"Апартаментгейт", но спад в цените на имотите нямало да има

Браншът разтревожен от негативните внушения към гилдията
Обновена: 24 мар 2019 19:00 | 24 мар 2019 19:00, Екип на Investor.bg
169
"Апартаментгейт", но спад в цените на имотите нямало да има
Снимка: Pixabay

Скандалът с апартаментите на властта няма да доведе спад в цените на имотите, прогнозира кредитният консултант Тихомир Тошев пред bTV.

Още по темата
По думите му цените в столичния квартал "Изток" най-често са между 1500 и 3000 евро на квадратен метър.

Справки в две компании за недвижими имоти показват, че в последната година сделките за старо и ново завършено строителство в квартала са сключвани при средна цена от около 1520 евро на квадратен метър.

Когато става въпрос за луксозно ново строителство, цените най-често започват от 2000 и стигат до рекордните 4000 евро, уточнява кредитният консултант.

Националната асоциация на строителните предприемачи е разтревожена от създаващото се негативно внушение към гилдията, посочват от браншовата организация в свое отворено писмо до медиите. Поводът за изявлението е ескалиралият скандал с имотите на министри и депутати, добил популярност като "Апартаментгейт".

От Националната асоциация на строителните предприемачи се обявяват категорично против опитите акцентът на обществения дебат да се измести от същността на проблема върху производителя. Според организацията е недопустимо едно от малкото останали производства, които създават работни места, да бъде въвлечено в "големи политически битки".

Асоциацията подкрепя прозрачността, законността и етичността в този така значим за българската икономика бранш и винаги сме настоявали тези принципи да се спазват от всички заинтересовани страни - предприемачи, граждани и институции, подчертават от там.

Още икономически новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Гарантирано от ГЕРБ. Не е луд този дето руча пържолите. Ха ха ха!!!!
79
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо-*** и Боко-кривоглавото щяха да възстановяват чувството за справедливост в обществото.Ами 'възстановиха" го.БравУс !!!И *** да не забрави пак за тях да гласува на изборитИ.Нъл тъй, ceляци.
78
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
М,такааа.За да вземе един предприемач терен за строителство,минава през много инстанции,които гледат колко е щедър( случаят Иванчева).После са наредени на опашка останалите приемателни комисии,данъчни и т.н.После идва ред на тежката артилерия,които си купуват апартаменти над и под себестойност.....После тоя предприемач става СМЧ на всички институции и филмът се повтаря.Всички доволни,но музиката я плащат останалите с по 4000 евра за квадрат!
77
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асоциацията на строителите е притеснена защото ВСИЧКИ изповядват сделки по данъчна оценка а получават в пъти по висока цена което е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!Защо няма : "Падни на колене! Ти си абсолятен престъпник"???М.......?!?!Защо едни плащаме данъци а тези тунеядци НЕ????ЗАЩО бе????????
76
0
 
32
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Юруш , купувайте 4000 евро.!. Още малко и ще стигнем Виена , ха,ха .Ще си спретнем кризичка , като за последно - 10 години и после , последния да затвори врата
75
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Артекс са направили промоция на апартаменти за уйкенда и Цецко и Цецка са улучили момента.
74
0
 
44
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Както разбрахме вече високите цени са за нас ... бедните.За богатите политици има преференциални цени - с до 75% намаление ...На прИмоцийка ! !
73
1
 
30
 
! Отговори
Истина преди 5 години
цените са нереално високи затова ще си строя къща, строителните фирми ще се борят за офертата, ще си имам ОТК отделно което да прави проверка и ще ми излезе 50% по-евтино за 100% повече пространство. интериора за колкото си преценя .....
72
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо като се върне ще внесе яснота по въпроса - все пак е признат експерт по недвижимости.
71
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте им още по-големи субсидии - големите субсидии пречели да се занимават с далавери и тъмни сделки, щото били задоволени.
70
0
 
45
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Оназ булка собственичката на строителната фирма се произнесе че на стротеля квадрата излиза 550?. Значи от тази цена до продажната е печалба която следва да се обложи с данъци. Говорим за всички построени сгради от фирмата. Данъчните що не ги погнат. А бабите за 1,50 може
69
25
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
ГЕРБ трябва да се учат от Столетницата. Тя изкара най-големия си крадец от парламента и го направи шеф на партията. Може и с Цецо така. С Кирчо ще си организират партиите - всеки неговата, далаверата ще си върви и никакви оставки не могат да им искат
68
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корупцията била по високите етажи на властта .... а вече имала и самостоятелен асаньор. 600 ?/m^2 било добра цена и строителят бил на печалба .... значи или строителите държат нереално високи цени, или Цветанов е платил доста пари кеш, което е забранено от закона и е скрил истинската цена, за да не плати високи такси по придобиването на имота или сделката е корупционна :)
67
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко по-ведро последни в ЕС сме все пак.
66
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ааааааа за едни може за други неможезащо бре- ами да учим децата да са крадци и имошеницичиста работаи да са ... нища че не са от банкя
65
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спад има само за гербаджиите цецо, цеца и останалите гепачи. За да вземат на безценица апартаментите, кой знае какво са направили за артекс. Примерно опрощаване на данъци, разрешения за строеж, промени в ЗУТ. Абе пълна тиня!
64
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо ще се покаже на един от балконите на огромния си апартамент и ще се провикне, повтаряйки казаното от Гай Юлий Цезар: "Да го духат бедните!"
63
6
 
3
 
! Отговори
до Ташко Ерменко@ преди 5 години
Как придоби апартамента в Лозенец, който добри и почтени хора те обраха?
62
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦЦ скоро ще има 10 апартамента...............браво...............факир е той!!
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На фона на депутатските приходи ми се струва, че не мога да кина без медицински сестри и лекари, но спокойно мога да мина и без нито един депутат. Явно е дошло време разделно и ше трябва тези дупетати да бъдат разпуснати и да върнат заграбеното.