След срещата: Марешки доволен, ще подкрепя ГЕРБ

Цветанов обеща 240 лв. минимална пенсия и 1400 лв. средна заплата
20 мар 2019 15:30,
86
След срещата: Марешки доволен, ще подкрепя ГЕРБ
Снимка: архив "Булфото"

След като миналата седмица партията на Веселин Марешки обяви, че ще напусне парламента, днес ГЕРБ запозна "Воля" със заложените политики в управленската си програма и тяхното изпълнение. Веднага след срещата управляващите направиха отчет за свършеното, а лидерът на "Воля" остана доволен и заяви, че не вижда основание да не подкрепят добрите им решения.

Още по темата

Преди дни от "Воля" обявиха, че напускат Народното събрание, но така и не дадоха обяснение защо ще го направят. Това постави под съмнение осигуряването на кворума, за който са необходими 121 народни представители, а ГЕРБ и "Обединени патриоти" имат общо 122 депутати. Така в петък пленарният ден започна от втория опит, след като се регистрираха народните представители от "Воля". Днес депутатите на Марешки също бяха в залата.

Срещата между ГЕРБ и "Воля" Цветанов определи като "продуктивна и успешна". Той обясни, че подробно е запознал колегите си с изпълнението на управленската програма.

"Няма никаква сделка с "Воля", а идеи, които се обсъждат, и реални политики, които се реализират", отсече Цветанов.

Той подчерта, че има ръст на инвестициите и се работи за подобряване на доходите на хората. В края на мандата се очаква минималната пенсия да бъде 240 лева, а средната заплата да стане 1400 лева. Той настоя и че се отпускат повече средства в сферата на образованието и здравеопазването.

"Ще подкрепяме добрите неща на ГЕРБ, които съвпадат с нашите. Най-лесното е да сме поредните, които ще създадем хаос и безвремие", каза в отговор Марешки и благодари, че ГЕРБ бързо са се отзовали и са ги запознали с програмата си.

"Както всеки един българин и ние от "Воля" гледайки само новините, частични изречения, стоейки в парламента, в една суматоха между 240 народни представители, гласувайки текст по текст член еди кой си, точка втора става трета, не можем да добием реалната представа какво се случва с определен закон, още по-малко в едно цяло направление", обясни ситуацията лидерът на "Воля".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този да се маха,сделка очаква това не е управление,атака Сидеров същия,не може да критикуваш ББ,ПОСЛЕ ДА СЯДАШ НА МАСАТА ЗА СДЕЛКА.Фашиво управление браво на БСП излязоха от ***.
27
1
 
37
 
! Отговори
истината преди 5 години
Предстоеше проверка на бензиностанциите на Марешки.Сега са му обещали , че се разминават и той се кротна. Съгласен да подкрепи всеки.
26
2
 
29
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До АнонименНаричаме го Тиквизация на политиката. Един Бостан пълен с тикви, пъпеши и дини;)))
25
3
 
28
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Защо над този наш любим Парламент не сложат по някой друг червен фенер като в публичните домове по света? То бива свалки бива , ама вече не можем да разберем какво става-кой мъж, кой жена , кой на кумата брат ? 240 лева минимална пенсия , но в края на мандата. Еми те в Африка са 100 пъти по-добре. Пита се в задачата-За колко месеца един такъв пенсионер би си закупил с месечната пенсия апартаментче подобно на Цветановото ? И после защо хората се мятат от мостовете? Господ високо цар далеко.
24
1
 
35
 
! Отговори
... преди 5 години
Цветанов обеща. ОБЕЩА. Той цветанов само обещава и нищо не прави, вече 12-13 години, само обещания слушаме а тънем в мизерия и бачкаме за петстин леа. Аз ви обещавам 10 000 средна заплата, гласувайте за мен. Пък дали ще си изпълня обещание е друг въпрос.Обещания, обещания... ех народе изстрадал български, докога на обещания ще вярваш?
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До питанчоАз все едно,че гледам едно и също лице във всяка партия.
22
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само БСП са опозиция това сочат фактите.
21
2
 
35
 
! Отговори
питанчо преди 5 години
Някой да вижда разлика между Воля и Атака ? Едни и същи фурнаджийски лопати.Отвратително...
20
1
 
26
 
! Отговори
??? преди 5 години
Цитат: В края на мандата се очаква минималната пенсия да бъде 240 лева, а средната заплата да стане 1400 лева.*Края на мандата е през май 2021 година, т.е. след малко повече от 2 години. Не е ли доста малко 1400 лева средна заплата след 2 години и нещо?
19
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марешки отече в политическия канал.
18
2
 
26
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Марешки политик ли е или бизнесмен? Има сериозно противоречие нещо ! Къде в сериозните западни компании бизнесмените са станали политици и си губят времето /бизнес ежедневието на менидж. екипи в успешни западни корпорации е динамично/ да превисват в парламента! Даходите от бизнесът частен не му достигат и ги покрива с държавните субсидии ли
17
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласуваш за "Патриотите" и Воля получаваш ГЕРБ,ДПС,Бойко,Цветанов,Карадайъ,мюфтията и т.н.
16
32
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
И Воля към коалицията ГЕРБ - СДС... - четвърти мандат за Борисов, а Нинова в ъгъла...
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Karayancheva i Daritkova sa se samozabravili koi sa i zasto sa v ns....ste ima silen barz shut ....i zemno barzo prizemiavane....kato na losh futbolen mach...
14
1
 
35
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Какъв цирк! Нима Магарешки, не знае каква е програмата на ПП ГЕРБ, която е и програма, по която се управлява страната рачешката - една напред, две назад, ами тепърва ще се запознава;))) Хаосът не е Безвремие. Безвремие е управлението на Борисов! Та, въпроса не е в програмата,а в това, което е било мушнато като стимул в папката помежду листовете й;)))
13
5
 
39
 
! Отговори
реалист преди 5 години
1. Ако е можело да се даде, защо до сега не се дало?2. Какъв е Цвък, че да обещава?3. И от къде Цвък ще вземе пари за да изпълни обещаното?
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минимална пенсия не трябва да има. Всеки трябва да си получава толкова, за колкото е осигуряван, а не както е сега, осигурявал се на минималната заплата или на средната заплата - все една и съща пенсия получаваш - минималната пенсия.
11
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Два политически трупа се споразумели , няма смисъл !
10
1
 
34
 
! Отговори
И тоя преди 5 години
Се ОТКУПИ.
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип средна заплата се дава след като се приспаднат задължителните удръжки. При 1400 лева заплата, чистата сума е 1086 лева при сегашните нива на осигуровки и данъци. Така заплатите в разлчините държави стават сравними.