БСП против обществена поръчка за бежански центрове

Ще се връщат ли у нас мигранти от Германия, пита Йончева
24 мар 2019 12:55, Красимир Ангелов
57
БСП против обществена поръчка за бежански центрове
Снимка: Пресцентър БСП

БСП е против обявена поръчка за изграждането на бежански центрове, обяви водачът на евролистата на БСП Елена Йончева на пресконференция в централата на партията. Тя допълни, че е обявена обществена поръчка за изграждане на площадки за разполагане на контейнери за бежански центрове в Любимец, Елхово и Малко Търново.

Още по темата
По думите й само в Любимец се подготвят такива площадки, които да приемат 1632 бежанци.

"Бихме искали да кажем, че БСП е против изграждането на подобни центрове", посочи Йончева и попита управляващите дали се крие информация от българската общественост за връщането на мигранти към България от Западна Европа, предимно от Германия.

Секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин добави, че от БСП не приемат изграждането на подобни бежански центрове, без да има необходимост за това. Той смята още, че не е необходимо да се правят подобни проекти в момент, в който миграционният натиск на българската граница е почти нулев и анализите показвали, че няма вероятност от нова бежанска вълна в бъдеще.

Вигенин попита управляващите дали тази обществена поръчка има връзка с решението отпреди дни на Съда на ЕС, което позволява на германските съдилища да връщат обратно имигранти в страните, в които те са влезли на територията на Европейския съюз.

Dnes.bg припомня, че преди 2 дни заместник-вътрешният министър Красимир Ципов обяви, че МВР няма да строи нови бежански лагери. В три имота на министерството близо до турската граница ще бъдат обособени площадки, които ще се ползват само в извънредна ситуация при голяма бежанска вълна и само след решение на МС по извънреден план, посочи Ципов.

Обособяването на площадките се прави с европари и проектът приключва следващия януари.

От БСП отново коментираха и темата с апартаментите на хора от властта, които доведоха до 2 оставки – на правосъдния министър Цецка Цачева и на заместник-министъра на спорта Ваня Колева. Социалистите поискаха и шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов да подаде оставка и да напусне политиката.

Както е известно, самият Цветанов категорично отрече да има нещо незаконно в покупката му на нов апартамент и настоя, че сделката е извършена изцяло по българското законодателство. Така той опроверга съмнения в публичното пространство, че е придобил луксозното жилище в квартал "Изток" на много по-ниска от пазарната цена.

Цветанов обясни преди дни, че е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е доплатил заради разлика в квадратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е, че признават, че имиграционният натиск е нулев.Защото доскоро Йончева твърдеше, че хиляди хора прескачат оградата.---ТОЧНО ТАКА; ДРУГАРКО ЙОНЧЕВА ОСВЕН ЧЕ НЕ СИ НА РАБОТА, ЗАПОЧВАШ ДА СИ ПРОТИВОРЕЧИШ КАТО БОРИСОВ
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП НЕ СА НА РАБОТА - ТАКАВА ПАРТИЯ ЗА МЕН НЯМА.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП против обществена поръчка за бежански центровеИ ТВА ЛИ ЩЕ ГО НАПРАЙМ НА ГОЛЯМ ВЪПРОС....5000 БЕЖАНЕЦА ЛИ ВИ УПЛАШИХА
34
0
 
2
 
! Отговори
долу горе преди 5 години
Факт, че днес падна първата изоставена сграда в Дортмун и бяха евакуирани 50 000 някой сещали се кои са евакуираните и ще продлжава взривяването на още такива ударно а у нас ще градим лагери за такива ползватели защо БХК не е в ДОРТМУН да им подсигурят настаняването това е много умно решение гориш чергата и си решаваш проблема веднъж завинаги.
33
0
 
3
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
А защо този Ципров се обяснява? Къде е министърът? Нещо май закуцука МВР-ето. А то май става въпрос да се усвоят едни пари. На това ГЕРБ са царе.
32
2
 
0
 
! Отговори
рускиня Мили Йончев преди 5 години
Се страхува че няма да има място в Сливенския затвор заради бежанците..
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая поръчка е обявена пфеди две години и още не е завършила. Ако стане нужда, ще има де да ги турим ония, а няма да чакаме две год процедури. Пък може и за затворнически общежития да се ползват. Има нужда.
30
0
 
2
 
! Отговори
Химическа формула преди 5 години
Този йон за кво им е в Европа, да не е последовател на Кристалинка по отразяване на бедствия и кризи?!? То понеже у нас са малко, та да подкрепим с финанси, мениджмънт и т.н и богатите европейци? Само не разбирам тоя път ние ще ги подкрепяме финансово или просто ще им пожелаваме политически кризи?
29
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е, че признават, че имиграционният натиск е нулев. Защото доскоро Йончева твърдеше, че хиляди хора прескачат оградата. Мало умна руска вещица, родила за сефте на 52 след изкуствено зеване....
28
3
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
БСП-то като много знаят,нека направят референдум по въпроса за бежанците-ЗА или ПРОТИВ приемането им!Ако целокупния български народ иска бежанци-то нека така да бъде!Обаче ако не иска-да не му ги натрапват!Колкото до границата-има си начини да стане на 99.9 непробиваема(за мигранти)!Трябва най-вече ВОЛЯ(ама не тая на Магарешки)!
27
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако пак се пръкнат бежанци Йончева вкъщи ли ще ги води?Предпочитам да стоят някъде из Странджа и Свиленград отколкото в София. Там в гората.
26
13
 
14
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 5 години
Има ли още хора, които да не знаят, че Ленчето Йончева е руска ***!
25
8
 
14
 
! Отговори
Предателството към преди 5 години
България ПРОДЪЛЖАВА! Много добре разбраха че НЕИСКАМЕ БЕЖАНЦИ но тихомълком си правят далаверите.Строенето на бежански центрове е покана за " добре дошли" мигранти Продължаваме със ДА госпожо Меркел. Българина обаче предателства не търпи.Всичко си има граници. ТЪРПЕНИЕТО Е ИЗЧЕРПАНО!
24
11
 
14
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
В бежанските лагери би трябвало да настанят цялата ПГ на БСП защото са бежанци от работното си място отредено им от СУВЕРЕНА! Само хора с увреден чип могат да имат наглостта, след като са загубили избори - да се смятат че са първи и че могат да се НАЛАГАТ НАД МНОЗИНСТВОТО!
23
9
 
11
 
! Отговори
Нагли лъжи преди 5 години
Борбата на социалистите за приемане на емигранти и Истамбулската конФекция е безмилостно жестока. Всеки от БСП *** в БГ.
22
4
 
3
 
! Отговори
герберски трол преди 5 години
До 23. Хе-хе, има да чакаш.
21
17
 
11
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До 17 червен анонимник. А ти къде видя, че България ще се напълни с бежанци бе, галлош? Да, не съм съгласен, но никой не е казал, че това непременно ще се случи. Местата се правят за всеки случай.
20
8
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Че кой ги пита...
19
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Цветелина беше публична държанка на Борисов.За тая си дейносТ и подариха банка.Това е да знаеш на кого да ставаш държанка.
18
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малките крадливи герберчета отсега да му мислят.