ВМРО: Кабинетът и управляващата коалиция са стабилни!

Каракачанов: Оставката на Цачева няма да разклати мнозинството
Обновена: 23 мар 2019 13:45 | 23 мар 2019 13:36, Елка Василева
31
ВМРО: Кабинетът и управляващата коалиция са стабилни!
Снимка: архив, БТА

Няма да е проблем оставката на Цецка Цачева за стабилността на правителството. Това каза лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов пред журналисти във връзка с оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева.

 "Как да я коментирам, като научих за това, докато течеше конгресът на ВМРО. Не мога да я коментирам, защото не знам какви са мотивите", заяви Каракачанов. По думите му лични мотиви за оставка не се коментират.

Според него решението на Цецка Цачева си е нейно и е ясно, че трябва да бъде избран нов министър.

Още по темата

"В края на краищата всеки министър преценява в каква ситуация, по лични причини или политически да подаде оставка. Това не означава, че тя ще развали мнозинството в парламента, ще го разклати или ще го направи по-нестабилно. Във всеки един четиригодишен мандат има множество оставки, много смени на министри, смени на други административни постове", заяви Каракачанов.

На въпрос дали трябва и Цветан Цветанов да подаде оставка, лидерът на ВМРО заяви, че не може да каже.

Управляващата коалиция е стабилна и от Обединените патриоти нямат претенции и желание да имат министър на правосъдието. Това пък каза заместник-председателят на ВМРО и депутат Юлиан Ангелов.

По думите му това е ясно разписано в коалиционно споразумение, където са били регламентирани позициите.

"Има министър-председател, той ще направи съответното предложение. Въпросът е самата оставка да бъде приета от премиера", уточни Юлиан Ангелов.

Според Ангелов подадената от Цачева оставка е личен избор и морална постъпка. "Нормално е, когато има конкретни обвинения към тебе като човек, който представлява изпълнителната власт и като политик, да предприемеш подобни действия", смята Ангелов.

Той се надява институциите да направят обективни проверки и ако има нарушение на закона, да се понесат санкции.

Според него чрез подадената оставка Цачева показала, че има морал и затова той я адмирира. "Подкрепям г-жа Цачева, защото считам, че тя е наистина добър специалист и български политик и отново показа, че има морал", допълни зам.-председателят на ВМРО.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кокала е стабилно захапан.
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ВМРО пък въобще не са са коментиране , под всекаква критика кво става с тези които даваха българското граждансто , нещо се млъкна и не беха ли пак от тези ВМРО.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и пия ли са се наапартаментирали
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз гласувах за тези и сега съжалявам.
2
1
 
22
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Нямам думи как съм могъл да гласувам за тоя какво още трябва да стане за да има някаква смислена реакцията от пишман войводите освен до болка омръзналото дори и на тях "СТАБИЛНИ сме".
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВМРО, ако бяха наистина партиоти, отдавна трябваше да разтурят тази коалиция с Герб. Загубиха много симпатизанти, продължавайки да крепят гробарите на власт.