Цветанов за апартамента: Няма нищо незаконно!

Разликата в квадратурата доплатил с банков превод
20 мар 2019 14:14,
681
Цветанов за апартамента: Няма нищо незаконно!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цветан Цветанов категорично отрече да има нещо незаконно в покупката му на нов апартамент и настоя, че сделката е извършена изцяло по българското законодателство.

Изявлението му идва, след като се появиха съмнения в публичното пространство, че е придобил новото си луксозно жилище в квартал "Изток" на много по-ниска от пазарната цена.

Днес Цветан Цветанов обясни, че е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е направил доплащане, тъй като е имало разлика в квадратурата. Всичко това е станало по напълно законен начин, уточни шефът на депутатите от ГЕРБ.

"Двата апартамента, които са прехвърлени и съм направил замяна, са в същия район. От гледна точка на местополжение предишните два са на много по-хубаво място. За разликата от около 39-40 квадратни метра съм доплатил 100 000 лева, направил съм го по банков път. Аз съм изряден български гражданин", отсече той.

Цветанов не пожела да коментира продажбата на апартаментите, които е заменил, която е станала в един и същи ден при един и същи нотариус. Мога да говоря за моята сделка, която е направена по българското законодателство, отсече той.

По-рано днес и от БСП попитаха дали ще бъде разследвана сделката с покупката на Цветанов на новия му апартамент.

"Ако не беше българската журналистика, нямаше да разберем как един политик купува луксозен апартамент на скандално ниски цени", заяви Елена Йончева.

Говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова съобщи по-рано през деня, че имотните сделки на Цветан Цветанов ще бъдат проверени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


681
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
522
6
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
А Елена Йончева ще разрови ли поне една сделка на бесепарите? Лицето на борбата с корупцията не може да бъде еднопосочно.
521
1
 
11
 
! Отговори
0886 000500 преди 5 години
Това е телефонът на Артекс-продажби. Звъннах им, поисках да купя апартамент за 700-800 евро квадрата в някоя от сградите им. Посмяхме се, затвориха ми. Обадете им се и вие?
520
10
 
1
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До 558. Ай стига сте търсили под вола крава. Човек да не направи някаква сделка. Ти винаги ли всичко купуваш пазарно и с документи?
519
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези се самозабравиха. Че крадат всеки знае. Но поне докато са на власт да се правят на скромни. После да си узаконят откраднатото.
518
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Може да е законно, но не е правилно. Прикрили са корупция по законен начин и са купили нещо, което никой от нас не би могъл да получи на такава цена.
517
10
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Комунистите съвсем изперкахте и скалъпвате все по-недодялани и смешни компромати срещу ГЕРБ. В тази сделка всичко е ясно и прозрачно. И абсолютно ЗАКОННО. Това не е като вашите далавери на Батко и Братко.
516
3
 
2
 
! Отговори
556, преди 5 години
ти май не виждаш по-далече от носа си.
515
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Младост3,до черквата, ново строителство струва 1300 евра,допълнително гараж- 18000! За 700 евра можеш да купиш панелка в Обеля 5!
514
13
 
7
 
! Отговори
Домашен сикиджем преди 5 години
"Двата апартамента, които са прехвърлени и съм направил замяна, са в същия район. От гледна точка на местополжение предишните два са на много по-хубаво място. За разликата от около 39-40 квадратни метра съм доплатил 100 000 лева."Аз не виждам къде ви е проблема на простолюдието. Значи Цветанов плаща по 2500 лв. за кв. м ама вие пак си говорите за цени "под пазарните". Абе мишоци, вместо да ровите в чуждата паничка, започнете да си плащате 10-те кинта за асансьор и почистване.
513
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За хората и къпането на Седемте рилски езера,май това е цената спокойствие!
512
4
 
1
 
! Отговори
Брокер преди 5 години
Това са реални цени. 1200-1500 евро за "луксозно" стрителство в БГ. Всичко друго нагоре е надуто за селянията, която идва в София. А, че Гуменката се е вредил немога да коментирам, не съм физкултурник.
511
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сина на собственика на Артекс нали се къпа заедно с приятели в Бъбрека,на Седемте рилски езера! И нищо не му направиха!
510
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали са апартаменти на половин цена за да не ги закачат,то е ясно! По този начин ще дадат и на Нинова ако трябва,че и на Радев,ако изрази желание!
509
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народе.....?????/В.Левски/
508
1
 
7
 
! Отговори
??? преди 5 години
Вапцаров забранен ли е за цитиране, че го триете?По конкретно - първите два реда на втория куплет от "Борбата е безмилостно жестока"
507
0
 
8
 
! Отговори
Питам се, преди 5 години
Щом в България пазарува така , какви ли са авоарите му в офшорни зони? Страшно се самозабравиха, докато стотици хиляди възрастни студуват и гладуват, а те градиха България, за да може тия да я разпродават по закуски в Белия дом и да отмъкват остатъците като хиени. Големи трусове предстоят - дали ще ги организираме ние хората, дали Природата ще се намеси да въведе порядък - ще видим, но този абсурд няма да продължи още дълго!
506
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова младите ще бягат.Затова ще си останем на дъното на ЕС по доходи,защото властта много краде.Ама много краде,.бееее
505
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те разните политолози имат къщи като прогимназии ама тука изтрихте клавиатурите за някакъв си апартамент.Кой е по-глупав ? - самият г.лупак или тези които го следват.
504
0
 
2
 
! Отговори
До 544-men преди 5 години
Малко четеш.
503
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки политик с поне малко морал,би си подал оставката.А всеки м-р председател с поне малко морал би поискал тази/тези оставки.Сега се запитайте имат ли поне малко морал днешните управляващи?