ВМРО се стяга за евровот: Сами или в коалиция?

Партията избра председател на предизборния си щаб
Обновена: 21 мар 2019 20:52 | 20 мар 2019 22:52,
26

ВМРО се готви за самостоятелно участие на изборите за европарламент? Партията избра депутата Юлиян Ангелов за председател на предизборния си щаб. Структурите пък масово издигнаха сегашния член на Европейския парламент Ангел Джамбазки за водач на листата за предстоящия евровот.

"Това е редовен конгрес, който се свиква веднъж на три години. На него се избират ръководните органи - председател на партията, Национален съвет и т.н., спазвайки закона за политическите партии. Не го правим, защото сега идват евроизбори или имаме някакви проблеми, просто сега му е времето".

Това обясни в предаването "Денят ON AIR" депутатът от "Обединени патриоти" д-р Калин Поповски.

На въпрос дали явяването на ВМРО, НФСБ и "Атака" заедно на евроизборите е останало само мит, гостът изрази мнение, че все още има надежда за обединяването им.

"Ние отдавна сме заявили нашата позиция, че Ангел Джамбазки е най-подходящ за водач на листата, защото е първият български депутат по активност с общонародна признатост и висок рейтинг от предходния мандат", заяви Поповски пред Bulgaria ON AIR.

Коментарът му относно несъгласието на Волен Сидеров и Валери Симеонов с кандидатурата беше такъв:

"Те не са съгласни с тази номинация, но моята теза е, че председателите не сериозните партии не са в Брюксел, а отиват там само да прокарат плана на партията, никой от тях не е предявявал претенции да стане лидер на общата листа."

Той допълни, че ако всяка партия се яви поотделно, това ще окаже напрежение, въпреки че няма да доведе до сериозни проблеми.

По темата за пенсиите депутатът успокои хората, че не бива да се притесняват, защото още първата промяна от 2015 година е в положителна насока и ощетени няма да има.

"Има над 300 хил. души, които са пенсионирани неправомерно. За разлика от други страни като Германия, в България може едновременно да получаваш заплата и пенсия", коментира Калин Поповски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Само гледайте преди 5 години
Да не се скъсате от преместване! Няма какво да стягате, НЕуважаеми ми останки от набедени патрЕотчета! Нали си знаете къде отивате? На бунището естествено, където ви е мястото!!!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВМРО се видя какво вършат - с новата формула съсипаха пенсиите, вместо пенсии да има за самолети.Най-добре да се коалират с коалиционния партньор СДС...гроб. Или с ДПС, то Джамбаз е турска дума.
19
0
 
1
 
! Отговори
яне сандалски преди 5 години
не моем да разберем северномьнкедонските шпиони защо и кой ги осинови за сметка на бедните български пенсионери
18
1
 
4
 
! Отговори
ВМРО преди 5 години
Политически труп са ВМРО, съюзиха се с ГЕРБ, излъгаха избирателите си.Едно гласуват в ЕС, съвсем друго говорят в БГ.Нагледахме се на ПРЕДАТЕЛИ.Да си ходят, първо да върнат парите от огради, фърчила 2 милиарда, договорът с Македония.Да се махат тези предатели, съдбата им е като на всяка продажна марионетка, докопала се временно до властта НДСВ, РБ, ОДС, СДС, Атака, Воля.Ако ще голи хора да кършат и челни стойки да правят, се тая.Политически трупове.
17
0
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Догадки и въпросителни ще има до официалното откриване на кампанията.ВМРО и сами бих излезли с гордо вдигната глава,ако проведат добра кампания,не правят гафове и запазят електората си.А и чрез тях в ЕП за България ще има една по различна перспектива.Особено ако се поналожи този консервативен модел за Европа,който да промени моментните извратени идеологии.
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
12 - това просто не е истина. Благодарение на обединените усилия на Джамбазки и Ковачев, Албанците признаха българското малцинство в Албания. Джамбазки ходи ив Сърбия и принуди сърбите поне на теория да признаят някои права на западнопокрайниските българи, алармира българската общественост за Инстанбулсаката конвенция и въпреки лъжите на Сидеров е гласувал срещу нея - има протоколи.точно Джамбазки е един от малкото хора които вършат нещо.
15
0
 
3
 
! Отговори
Смешни преди 5 години
Достойни за съжаление, никой от кандидат политиците не издигна платформа: Референдум за излизане от НАТО - без оръжия и военни съюзи на територията на БГ. Референдум за "Еврото" - не искам евро. Изчистване на мъртви души - един милион.Премахване на сградна инсталация и парно според квадратура. Ток само от Козлудуй, другите като станат конкурентни на Козлудуй моля.Не на ИК и на емигрантите. Таван на печалби - храни, лекарства, парно, ток.Договори за концесии-публичниЗа кого да гласувам?
14
0
 
4
 
! Отговори
И в двата преди 5 години
Случая- губят всичко! Нищо няма да им помогне! Приказката свършва- шут в дирника. Следващия,моля!
13
0
 
7
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
А какво направи За шофьорите и срещу ... набези. Абсолютно нищо, само празни приказки.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умрял кон не рита!
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НикогаТой яхва наболели теми преди избори и нищо не върши............ а кой друг застана на протеста на шофьорите ни в брюксел? и кой друг се осмелява да каже думата***, и да говори за диво тиите им ?
10
2
 
12
 
! Отговори
Никога преди 5 години
Няма да гласувам за Джамбазки. Той яхва наболели теми преди избори и нищо не върши. Така беше и преди президентските избори.,когато кандидат беше и Каракачанов. През 2016 г.,когато бежанската вълна беше в своя пик, ВМРО направи протест в "Овча купел" и обеща преместване на бежанския лагер. Сега сме 2019 и лагерът още си е там.
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз ще гласувам за Ангел Джамбазки ! не знам с какво ви пречи, но ако не е той, не само ще храним цял живот , но скоро ще живеем в техните гета, а на тях ще им се строят "социални "жилища.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбазки става, криво-ляво... Понякога се сеща, че е българин, за разлика от почти всички "наши" евродупетати! Всъщност има само още един, който може да мине за българин!Обаче за Шкембе войвода, подобни неща не могат да се говорят - правеше се на българин, докато беше извън управлението! После много бързо забрави...Пускай водата да се оттекат...
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Взаимно ще се прекарат и няма да влязат чуждите милионери в европарламента. Това е най-важното решение. Ще се изчисти от толкова много боклуции. ***, още поне 4-5 отпадъка и доносника ще напуснат.
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Карадайъ или Каракачанов - все едно.
5
3
 
12
 
! Отговори
питане преди 5 години
Ангел Джамбазки от ВМРО не беше ли един дето говореше срещу останалите си колеги от ОП (НФСБ и Атака) в Европарламента????
4
3
 
8
 
! Отговори
???? преди 5 години
Ангел Джамбазки от ВМРО не беше ли един дето говореше срещу останалите си колеги от ОП (НФСБ и ВМРО) в Европарламента???
3
3
 
17
 
! Отговори
морски преди 5 години
тиа да си ходят у северна мънкедония стига са ни източвали бюджета
2
3
 
12
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Патриотите като коалиция имаха малък шанс да вкарат евродепутат.Поотделно-0(нула).