"Максим" изкара таксиметровите шофьори на протест

Нелегални карали колите, били опасни за пътниците
Обновена: 21 мар 2019 14:19 | 21 мар 2019 14:05,
42
"Максим" изкара таксиметровите шофьори на протест
Снимка: Булфото, архив

Таксиметрови шофьори излизат на протест заради приложение в интернет, чрез което се извършват нерегламентирани таксиметрови превози. Става въпрос за такситата на "Максим", които според протестиращите браншови организации обаче нямат необходимите лицензи.

Още по темата
Час преди да започне демонстрацията им представители на браншовите организации, осъществяващи таксиметров превоз, бяха на среща в парламента с шефката на бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова.

Протестиращите настояват, че тези нерегламентирани превози чрез интернет приложението, се осъществяват както от таксита, които имат лицензи, така и от обикновени граждани, които работят нелегално. Това обаче крие риск и за клиентите, тъй като няма сигурност за качествата на водача, както и автомобила, в който се возят, аргументират се таксиметровите шофьори.

"Протестът ни цели институциите да се сезират и да се реши проблемът с нерегламентираните превози", заяви Спас Атанасов, председател на Браншовата камара на таксиметровите превозвачи.

От своя страна Менда Стоянова уточни, че проблемът не може да се реши чрез промяна в заканодателството.

Решението било да се съберат достатъчно доказателства, за да КЗК да вземе решение за прекратяване на тази дейности и приложението да бъде свалено от интернет.

"Още от май Министерството на транспорта  и Автомобилна администрация са предприели действия в тази посока и работят съвместно с НАП, с автомобилна инспекция и е въпрос на време да се съберат доказателства. Това обаче е трудно - собственикът на този сайт е офшорна компания, чиито сървъри не се намират в България. На финала сме, надяваме се КЗК да излезе скоро с решение и да спре тази измама", коментира шефката на бюджетната комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имат НАГЛОСТТА да говорят на ти и да псуват! Ужас!
15
9
 
27
 
! Отговори
мен преди 5 години
Проблема им е на тия че ще им свърши кеша, който не се обявява и крият доходи.То затова ги е страх. Не били подготвени шофьорите, карали неизправни автомобили и нямали лиценз. Дрън, дрън. Навякъде по света са един дол дренки тия бакшиши. Ами това се казва конкуренция бе ***, който предложи по добър и евтин сервиз той печели клиента. В Канада Убер дойде преди 3 години и им такова мамата на тия измислени таксита. Ама тук се дава шанс на всички а у нас всичко е монопол.
14
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква приятна и атративна тълпа ... Какви са тея генетични недоразумения там бе?
13
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИ СИ ГОТОВАНЕЦА, КОЙТО КРАДЕ И ПРЕЧИ НА ДРУГИТЕ!!!НЕ ЗАСЛУЖАВАШ ДА ДИШАШ БЪЛГРЪСКИ ВЪЗДУХ, РАЗБРАЛИИИИИ!!!!!
12
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кво му беше на уберката?Таксто :Ми виж ся, слушай *** - ша ти зема 12 лева до там - После ти иска 17 и се мръщи, ако му дадеш точно.Убер:Приложението ми казва ТОЧНО колко пари ще дам. Виждам, кдъе е паркирана колата. Човека има 4.6 звезди, същия маршрут 6.5 лева:- Добър вечер! Имам бонбони за сдецата, ако желаете!И ТОВА Е!Имах познати, които се хващаха, между лекциите, когато имат време, да карат и си вадеха по 30-40 лева, за 3-4 каране. Ама сега, не можело ... пУУУУУ!
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Като не ти харесва в България, има и други страни. Там такива готованци като тебе ви чакат с отворени обятия. Хващай самолета и да те няма.
10
7
 
44
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Сигурен съм, че бакшишите протестират, защото са загрижени за сигурността на клиентите! Хаха! Клоуни жалки! Сега сериозно - интернет приложенията Лифт и Убър завинаги промениха таксиметровия транспорт на Запад, няма как да се забрани и избегне в Бг. Времената се променят и може би е за добро! Защото по-противно нещо от таралясник такси, опушено и миришещо на нещо средно между обор, крака и фабрика, и със шАфьор от индийски произход, промяната едва ли ще ни донесе!
9
9
 
8
 
! Отговори
Конспиратор преди 5 години
Максим е измислен от Путин, за да клати сабилността на евратлантическа България.
8
13
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
"На финала сме, надяваме се КЗК да излезе скоро с решение и да спре тази измама", коментира шефката на бюджетната комисия.-------------------------------Както виждате, държавата прави всичко възможно да спре тази ИЗМАМА. Проблема на простолюдието е, че нямате навика да четете докрай, а дори да прочетете, рядко интелекта ви стига, за да разберете какво ви се казва. За вас най- важното е да плюете и да се оплаквате.
7
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ! НЕ МИ ПУКА, ЧЕ НЯМАЛИ РАБОТА!Аз няма да плащам за скапана и надценена услуга! Махнахте Uber! Защо? Защо не минахте КЪМ него. Хем повече пари, хем си подбираш клиентелата. Аз не мога да се оплача от шофъра? Ако го направя в публичното пространство, дебелия бабаит ме заплашва и съди!? Какви са тея глупсоти!!!!!!!!!!!МРАЗЯ Я ТАЯ СТРАНА ВЕЧЕ, ОТ ТАКИВА ИДИОТЩИНИ! ПИСНА МИ НА ПИТОНЯ, МАЙАНА!
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и при лицензираните няма сигурност за качествата на водача, както и автомобила.А КАТ да започне да проверява наред всички таксиджии за купени книжки че много се навъдиха от защитения етнос.Да те е страх като си поръчаш такси,какъв ще дойде.
5
7
 
17
 
! Отговори
Товарищ преди 5 години
,, Максим" са руснаци - закривай !!!!! Спряха ,, Юбер " , а за тия може ?! ЗАКРИВАЙ !!!!
4
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При тая мизерия всеки гледа да припечели по нещо за да има какво да яде семейството му. Гледам цените в магазините на цъфналата мутроландия и ги сравнявам с тези в Австрия и Германия. Според заплатите ни тези цени са два пъти по високи от немските и австрииските. Да не би ние да сме по богати от немците и австрииците.
3
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как събират доказателсва и за какво?? Ако се окажат с по читави и възпитани шофьори а колите нови?? С какво едно жълто такси на почти милион километра е по-сигурно от частен автомобил на 30 000км??
2
4
 
23
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
Сега е момента който е бил прекаран от бакшиш - да си го намери в тълпата и набие :)
1
9
 
19
 
! Отговори
Х преди 5 години
За Убер не може за Максим можело. Ама чакай, те са по брацки... руски са. Тихо!