След срещата: Марешки доволен, ще подкрепя ГЕРБ

Цветанов обеща 240 лв. минимална пенсия и 1400 лв. средна заплата
20 мар 2019 15:30,
86
След срещата: Марешки доволен, ще подкрепя ГЕРБ
Снимка: архив "Булфото"

След като миналата седмица партията на Веселин Марешки обяви, че ще напусне парламента, днес ГЕРБ запозна "Воля" със заложените политики в управленската си програма и тяхното изпълнение. Веднага след срещата управляващите направиха отчет за свършеното, а лидерът на "Воля" остана доволен и заяви, че не вижда основание да не подкрепят добрите им решения.

Още по темата

Преди дни от "Воля" обявиха, че напускат Народното събрание, но така и не дадоха обяснение защо ще го направят. Това постави под съмнение осигуряването на кворума, за който са необходими 121 народни представители, а ГЕРБ и "Обединени патриоти" имат общо 122 депутати. Така в петък пленарният ден започна от втория опит, след като се регистрираха народните представители от "Воля". Днес депутатите на Марешки също бяха в залата.

Срещата между ГЕРБ и "Воля" Цветанов определи като "продуктивна и успешна". Той обясни, че подробно е запознал колегите си с изпълнението на управленската програма.

"Няма никаква сделка с "Воля", а идеи, които се обсъждат, и реални политики, които се реализират", отсече Цветанов.

Той подчерта, че има ръст на инвестициите и се работи за подобряване на доходите на хората. В края на мандата се очаква минималната пенсия да бъде 240 лева, а средната заплата да стане 1400 лева. Той настоя и че се отпускат повече средства в сферата на образованието и здравеопазването.

"Ще подкрепяме добрите неща на ГЕРБ, които съвпадат с нашите. Най-лесното е да сме поредните, които ще създадем хаос и безвремие", каза в отговор Марешки и благодари, че ГЕРБ бързо са се отзовали и са ги запознали с програмата си.

"Както всеки един българин и ние от "Воля" гледайки само новините, частични изречения, стоейки в парламента, в една суматоха между 240 народни представители, гласувайки текст по текст член еди кой си, точка втора става трета, не можем да добием реалната представа какво се случва с определен закон, още по-малко в едно цяло направление", обясни ситуацията лидерът на "Воля".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще ти купя колело ама друг път
47
1
 
27
 
! Отговори
Айде преди 5 години
И тоя си каза цената и го купиха, до сега играеше на дребно и му пускаха по некоя пара, че да подкрепи някой-друг закон.
46
1
 
24
 
! Отговори
без коментар преди 5 години
ГЕРБ: Имаме воля!ВОЛЯ - Проект на Веселин Марешки
45
8
 
5
 
! Отговори
До 45 преди 5 години
До АнонименДругарю необразован и неграмотен ***. За да получаваш мин. пенсия значи нямаш вноски и за нея , а Държавата ти е дава даром. Иначе как мислиш тези , които сега се осигуряват на мин. заплата от560 лв. каква пенсия очакват , ами няма да стигнат и 200 лв. и пак ще им се дава минимална по милост. Лесно се пише по форумите, ама пенсията зависи от вноските , които си правил , а не от празни приказки.
44
3
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
айдее,и тоя УЖ "бунтар" свали гащите....Ега ти "държавата",ега ти "политиците",ега ти ЗАСПАЛОТО СТАДО!!!!......
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kaкви 240 лв. минимална пенсия, за хора със 40 години стаж ли? Че то инвалидите, заедно с новата финансова подкрепа вземат повече. Това ако е държава, Болен здрав носи! Защото уж диабетче имали, плоско стъпало, артрит, дерматит и хоп - ТЕЛК. Без стаж почти, а вземат повече от работилите 40 години хора. Значи хора с ТЕЛК ходят на море, винетки /щом кола карат, значи не са на легло/. А трудовият човек бачка за 560 лв. бруто, което е 432 лв. чиста заплата.
42
2
 
18
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Магарешки, защо е кръстил партията си "Воля"? Трябваше да се казва "Безволя", щеше да им приляга повече.
41
2
 
14
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До 39 АнонименБизнесът на Марешки - този с нафтата, и др. апчетата на кого е всъщност? Там Марешки поставено лице ли е на някой и на кого? На обкръжение около ГЕРБ?
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tipi4no sa edna varnenska mutra. Dr ne se o4akvasche ot mareschki i drugarkite mu
39
10
 
3
 
! Отговори
TT преди 5 години
До Обективен- ти пък защо плачеш? с кремълската добавка нали си докарваш един добър доход...На твое място щях да се тревожа да не се срине съвсем рублата.
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е нали Ф 16 изядоха пенсиите, как се реши тоз проблем с 30 минутен разговор. Май му припомниха герберите че не са решили не са му опънали ушите...ако не свали нафтата на 1,74 префизборно, никой няма да гласува за Марешки.
37
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
марешки е ясен, гьозбояджуя, но Цвъки става смешен вече с бедния си клиширан речник. Под пък и над път има две дежурни думи, Реални политики ......"Няма никаква сделка с "Воля", а идеи, които се обсъждат, и реални политики"....явно това е запомнил от презокеанските си закусчици.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
S kakvo te podkupiha podlogo na gerb to se snae boiko te darji snae mnogo sa dakaverite ti no sa vilja njama nikoi da glasuva podlogi na gerb bkp
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-малко да гледа телевизия и повече да се среща с Апартаментчика. Всичко ще му стане ясно, ще влезе в дълбочина на трудното управление. И самолетите ф-16 ще хареса, и всичко друго.
34
5
 
27
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
В края на мандата през 2021 година са следващите редовни парламентарни избори и ГЕРБ пак се опитва да купи вота с повишаване на заплатите неспосредствено преди изборите. ГЕРБ май не осъзнават, че 1400 лева средна заплата и сега е малко, а след 2 години ще е едно нищо.
33
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Цветанов обеща 240 лв. минимална пенсия и 1400 лв. средна заплата" ! ! ! Наглост и поредна демагогия ! От своя джоб ли ще вади парите ?
32
1
 
10
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
Не сте далеч от истината
31
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политическите лидери не помнят какво са казали вчера, а Вие очаквате те да управляват страната. Че са лопати, лопати са, дори и фурнаджийски, а хляба поскъпна. Както и не само той, разбира се. Инфлация от около 10 %, годишна разбира се, но икономическите и финансови експерти, не смеят да кажат истината в очите на Мутрата Бойко Методиев Борисов.
30
4
 
7
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До АнонименТака е. Аз го казвах и преди. Само БСП са опозицията в България и работих за това да я създам като солидна опозиция, способна на радикални действия, т.е. да създава "хаос";))) и "безвремие". Никой не иска "хаос" и "безвремние", защото "редът" това епорционът на паричните договорки, а Времето е Пари в Капитализма. Това го знае всеки;))))
29
1
 
33
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Ха-ха-ха пъпеша обещал ха-ха-ха,а що рече оня Горанов с предоставения му за ползване апартамент или вече цвъки раздава парите.