Цветанов за апартамента: Няма нищо незаконно!

Разликата в квадратурата доплатил с банков превод
20 мар 2019 14:14,
681
Цветанов за апартамента: Няма нищо незаконно!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цветан Цветанов категорично отрече да има нещо незаконно в покупката му на нов апартамент и настоя, че сделката е извършена изцяло по българското законодателство.

Изявлението му идва, след като се появиха съмнения в публичното пространство, че е придобил новото си луксозно жилище в квартал "Изток" на много по-ниска от пазарната цена.

Днес Цветан Цветанов обясни, че е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е направил доплащане, тъй като е имало разлика в квадратурата. Всичко това е станало по напълно законен начин, уточни шефът на депутатите от ГЕРБ.

"Двата апартамента, които са прехвърлени и съм направил замяна, са в същия район. От гледна точка на местополжение предишните два са на много по-хубаво място. За разликата от около 39-40 квадратни метра съм доплатил 100 000 лева, направил съм го по банков път. Аз съм изряден български гражданин", отсече той.

Цветанов не пожела да коментира продажбата на апартаментите, които е заменил, която е станала в един и същи ден при един и същи нотариус. Мога да говоря за моята сделка, която е направена по българското законодателство, отсече той.

По-рано днес и от БСП попитаха дали ще бъде разследвана сделката с покупката на Цветанов на новия му апартамент.

"Ако не беше българската журналистика, нямаше да разберем как един политик купува луксозен апартамент на скандално ниски цени", заяви Елена Йончева.

Говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова съобщи по-рано през деня, че имотните сделки на Цветан Цветанов ще бъдат проверени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


681
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари