РЕАЛНИТЕ СДЕЛКИ? Аз си купих миналата година на цена 2300 лв. за кв. м на 200 м от там, където Цветанов сега е купил.
534
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм изряден български гражданин. Кажете сега къде се продават евтините апартаменти на изрядните български граждани. Искам да заменя два апартамента в Малко Търново за един по-голям на ул. "Латинка". Двата апартамента са с по-добро изложение, ама ще го преглътна.
533
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До 10Напълно си прав,уважаеми!..Така наречения "капитализъм" е най-извратената обществено-икономическа формация...Може би само робовладелството е по-долно от него..какво обаче дразни?..-НАВСЯКЪДЕ по света хората първо стават богати /било с инициатива,било с далавери/ и СЛЕД ТОВА се захващат с политиката..При нас какво?..-Най-изпадналите издънки на обществото се нахвърлят да стават "политици",за да БОГАТЕЯТ!!!!..ето това е трагедията ни,не толкова строя..
532
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да взема и аз да си купя няколко апартамента около Цветанов, щом ги дават без пари;))
531
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Домашен сикиджемКъде в кв. Изток продават лукс апартаменти по 2500 лв квадратния метър? Защо като си заблуден, заблуждаваш и другите.
530
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от бедни политици! По света избират богати,от сой! Ние избираме опърпани, гладни и алчни!
529
1
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До СчетиЗарежи ги тези заучени опорни точки. Личи ти, че нямаш необходимият интелект, за да анализираш набор от факти и да формираш собствено мнение. По- добре насочи усилията си към овладяване на елемнтарните граматически и пунктуационни правила, за да може поне да пишеш грамотно.
528
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тези цени се купува във Волуяк,а не в центъра на София!
527
0
 
12
 
! Отговори
До 561 преди 5 години
Те толкова се оядоха,толкова откраднаха,че вече им е все едно дали ще останат на власт или ще ги изметем.Единственото,от което се страхуват е,да не дойде някой честен гл.прокурор и да ги подпука всичките.
526
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,Артекс дали подаръче- бълха ги ухапала! А тези,с белите якички,много ясно, че са си вързали гащите! Я да попитаме в какво живее,Соломон Паси,например! Те са вече съседи с въпросните! Продал си е Трабанта и го е заменил за 300 квадрата, пак в кв.Изток!
525
0
 
9
 
! Отговори
The real Man преди 5 години
Тази гробарска наглост, няма да продължава вечно.... Вижда и се краят... Народа всичко е простил... Но Господ дали ще прости?!
524
3
 
7
 
! Отговори
Счети преди 5 години
Здравейте от години работя като счетоводител и практиката ми е показала, че ако имаш и минимално разминаване между пазарната цена и цената, на която продаваш НАП ти разгонват фамилията. Очевидно същите правила не се прилагат към политиците и бизнеса свързан с тях ! Или както пише на стената във фермата: "Във фермата всички животни са равно, но някой са по-равни" ! Единственото полезно от управлението на ГЕРБ е, че БСП и ДПС не управляват, но като гледам май с това се изчерпва полезността им !
523
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 563. Не виждам проблем да ти продадат на такава цена апартамент в Карнобат. Ти пита ли ги за кой град и за коя част от град става дума.