Не съм принудена да подавам оставка, заяви Цецка Цачева

Тя отказа да коментира дали е жертва на приятелски огън
Обновена: 23 мар 2019 14:35 | 23 мар 2019 14:26, Елка Василева
195
 Не съм принудена да подавам оставка, заяви Цецка Цачева
Снимка: БТА

Не съм принудена да подавам оставка, заяви в Стара Загора правосъдният министър в оставка Цецка Цачева.

Категорично премиерът Борисов не е оказвал натиск върху мен, не желая името ми да му тежи, коментира Цачева.

„Оставката е личен акт. Във времето назад съм доказала, че мога да нося отговорност. Поех отговорността за загубата на президентските избори еднолично. И това се доказа веднага след това на проведените парламентарни избори, на които партията ГЕРБ е и към този момент управляваща мандатоносител на кабинета „Борисов“ 3. Не желая по никакъв начин името ми да тежи на премиера Борисов в тази вече предизборна кампания, нито пък на МС, на правителството като цяло, поради което считам, че решението ми е правилно, а то е споделено и от министър-председателя“, коментира Цачева.

"Съвестта ми е чиста, аз поисках проверка около обстоятелствата за придобиване на недвижимото ми имущество от Антикорупционната комисия и Върховна касационна прокуратура. Но докато тя трае, не желая забъркването на името ми в този случай да тежи на партия ГЕРБ и на премиера Борисов в предизборната обстановка, каквато считам, че е налице", каза Цачева.

Тя отбеляза още, че е разговаряла с премиера и е обяснила мотивите си, а той е подкрепил решението й.

Още по темата

Междувременно от Министерския съвет съобщиха, че премиерът Бойко Борисов е приел оставката й.

Двамата са разговаряли и обсъдили свързаната с името й имотна сделка. Пред премиера министър Цачева е заявила решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.

"Считам, че докато трае проверката, не е редно да съм министър. Затова, докато бъде приета оставката ми, ще използвам полагаемия ми се отпуск", посочи Цачева.

Тя подчерта, че оставката е личен акт и дали някой ще последва примера й е въпрос на лично решение. Цачева отказа да коментира дали е жертва на приятелски огън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: оставкаЦецка Цачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари