"Артекс" в защита: Сделката с Цветанов е законна и стандартна

Цената не била 342 852 лв., това била само данъчната оценка
Обновена: 23 мар 2019 15:01 | 23 мар 2019 15:01, Елка Василева
195
"Артекс" в защита: Сделката с Цветанов е законна и стандартна
Снимка: "Артекс"

Некоректно се явява твърдението, че г-н Цветанов е придобил луксозния апартамент по цена 342 852 лева. Това е данъчната оценка на апартамента, която е посочена в акта като част от задължителното съдържание на всеки нотариален акт. Всъщност г-н Цветанов е придобил апартамент в замяна на други два по-малки апартамента (завършени и добре обзаведени) и доплащане. Това заявяват в позиция във Facebook от фирма „Артекс”.

Сделката е законна и стандартна, извършена в рамките на основния предмет на дейност на дружеството, реализирана в изискуемата от закона форма и при спазване на всички законови изисквания, казват още от фирмата.

Още по темата

От фирмата излагат фактите по случая:

„С Нотариален акт за замяна на недвижими имоти от 12.06.2018 г. дружеството е прехвърлило на г-н Цветан Цветанов и съпругата му собствеността върху апартамент в новопостроената жилищна сграда, находяща се на ул. „Латинка“ № 8, с площ от 239.90 кв.м., гараж и съответните идеални части от правото на строеж. В замяна г-н Цветан Цветанов и съпругата му са прехвърлили на АРТЕКС собствеността върху два апартамента на ул. „Елемаг“ № 22, с обща площ 192.76 кв.м., заедно с два подземни гаража и идеални части от собствеността върху земята. За изравняване на стойностите на заменяемите обекти г-н Цветанов и заплатил сумата от 100 000 лева.

Обектите на замяна са в един и същи квартал на еднакво престижни улици. Апартаментът на ул. „Латинка“ е новопостроен, докато получените в замяна два по-малки апартамента са с подобрения и добре обзаведени, а освен това към тях е прехвърлена и собствеността върху прилежащите идеални части от терена. Горните ценообразуващи фактори (локация на обектите, степен на завършеност и подобрения) обосновават равностойността на обектите, предмет на замяна, поради което предвиденото изравнително плащане отчита единствено разликата в квадратурата на заменените обекти (около 40 кв.м. – по около 1280 Евро на кв.м., което с оглед предмета и спецификата на сделката се явява доплащане на пазарно ниво)“.

„След преглед и анализ на различните публикации и изказвания по казуса АРТЕКС ще подготви и предприеме съдебни действия (в това число искове за вреди) срещу всички лица и организации, които с клеветнически и набеждаващи твърдения уронват безупречната търговска репутация на дружеството“, пишат от „Артекс“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хампарцумян също взел евтин апартамент....
150
2
 
37
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Тези от "Артекс" за загубили всякаква връзка с реалността.
149
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей тези от Артекс си признават, че са извършили данъчна измама и то заедно с втория човек в управляващата партия!Написали като цена данъчна оценка, за да не плащат данъци, брей признават си за по-малкото престъпление, а за прането на пари и осребряването на политически услуги не си признават.
148
2
 
42
 
! Отговори
а бе преди 5 години
В тази държава данъчни няма ли? Тия като са продали на занижени цени, не са ли укрили ДДС в особено големи размери?Могат да гонят бабите на хорото за 1.50,а тия тук какво!? Или данъчните са на некой круизен кораб?
147
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То пък и оставаше сделката да е незаконна! Но не е и стандартна, нито е морална, а е нагло пране и осребряване на политически дивиденти.От Артекс си правят отчайващо лош кризисен ПР, защото излиза, че всички останали техни сегашни и бъдещи клиенти са балъци, които са се набутали едно на ръка и плащат за апартаментите на разни оцвъчковци от политиката.
146
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
блудството е един от седемте смъртни гряха и означава подбуждане към грях. Завистта е един от седемте смърни гряха.Блудници комунистки, блудници журналистки, блудници политолози - всички те в купом подбужтантклетия български народ към греха ЗАВИСТ за някакъв си апартамент.Когато имаш три деца, след 20 години те се пръсват и нямаш никаква нужда от апартамент 200 квадрата. По-добре си запази двата по-малки и купи още един за 100 хиляди лева.
145
3
 
25
 
! Отговори
H преди 5 години
Сделката не е стандартна, защото Цветанов е придобил новото жилище на значително по-евтина цена, а не на стандартна цена. Това си е груб конфликт на интереси, поради което би трябвало да се поиска незабавна оставка.
144
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е стандартана, и аз искам такава. Комунистически мошеници!!!
143
1
 
27
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
ТИЯ ОТ АРТЕКС ЯВНО ДОСТА ПАРИ СА ЗАРАБОТИЛИ ОТ И КЪМ МАФИЯТА ГЕРБ ЗА ДА ЗАСТАВАТ НА АМБРАЗУРАТА И ДА ЛЪЖАТ КАТО ЗА СВЕТОВНО !!!
142
2
 
29
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Цеци намери си кръстник,прехвърли апартамента на негово име и после той да ти го даде под наем без пари.Ако някой досадник ти задава *** въпроси,кажи му,че те е страх от земетресения и той ке ти поверва. Наужким де.
141
2
 
31
 
! Отговори
ха-ха преди 5 години
Жалки и смешни оправдания, даже и чистачките им се смеят...
140
2
 
22
 
! Отговори
цитат от Афера преди 5 години
На снимката,виждаме, това, което имаме като самообявилия се като представител на правоохранителната общност Цветан Цветанов с бруталния кибер измамник Гал Барак Вълкът от София.Вълкът от София бе арестуван, благодарение единствено на чуждите спец. служби, които разкриха, че Вълкът е позициониран в София и точно оттук щави и *** в Израел, Германия, САЩ, Канада, Русия.Докато щави и ***, Цветанов здраво го прегръща.
139
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" "Артекс" в защита: Сделката с Цветанов ... ""...............другаря Цветанов инвестира в апартаменти в България ?дано знае какво прави, аз не бих купил имот в България ... не искам утре руснаци с автомати да се разхождат из него.
138
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е защитата на Артекс за незаконния строеж на небостъргача при допустими макс 8 етажа за района на строежа?
137
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРОП,вървете си!Вредите на българските интереси!
136
3
 
29
 
! Отговори
Аз преди 5 години
На тези от ГЕРБ всичко им е законно. ГЕРБ е отдел кражби и продажби на бившата БКП.....
135
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля, че бесепарската просто тия взе да се изчерпва. Очевидно е, че хората са си купили жилища на съвсем нормални цени.
134
3
 
25
 
! Отговори
мафия преди 5 години
Тия от Артекс са същите невинни като Ваклин. А градинките за застрояване свършиха.
133
2
 
21
 
! Отговори
ела ме съди преди 5 години
Имотните бандити от Артекс в атака. Щели да съдят всички, плашат с Цацаратурата на ГРОБ.
132
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През последните 30 години все някакви личности богатеят, някакви други гладуват, но всичко е законно...