Поправка "Артекс" в ЗУТ?! Нямало такова нещо

Това е внушение, заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков
22 мар 2019 11:30, Василия Пейчева
44
Поправка "Артекс" в ЗУТ?! Нямало такова нещо
Снимка: архив "Булфото"

Поправките в Закона за устройство на територията през 2017 г. нямали общо с "Артекс". Внушение било и да се говори за поправка "Артекс", отсече депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

Още по темата

След като избухна скандала с новите луксозни жилища на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов, се появиха информации и че през 2017 г. са направени поправки в ЗУТ, за да може фирмата строител "Артекс" да завърши свой небостъргач в Лозенец. Според промените срокът за завършване на такива сгради се удължава от 5 на 10 години.

Днес Александър Ненков бе категоричен, че конкретният проект няма отношение с поправките в закона. Той посочи и че строителят не се е възползвал от поправките и че текстовете нямали действие със задна дата.

"Поправката "Артекс" е едно сериозно внушение. Законопроектът е плод на труд и той касае обекти от първа и втора категория, най-големите обекти, за които сме им дали толеранс, тъй като практиката показва, че поради обжалвания, тези обекти се бавят с години. Затова сме дали един толеранс вместо за 5 г. да се завършват обектите за 10 години", обясни Ненков и отново подчерта, че е спорно да има връзка между законопроектът и строежа на небостъргача.


44
Още от Евроизбори '19
Радев поиска е-гласуване, за да няма манипулиран вот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Малека преди 3 седмици
Поредният платен репортаж, не знам за какво го правите?!
41
2
 
0
 
! Отговори
КИЗ преди 3 седмици
Престанете да създавате интриги в управлението безсрамни медии такива! Като комунистите дойдат на власт някой ден ще видите вие за какво иде реч, тогава държавата ще бъде СЪСИПАНА
40
1
 
0
 
! Отговори
Пламен От Борово преди 3 седмици
Какво да ви кажа, това е един ИЗМИСЛЕН и МЕДИЕН скандал дело на БСП! Трябва най-после някой да ги вкара в затвора тези КОМУНИСТИ
39
1
 
0
 
! Отговори
Гочо преди 3 седмици
Ненков е прав! Човекът е интелигентен и ви ги обясни по най-простия начин нещата. Какво повече да говорим?!
38
0
 
1
 
! Отговори
Кадър преди 4 седмици
Е тоя да е шеф на комисия, Джема, помакинята, стоматолог, да е шеф на комисията за външна политика... за 10 години едни кадри като хората не можаха да привлекат... А, щом Деса и Дани са им юридическите капацитети...
37
0
 
2
 
! Отговори
Кум преди 4 седмици
Ненков е кум на семейството купило двата апартамента на Цветанов. *** лабиринта вързани са като свински черва :)
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пaлячооо
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
33, права е онази журналистка, която каза, че ни управлява ОПГ.
34
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тия трябва да са много тъ.пи или абсолютно безогледни - може ли да си политик от такова ниво и да не ти мине през ума, че каквато и имотна сделка да направиш, тя ще бъде гледана под лупа. Просто от дългия престой във властта се самозабравиха и имат усещането че всичко им е позволено и ще мине безнаказано. Изглежда някой ще трябва да ги свали на земята и си мисля, че Бойко с тънкия му усет за политическо оцеляване, ще го направи.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 30.

Смяташ ли, че като ги натиснат политици, които имат безконтролна власт, от фирмата могат да постъпят иначе. Да откажеш на Цецо може да означава да загубиш бизнеса си. Не че мисля, че Артекс са света вода ненапита и че са загубили нещо огромно. Просто такива са условията за бизнес, които създадоха българските политици. Тук бизнеса е в далаверата и нерегламентираните връзки между бизнес и политика. Който иска да прави бизнес се адаптира към правилата на играта.
32
1
 
21
 
! Отговори
Smurf преди 4 седмици
Малък лъжлив крадец. Днес приемаш закон с който отпушваш строеж на небостъргач на абсолютно нелепо място и утре изненадващо получаваш възможно най скъпият апартамент в София от същата фирма която вчера и се е решил проблема , ама няма никаква връзка абсолютно никаква. Герберастите съвсем загубиха връзка с кораба майка
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Цецо е невинен. Ако не вярвате, погледнете какви честни очи има. Какви доказателства повече са нужни.
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Склонен съм да оневиня фирмата, те правят такива продажби от безизходица"
--------------------------------------------

Ах колко са нещастни! Чак ги съжалих. А мен кой ще ме съжали?
На мен, като на обикновен гражданин не ми ли минава през ума мисълта, че цената на м2 е непосилно висока, точно заради тези продажби на власимащите гробарски връзкари? Строителните фирми да не работят на загуба?
Ако продават на едни на половин цена, значи на нас продават на двойна.
Да им излезе сметката.
Или греша?
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ама разбира се, че няма такова нещо като "поправка Артекс". Просто фирмата е имала промоция на апартаменти за уйкенда и Цецо и компания са успели да се включат в промоционалните цени. Дайте сега да им се извиним за нелепите подозрения...
28
0
 
10
 
! Отговори
Психодиспансер преди 4 седмици
Да излязат пуделите ! Циркът отново е тук .....
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Логично е за големи сгради да има по-дълъг период за реализиране на строежа, но за да получат такава поправка в закона, на строителните фирми очевидно са им извивани ръцете да продадат имоти на ниски цени на определени хора. На това му се вика търговия с влияние. Склонен съм да оневиня фирмата, те правят такива продажби от безизходица, ако не го правят, ще имат административни и законови пречки за бизнеса си.
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сигурно щяхме да се съгласим, че поправката няма нищо общо с Артекс, ако няколко високопоставени гербери не си бяха купили имоти от въпросната фирма на скандално ниски цени. Поправката в закона и последващите сделки някак си логически се свързват от термина "корупция".
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
От една страна той подчерта, че е спорно да има връзка между законопроектът и строежа на небостъргача.
От друга страна Александър Ненков бе категоричен, че конкретният проект няма отношение с поправките в закона.
Двете твърдения не се припокриват.
Къде е истината?
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мали артекс строят за народа. Нормално да има.
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Според промените срокът за завършване на такива сгради се удължава от 5 на 10 години."

То без причина никой не продава стоки и услуги на занижени значително под пазарните цени. Даже мисля, че ще да има и други мотиви за тези продажби.