Цачева била готова с оставката още в четвъртък

Беше коректно да изчакам премиера да се завърне в България, отбеляза тя
Обновена: 24 мар 2019 10:23 | 24 мар 2019 10:20, Красимир Ангелов
203
Цачева била готова с оставката още в четвъртък
Снимка: БТА

Подалият оставка правосъден министър Цецка Цачева обяви, че още в четвъртък е била готова със своята оставка.

"Винаги, когато има подобен скандал, когато е замесено името на политик, личното ми виждане е, че трябва да се носи отговорност. Бях готова още в четвъртък с подаване на оставка. Беше коректно да изчакам министър-председателя господин Борисов да се завърне в България от Брюксел", посочи Цачева в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Още по темата
Бившият председател на парламента отново обяви, че оставката й не е по искане на премиера Борисов, а е нейно лично решение.

Цачева допълни, че ще ползва годишния си отпуск, за да не пречи на проверките по случая. Отговорност на министър-председателя е да реши кой да заеме мястото ми - ако поиска идея или съвет, ще му дам, допълни тя.

В интерес на ГЕРБ и на правителството е този акт, който аз извърших, допълни още Цачева. "Всеки трябва да отговаря сам за себе си, мисля че така се носи отговорност", заяви тя и призова да се изкача проверката да установи как стоят нещата в действителност.

"Работя 10 години, за тези години имам някакви спестявания, не се притеснявам, нека да се проследи", призова още правосъдният министър в оставка. По думите ѝ сделката за нейния апартамент е сключена по законите на страната и е без нарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари