"Максим" изкара таксиметровите шофьори на протест

Нелегални карали колите, били опасни за пътниците
Обновена: 21 мар 2019 14:19 | 21 мар 2019 14:05,
42
"Максим" изкара таксиметровите шофьори на протест
Снимка: Булфото, архив

Таксиметрови шофьори излизат на протест заради приложение в интернет, чрез което се извършват нерегламентирани таксиметрови превози. Става въпрос за такситата на "Максим", които според протестиращите браншови организации обаче нямат необходимите лицензи.

Още по темата
Час преди да започне демонстрацията им представители на браншовите организации, осъществяващи таксиметров превоз, бяха на среща в парламента с шефката на бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова.

Протестиращите настояват, че тези нерегламентирани превози чрез интернет приложението, се осъществяват както от таксита, които имат лицензи, така и от обикновени граждани, които работят нелегално. Това обаче крие риск и за клиентите, тъй като няма сигурност за качествата на водача, както и автомобила, в който се возят, аргументират се таксиметровите шофьори.

"Протестът ни цели институциите да се сезират и да се реши проблемът с нерегламентираните превози", заяви Спас Атанасов, председател на Браншовата камара на таксиметровите превозвачи.

От своя страна Менда Стоянова уточни, че проблемът не може да се реши чрез промяна в заканодателството.

Решението било да се съберат достатъчно доказателства, за да КЗК да вземе решение за прекратяване на тази дейности и приложението да бъде свалено от интернет.

"Още от май Министерството на транспорта  и Автомобилна администрация са предприели действия в тази посока и работят съвместно с НАП, с автомобилна инспекция и е въпрос на време да се съберат доказателства. Това обаче е трудно - собственикът на този сайт е офшорна компания, чиито сървъри не се намират в България. На финала сме, надяваме се КЗК да излезе скоро с решение и да спре тази измама", коментира шефката на бюджетната комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Качеството на водача???Алоо половината от "редовните" са от маалата. Не могат да четът ама са качествеи.
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
,,Качеството на водача"!Ами качеството на вашите водачи какво е бе юнаци? Куцо и сакато стана таксиметров шофьор,те за качество ми говорят.Истинските таксиметърджии останаха в онова време,а днес ,,помпите" и манипулираните броячи са си в ,,реда на нещата"Ползвайте минимално такси-само това е истината.
34
2
 
13
 
! Отговори
ПОМПА преди 5 години
Едно е сигурно, влезеш ли в такси и започнат ли да настройват температурата, силата на вентилатора, сметката започва да набъбва. После самокритичнотта в тях надделява и отново "щрак", помпата се спира. Така сметките за едно и също разстояние са различни, зависи колко щедър е водача на таксито.Нормално е нормалните хора да подкрепят появата на алтернативни форми на таксиметровите услуги.
33
3
 
10
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Само тесла за Шишо-бакшишо!Взе ми 34,лв, от Ц. Гара до ЛЮЛИН.ОТ ТОГАВА НЕ ПОЛЗВАМ. ТАКСИ!!!!
32
3
 
14
 
! Отговори
Бръм преди 5 години
Когато съм нагости при едни приятели винаги се прибирам след полунощ с такси от едно и също място, до едно и също място. Цената на услугата варира от 5,70 до 10 лв. Не знам как го постигат ... тия протестиращи..... Ама ако вземе някой и тях да провери.. няма да е зле...
31
4
 
3
 
! Отговори
Тлъст бакшиш преди 5 години
До pepoСледващия път ти удрям една ЯКА ПОМПА за возенето. Да си знаеш!!!
30
2
 
5
 
! Отговори
Boto преди 5 години
До MaйMyнaтaНикой не казва, че таксита не трябва да има таксита. Трябва да има:1. конкуренция2. регулацияСтига с тея стари и светещи като коледна елха коли. А какво им пречи едно такси да се кала от 3-*** човека и само единия да е със лиценз? Колко пъти сте виждали провелка на такси? Аз от като в София има Spark съм много доволен. Всичко е онлайт, колата е нова и няма някой, който да ми обяснява неща, които не ме интересуват. Минавам си откъдето искам и така.
29
3
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Интересното е, как шофьр на Максим или Юбер ще прибере трима пияни, от различни кръчми до адресите им....в полунощ?! А пък, эа плащането...не энам сложно изглежда.
28
5
 
11
 
! Отговори
pepo преди 5 години
До Мишо таксиМръсен миризлив бакшиш ,всички сте мизерници помпате клиентите и мрънкате за пари .САмо крадете и нищо ,ТИШИНА
27
3
 
11
 
! Отговори
Бял Образован Човек преди 5 години
Голяма глава без рамене за таксиджийте, жалко че има и свестни сред тях. Мааста обаче са толкова гнусни и миризливи и прости, че не е истина. Това обаче крие риск и за клиентите, тъй като няма сигурност за качествата на водача, както и автомобила, в който се возят, аргументират се таксиметровите шофьори.А с вас не е ли риск пияни прасета!
26
2
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
А тоя МаксИм, с нощните тарифи как е?!77769
25
14
 
4
 
! Отговори
Мишо такси преди 5 години
Алоу, драскачите, Сичко ша бъде спряно. Кат нещете такси друг превоз няма да има, ходете пеш или имигрирайте. Мой сме силна гилдия, Кот сме искали Сичко ни се дава. И 2лв. да стане дневната пак ша са возите.
24
3
 
13
 
! Отговори
класика преди 5 години
сметка 7.16 даваш 10 и "неам ти върна"
23
3
 
16
 
! Отговори
Boto преди 5 години
Правилно хората трябва да си избиват "Помпите". Стига с тея иновации .... Па хубава кола искал, па да знае точно парите, па да не мога да му върна с 1-2 лева по-малко. Най-тъжното е, че няма на кой да се оплача как е във Германия като към работил, па дума за футбол да не мога да кажа.А представяш ли си най-нахално требва да ги питам дали им харесва музиката и да не можем да си чуем поздраве по Веселина от колегата.А тва, че в София основно *** и дрога караме пък да не го мисля
22
2
 
8
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
Кой покровителства такситата в бг независомо в кой град си такситата нелегални не изрядни касов апарат мираж .не може толкова доходоноен бизнес да не се регламентира от държавата и да си правят каквото си искат без някой да не ги покрива. Защото съм сигурен че ако таксита си бачкаха за тях без фирми нямаше да ги оставят без да плащат всички данаци и да са изрядни
21
4
 
19
 
! Отговори
аз преди 5 години
Не искат Юбер за да могат да но лъжат още повече!
20
2
 
32
 
! Отговори
Тия да ходят на преди 5 години
То понеже тия бакшиши са хем легални, хем сигурни. И кога родните мутри с таксиметровите фирми ще разберат, че може да забранят Юбер да работи официално, но не могат да спрат споделените пътувания. Във Фейсбук има група за пътувания между София и Бургас с 10 000 потребители. Ще ги спрете , ама друг път.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом ще сменяме чипа,няма как да ненавлизаме по надълбоко.Е ,ще поболипа ще мине.Особено при услугите.Вме-сто да рият опростачено,може да извикат хора с акъл и да бъдат внедре-ни към тези опции.Отишли при Менда.Жената сигурно едвам се оправя с айфона си.Потърсете чипа в себе си.
18
9
 
32
 
! Отговори
Васил преди 5 години
До АнонименМного си прав, ако бяха оставили Юбер - щяха да останат само кадърните хора - чисти коли, добро обслужване. Другата *** с раздрънканите и мръсни коли нямаше да могат да си намерят клиенти.
17
19
 
23
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Гледам, че простолюдието масово ревете, че попадате на кофти таксита. Това никак не ме учудва като знам колко ви е умствения багаж. Вие не можете да преценявате елементарни неща, затова все сте в някаква драма. Между другото в домовете на повечето от вас, миризмата и хигиената са почти същите като в такситата, та затова се чудя какво толкова ви пречи. Вие принципно си живеете в такава среда.