Радослав Миленков е новият подуправител на БНБ

Парламентът го избра с 6-годишен мандат
22 мар 2019 10:45,
3

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът избра за подуправител на БНБ Радослав Миленков. Той ще ръководи управление "Банков надзор" с мандат 6 години.
Още по темата

До рокадата се стигна след като досегашният ръководител на управление "Банков надзор" в БНБ подаде изненадващо оставка и внесе молба в парламента да прекрати предсрочно мандата му.

От ноември 2014 г. досега Радослав Миленков бе председател на управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

Той е добре познат и уважаван специалист в банковите среди, който е доказал своите професионални познания и добра репутация, аргументира кандидатурата му управителят на БНБ Димитър Радев.

За основен приоритет в работата си Радослав Миленков посочи участието в процеса на ефективното присъединяване на страната към Единния надзорен механизъм.

Той посочи и че правителството и БНБ работят страната ни да бъде приета в чакалнята на еврозоната в средата на тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как го избраха със 115 гласа "ЗА" и нито един "ПРОТИВ" или "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ"? Значи толкова са били в залата! А кворумът не беше ли 50 % + 1, т.е. 221?
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кукла на Горанов и подкопава колко БНБ е независима от ГЕРБ.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква ли изненада ни замислят господа депутатите? Със сигурност е такава при която населението бива ограбено, а няколко човека се наяждат стабилно.