Желязков: Ще искаме следващият ЕП да гледа пакета "Мобилност"

Готвят се нови протести в Страсбург
22 мар 2019 15:37,
4
Желязков: Ще искаме следващият ЕП да гледа пакета "Мобилност"
Снимка: архив "Булфото"

Правителството ще продължава да настоява пакетът "Мобилност", срещу който протестират родните превозвачи, да бъде гласуван в следващия европарламент. Ако все пак той влезе в пленарната зала има пълна мобилизация за внасяне на изменителни текстове, с които да се защитят исканията на недоволните превозвачи, заяви транспортният министър Росен Желязков.

Още по темата

Той отбеляза, че се готвят и протести в Страсбург заради пакета "Мобилност".

Вчера стана ясно, че пакетът "Мобилност", срещу който протестират превозвачите заради задължителните почивки, може да влезе в дневния ред на пленарната сесия на Европарламента идната седмица. В ЕП пакетът е подкрепен от социалистите и либералите, против са консерваторите и зелените, а в ЕНП разделени.

"Правим всички необходимо, за да гарантираме едно справедливо европейско законодателство. Ние не сме против пакета "Мобилност", а сме против протекционизма и против рестриктиращите норми така, както са предвидени в момента", отсече Росен Желязков.

Той обясни, че при всяко положение с колегите му от Полша, Унгария, Литва, Латвия, Румъния, които са срещу пакета "Мобилност", ще настояват пакетът "Мобилност" да се гледа в следващия европарламент.

"За първи път с този пакет Европа е разделена по географски признак, както и по политически признак. Разделена е по начин, който няма прецедент - настоява се за законодателство, което разделя Европа", посочи Желязков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
i zashto da iskame da se gleda ot sledvashtoto pravitelstvo , toest vse edno otlagame , nie iskame vuobshte da ne se prieme
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западът няма да се съобрази с някакви български мутанти решили да си простират българския "стандарт".
2
0
 
4
 
! Отговори
ТО САМО СЪС СНИМКИ преди 5 години
с НАЧАЛНИЦИТЕ не става. Трябва и КУРАЖ
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо се защитават /от СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ и под.логи/ превозвачи , а не шофьорите ????