Премиерът Бойко Борисов прие оставката на министър Цецка Цачева

Двамата са обсъдили сделката с апартамента
Обновена: 23 мар 2019 15:23 | 23 мар 2019 14:12, Елка Василева
217
Премиерът Бойко Борисов прие оставката на министър Цецка Цачева
Снимка: архив, БТА

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Още по темата

Двамата разговаряха и обсъдиха свързаната с името й имотна сделка.

Пред премиера министър Цачева заяви решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството, съобщиха от пресцентъра.

Всеки сгрешил със закупуването на апартаменти ще си понесе последствията, закани се по-рано през седмицата Борисов.

Преди дни стана ясно, че Цачева е купила от "Артекс Инженеринг" апартамент в луксозна сграда в столичния кв. "Изток”.

Според брокери цените на имотите в района се сред най-високите в София – около 2000 евро на квадрат. Справка в Службата по вписванията показва, че за около 200 квадрата е заплатена сума от 286 000 лева. Съседен апартамент с подобна квадратура е продаден по същото време на цена почти 40% по-висока.

Цачева твърди, че няма нищо нередно в сделката и че е купила имота на груб строеж, така че е нормално цената да е по-ниска.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
12
 
! Отговори
Ограбени роби преди 5 години
Работете български роби! Работете и си плащайте редовно данъците, защото шайката ГЕРБ ще си купува още луксозни имоти. Като озверяла алчна глутница са. Крадат от народа.Трябват им много пари.
123
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При вас от БСП какво е старшинството с Техноимпекс?
122
4
 
2
 
! Отговори
ФарсТекс преди 5 години
Заплащането е по старшинство, т.е. според ерархията . Ако беше купил Бойко, щеше да е на 500 евро.
121
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Клондайк 1890На пенсионера,ако му откраднеш петте лева,ще гладува,защото пенсията му е смешно ниска,това престъпление не е по-малко от крупните кражби,да не говорим за побоя и изнасилванията,които преживяват,не сравнявай кокошите кражби с крупните,защото и двата случая има извършено престъпление и в двата случая има ощетени,а при пенсионерите дори и физически малтретирани,освен ограбени.
120
2
 
1
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Имота дава сигурност, а колкото е по-хубав и по-скъп, толкова имате по-голяма сигурност!Самият Ротшилд го е казал, когато започнат , да се леят реки от кръв, купувайте недвижими имоти!!!А при мен се лее едно мазно уиски, лекичко ми влиза в гърлото и шизофреидната главичка вече всичко ще експлоадира!!!Само забравих, да ви кажа, че нещо взе да ми се клати ръчичката , от рамото надолу, и сигурно , може да спре, когато минат всички избори!!!Агент Зак Гривароу!ЦРУ!!!
119
2
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ - НЕ, МЕРСИ преди 5 години
Всичко е елементарно. Просто изгоря едно малко по-голямо бушонче от пирамидата ГРЕБ. От понеделник далаверата продължава. Цветанов няма начин да изгори, защото той купува изборите на ГЕРБ!
118
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е стара политика на АРТЕКС, които също са фирма на ГЕРБ.Подаряват апаратаменти на хора с власт за да могат след това да прокарват лобистките им закони.
117
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта на всичкото герберене, беше да постигнат груб строеж. Сега лека-полека ще го изглаждат.
116
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, па напрай парата Цецка/О!Милиончета у Бг, милиончета у чужбина, синчето у хАмерикиконско школо...Колко имота има у Бг и чужбина тЯ/тО си знае....Цецка/О не я/гО мислете, както и на Цецка/О не и пука за нас, глобализация - нема Бг, нема родина - нищо лично, просто бизнес!!!Същото е в Европата, в Америка, в Русия, в Китай..., Олигархат, май......на, направо си е НеоФеодализъм, а УЖ "дУпекрацията" за овцете!Бееееееееее......
115
1
 
12
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Не е ли , прав Румбата Радев, че Цецо разбира от апартаменти, но не и от самолети???Агент Рейджи Милнър!ЦРУ!!!
114
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От целия скандал едно е ясно, че цената на имотите е надута, т.е. струва около 600евро кв.м. Щом един депутат с над 3000лв заплата не може да си позволи да дава над 1000евро, явно толкова струват. От Световната банка предупредиха, че се създава имотен балон, т.е. като гръмне, цените ще са около 600 евро.
113
4
 
5
 
! Отговори
Клондайк 1890 преди 5 години
После говорете че ромите били крадливи дето крадат кокошки .То тука апартаментите ги взимат по един лев на парче .Така е било в Клондайк по времето на златната треска през 1890 година .Там силните рекетьори са взимали местата на хората като са ги принуждавали да подписват договори за продажба на ниски цени или са били убивани на място .
112
1
 
13
 
! Отговори
Василев преди 5 години
А за Бат Цецо какво ще е наказанието!!!???Агент Рой Макпалистър!ЦРУ!!!
111
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Затвор не ...Оставката не е затвор за крадците и рекетьорите на високи постове .Моля Винету да вкара в затвора Цачева и Цветанов тогава ще гласувам за него .Всичко друго е прах в очите и мизерни крадливи схеми от ГЕРБ.----Подкрепям.
110
2
 
9
 
! Отговори
Уста в Ка... преди 5 години
Кинтекс и Артекс са свързани внуците на кинтекс са от фирма Артекс .
109
2
 
21
 
! Отговори
Тролъ преди 5 години
Бойко дава 40лв.на пенсионер за Великден На Цачева,Цветанов и Кумата апартамент!Браво Бойко
108
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОгромните заеми се взеха,когато герберите управляваха с ДСБ.Валутния борд,заради който България е ограбена,бедна и не се развива бе въведен също от Костов,изобщо дясното само неприятности ни докара.БСП трябва да се върне.
107
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 години краде,БОЙКО, КРАДЕ Бойко
106
3
 
17
 
! Отговори
Затвор не ... преди 5 години
Оставката не е затвор за крадците и рекетьорите на високи постове .Моля Винету да вкара в затвора Цачева и Цветанов тогава ще гласувам за него .Всичко друго е прах в очите и мизерни крадливи схеми от ГЕРБ.
105
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Министъра на правосъдието майка,честна като сълза,апартаментче!За пенсионерите 40 лв. За Великден