"Артекс" в защита: Сделката с Цветанов е законна и стандартна

Цената не била 342 852 лв., това била само данъчната оценка
Обновена: 23 мар 2019 15:01 | 23 мар 2019 15:01, Елка Василева
195
"Артекс" в защита: Сделката с Цветанов е законна и стандартна
Снимка: "Артекс"

Некоректно се явява твърдението, че г-н Цветанов е придобил луксозния апартамент по цена 342 852 лева. Това е данъчната оценка на апартамента, която е посочена в акта като част от задължителното съдържание на всеки нотариален акт. Всъщност г-н Цветанов е придобил апартамент в замяна на други два по-малки апартамента (завършени и добре обзаведени) и доплащане. Това заявяват в позиция във Facebook от фирма „Артекс”.

Сделката е законна и стандартна, извършена в рамките на основния предмет на дейност на дружеството, реализирана в изискуемата от закона форма и при спазване на всички законови изисквания, казват още от фирмата.

Още по темата

От фирмата излагат фактите по случая:

„С Нотариален акт за замяна на недвижими имоти от 12.06.2018 г. дружеството е прехвърлило на г-н Цветан Цветанов и съпругата му собствеността върху апартамент в новопостроената жилищна сграда, находяща се на ул. „Латинка“ № 8, с площ от 239.90 кв.м., гараж и съответните идеални части от правото на строеж. В замяна г-н Цветан Цветанов и съпругата му са прехвърлили на АРТЕКС собствеността върху два апартамента на ул. „Елемаг“ № 22, с обща площ 192.76 кв.м., заедно с два подземни гаража и идеални части от собствеността върху земята. За изравняване на стойностите на заменяемите обекти г-н Цветанов и заплатил сумата от 100 000 лева.

Обектите на замяна са в един и същи квартал на еднакво престижни улици. Апартаментът на ул. „Латинка“ е новопостроен, докато получените в замяна два по-малки апартамента са с подобрения и добре обзаведени, а освен това към тях е прехвърлена и собствеността върху прилежащите идеални части от терена. Горните ценообразуващи фактори (локация на обектите, степен на завършеност и подобрения) обосновават равностойността на обектите, предмет на замяна, поради което предвиденото изравнително плащане отчита единствено разликата в квадратурата на заменените обекти (около 40 кв.м. – по около 1280 Евро на кв.м., което с оглед предмета и спецификата на сделката се явява доплащане на пазарно ниво)“.

„След преглед и анализ на различните публикации и изказвания по казуса АРТЕКС ще подготви и предприеме съдебни действия (в това число искове за вреди) срещу всички лица и организации, които с клеветнически и набеждаващи твърдения уронват безупречната търговска репутация на дружеството“, пишат от „Артекс“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как не се наядоха с апартаменти? Ще ги носят на небето ли??? Хората нямат пари да купят храна и лекарства на децата си! Но не ми хвалете и тези крадци от БСП и ДПС!
130
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да се обяснявате, всички знаем истината!А тя е, че сте бандити!
129
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое му е евтиното на апатрамент за 330 000 лв?
128
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Как пък последните 10 години , все шмекерите от ГРОБ си купуват евтини апартаменти ?
127
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политиците не са "всички"-те са публични личности- Това не значи, че нямат право да си купят апартамент.
126
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като как е била рекетирана фирмата, след като Цветанов не е в изпълнителната власт?
125
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 126Политиците не са "всички"-те са публични личности!
124
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КурциоСамата фирма е била рекетирана и надали дори е платил нещо,защо тормозите фирмата,след като самата фирма е била тормозена от Цвъ? Ти би ли се опънал(а) на Цвъ?Така и фирмата не е посмяла да се опъне.Какво е виновна фирмата?
123
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какви суми става въпрос, направо за по голяма част от народа това е фантастика.Като е фантастика, защо дигате гюрултии? За мене не е фантастика, а най-нормална сделка. Всички изповядват сделките на данъчна оценка. Ако много искате да си плащате процент от пазарната цена, няма проблем, държавата обича такива хора.
122
1
 
21
 
! Отговори
Курцио преди 5 години
Не е законно в нотариалния акт да пише данъчната оценка, а сделката да е извършена за друга, неизвестна сума!В единия случай имаме пране на пари а в другия укриване на печалба!Данъчните какво правят, спят ли!??
121
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦЕЦО, дръж ся! Минавай на блокове, мааани ги тия злобни и зависливи гласоподаватели...
120
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тъй като всичко е "законно" и "стандартно", двама замесени си подадоха оставките, а третият (Цецо) се евакуира в САЩ за няколко дни.
119
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
""Артекс" в защита: Сделката с Цветанов е законна и стандартна"Tвърдение стоящо доста зле на фона на две оставки, една от които на министъра на правосъдието.
118
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стандартна, дрън-дрън. Що не ми продадете и на мен един апартамент по цени като за Цецо. И аз ще оценя спиритуалните глупости и всички останали простотии, които надрънка шефлата на тая фирма. А всичко стана от ясно по-ясно - Цецо Ухото 4 дена преди да "купи" тоя замък с частен асансьор е искал проверка на въпросната фирма от Фандъчка. После очевидно проверката се е разтворила във въздуха, затова пък Цвъки се е удерил с жилище с енергийна защита като от Стар Трек.
117
0
 
35
 
! Отговори
Артекс nаsrani преди 5 години
Телефонът на Артекс - отдел Продажби прегря от журналисти и обикновени хора, които искат да си купят на подобна цена, затова излизат с номера "ама това е данъчна оценка", с което още повече навират Яйцецо бавното в кацата с кафявата субстанция. Към недоказания произход на кинтите му се добавя данъчна измама. Голям цирк, дано не измислят някаква история за отклоняване на общ. внимание, за да изгледаме пародията докрай.
116
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нотариалните такси по прехвърляне на имот в София за 342 852лв., ако това е обявено в сделката, са в размер на 10 373,59 лв. Кой ги плати, а? Цвъки ли? Или Артекс? То само тези такси са равни на ГОДИШНАТА ЗАПЛАТА на обикновен българин. Как ги спести бе, Цвъчко?
115
0
 
22
 
! Отговори
Пътник преди 5 години
Чудя се дали и аз да си подам оставката и хайде на гурбет...? То се е видяло, че с този крадлив манталитет и все да изкярим от държавната службица няма да се съвземем скоро. Честно, нямам надежда, а и колко "велики" сме били преди някъде назад в историята изобщо не ме топли!
114
0
 
27
 
! Отговори
Нотариус преди 5 години
Цитат: "Цената не била 342 852 лв., това била само данъчната оценка". Сега какво, оправдавате се че цената по която сте изповядали сделката не съвпада с данъчната оценка, така ли?По закон нотариалните такси се плащат върху по-високата от двете цени. Я да ни кажете колко пари ви струваше прехвърлянето, и за чия сметка беше? ЦвЦв ли го плати, или Артекс???????
113
0
 
18
 
! Отговори
до 111 преди 5 години
И аз това се чудя, защото мислех, че двата прехвърлени са в ЕСТЕ срещу Интерпред (там той е съсед на моя позната), а то се оказа, че и на Елемаг има. Какво си играе на дребно, да купува на едро кв. Изток и да се свърши - от Държавния департамент на САЩ са го подплатили достатъчно, все пак им шитна цяла държава...
112
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я бе, АРТЕКС, я да си платите за рекламата дето ви я правят по всички медии, радиа и телевизии от два-три дни денонощно! Ама по нормалните тарифи, не по герберските! И чак след като си платите, се заканвайте че ще съдите тоя и оня!