ГЕРБ и СДС заедно, но само за 26 май

Илия Лазаров: Този вот да не се превръща във вътрешнополитически дебат
21 мар 2019 22:40, Красимир Ангелов
35

ГЕРБ и СДС ще се явят в коалиция на предстоящите избори за Европейски парламент през май. За това се разбраха лидерите на двете партии след преговори в централата на ГЕРБ вчера. Решението идва, след като миналата седмица председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол призова българските партии в нея да се обединят за предстоящите евроизбори на 26 май. СДС ще получи две места в листата за евровота.

Още по темата
Главният секретар на СДС Илия Лазаров заяви в студиото на "Денят ON AIR", че е било редно партиите да се отзоват на призива на Жозеф Дол и то при положение, че в следващият Европейски парламент, според Лазаров, ще е по-трудно, заради предстоящите дебати за бъдещето на Европа.

"Ще има наказателен вот към брюкселската бюрокрация. Ние в България сме длъжни да подкрепим именно евродепутатите от ЕНП, да бъдат най-много, колкото се може повече и да допринесем за стабилността на Европа. Естествено с нашите евродепутати да внесем и нашата визия за промяната в Европа", заяви главният секретар на СДС.

Пред Bulgaria ON AIR Илия Лазаров беше категоричен, че с ГЕРБ имат общи виждания по много въпроси и нямат сериозни различи, но подчерта, че коалицията им е за изборите за нов Европейски парламент. "Тези избори грешно се превръщат от другите политически сили в дебат за въртрешнополитическия живот в България", посочи Лазаров.

По думите му СДС продължава да е опозиция на управляващите, но са конструктивни и когато заявяват какво не харесват, дават своята рецепта и казват какво според тях трябва да се направи.

Илия Лазаров каза също, че предстои още една среща между СДС и ГЕРБ другата седмица, а в края на месеца ще е ясна и цялата листа на тяхната коалиция. Той беше категоричен, че с ГЕРБ не са говорили за съвместно явяване и на следващи избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
"ГЕРБ и СДС заедно, но само за 26 май"всеки толерантен, многополов и прогресивен човек трябва да е умилен до просълзяване от тази гледка на действащата демокрация с евроатлантическите ценности. брюкселски бюрократ призовава за обединение и всички се обединяват за един изборен ден, а след това следва четири годишно слушкане, папкане и активна, продажна, антинародна дейност. какво по-светло бъдеще от това?
29
0
 
0
 
! Отговори
ananio преди 5 години
До АнонименНямат толкова акъл. :)
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А КАКВО ЩЕ СТАНЕ, АКО ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ГЕРБ СЕ ОБЕДИНЯТ И ГЛАСУВАТ ПРЕФЕРЕНЦИАЛНО ТАКА, ЧЕ ИЗБИРАЕМИЯТ ДЕПУТАТ НА СДС ДА ОТИДЕ НА НЕИЗБИРАЕМО МЯСТО?
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само СДС - най-европейската българска партия !
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жизненото равнище на народа ще се повиши,ако всички станат брокери,като управляващите
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Васил Левски беше жив, щеше да окачи на въжето Боце тиквата и всички бандити от ГЕРБ. Слуга на ЕС и енищожител на Българската нация.
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Васил Левски беше жив щеше да се поклони до земята пред гениалния г-н ген.- лейтенант Бойко Борисов - Обединител на Балканите. Европейска личност за 2018г. Баща на българската нация!Цяла България е с Вас, г-н Премиер!
23
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСИЧКО МИ Е ЯСНО ТУКА , КОМЕНТАТОРИТЕ, САМО 1 ВЪПРОС ИМАМ : СКОЛЬКО РУБЛЕЙ?
22
5
 
2
 
! Отговори
добро решение! преди 5 години
Номенклатурните клакьори на бсп-то вият на умряло! Другите "десни" продължават да се мислят за велики, с това не си помагат, нито помагат на страната, а уж се борят...
21
1
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
NO COMMENT ...
20
3
 
14
 
! Отговори
Събраха се преди 5 години
Най после, старите крадци ще бъдат заедно с новите герберастки далавераджии.
19
2
 
13
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Милиционер, седесар, милиционер, седесар... сега съм към новото ДС.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щяло да има наказателен вот заради брюкселските зелки?! И какво вместо да се изритат брукселските зелки па че замитаме *** по килима! Този дол е по-*** и от герберастията - ще настъпят мотиката още веднъж!
17
3
 
17
 
! Отговори
33 преди 5 години
ГЕРБ погълна и СДС и с това приключва легитимацията й като дясна партия ! А самото СДС отдавна съществува само като абревиатура , кото бе изтъргувана за последно .Край на " синята мъгла"!
16
1
 
18
 
! Отговори
Коалиция за една нощ преди 5 години
Как се нарича дама за една нощ?
15
6
 
10
 
! Отговори
СДС преди 5 години
СДС е ракламно послание от миналото, но с голям капитал инвестиран в него. Например името С ДС - със ДС. Всичките му основатели са от ДС. СДС от гледна точка на службите е по-високо ниво от ГЕРБ. Там е вербуваната от живковия режим интелигенция, догато в ГЕРБ са шофьорите и бодигардовете. Съюзът между ГЕРБ и СДС е последен опит на комунистическите дядки да съберат сили, преди окончателно да напълнят памперса
14
5
 
21
 
! Отговори
за СДС преди 5 години
До Анонимен 9Синята идея..........................хаха......................голям смях!Коя е тая сина идея.................."умници" ??Да се възползват от прехода и да откраднат повече, нали???
13
2
 
22
 
! Отговори
за СДС преди 5 години
СДС..................има ли такава партия още???Тия не бяха ли ***, дето скачаха по площадите като маймуни??Тия отдавна изтекоха в канализацията на историята.............жалките СДС-ари!
12
1
 
22
 
! Отговори
ясно преди 5 години
След 26 май няма да има СДС.
11
5
 
10
 
! Отговори
Комунисти преди 5 години
Изкаме да кръдем .... Що ни пречие бе