Цачева била готова с оставката още в четвъртък

Беше коректно да изчакам премиера да се завърне в България, отбеляза тя
Обновена: 24 мар 2019 10:23 | 24 мар 2019 10:20, Красимир Ангелов
203
Цачева била готова с оставката още в четвъртък
Снимка: БТА

Подалият оставка правосъден министър Цецка Цачева обяви, че още в четвъртък е била готова със своята оставка.

"Винаги, когато има подобен скандал, когато е замесено името на политик, личното ми виждане е, че трябва да се носи отговорност. Бях готова още в четвъртък с подаване на оставка. Беше коректно да изчакам министър-председателя господин Борисов да се завърне в България от Брюксел", посочи Цачева в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Още по темата
Бившият председател на парламента отново обяви, че оставката й не е по искане на премиера Борисов, а е нейно лично решение.

Цачева допълни, че ще ползва годишния си отпуск, за да не пречи на проверките по случая. Отговорност на министър-председателя е да реши кой да заеме мястото ми - ако поиска идея или съвет, ще му дам, допълни тя.

В интерес на ГЕРБ и на правителството е този акт, който аз извърших, допълни още Цачева. "Всеки трябва да отговаря сам за себе си, мисля че така се носи отговорност", заяви тя и призова да се изкача проверката да установи как стоят нещата в действителност.

"Работя 10 години, за тези години имам някакви спестявания, не се притеснявам, нека да се проследи", призова още правосъдният министър в оставка. По думите ѝ сделката за нейния апартамент е сключена по законите на страната и е без нарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Ах оставка ... пак оставка,гербуранска заигравка,всичко е политтеатър,ганьовски мъгла и вятър.
97
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствен изход е забрана на ГЕРБ със закон и връщане на БКП която ще ги вкара в затвора в Белене. Това с днеска оставки, а утре няма остваки и си остават сме го гледали вече.
96
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 88. А бе, глупчо, не става дума за оправдания с други партии, а че ГЕРБ печели избори и когато други са на власт.
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все български чалъми, един път тъй друг път иначе.
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Артекс печели терен на някогашната гара "Пионер" - земята на бившето държавно меоприятие "Металокерамика". Мястото е сочено като едно от най-привлекателниет за ново строителство. Любопитен факт е, че Артекс са били в надпревара за мястото със сочения за приближен на ББ, Сталийски и са спечелили, а Сталийски много рядко губи в такъв случай.
93
1
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Къде се изпокрихте бе, т-рол-чета от младежкото Герб? Я кажете нещо за селянката от Крушово, която на 28 години...........................
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 88Орешарски е бивш седесар и ЕНП, т.е. пак ГЕРБ и даже гласува плоския данък, а Герджиков е в НДСВ което е предишния пребоядисан ГЕРБ.
91
1
 
4
 
! Отговори
smart преди 5 години
Върни апартамента или си доплати разликата.
90
5
 
2
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 79. Глу.пак, аз не съм написал колко са му останали, а че не са 6. Ти сам си направи сметката, след като са 5. И пак да ти напомня, куха кратуно, че са наследствени и повечето са идеални части само.
89
1
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
до 79Двата по-малки апартаменти, които Цветанов уж е заменил за луксозния, всъщност са закупени още същия ден от шефа на IT специалистите на ГЕРБ. Сиреч апартаментите пак са си останали на Цветанов. !Замяната е фиктивна.Цветанов е получил на безценица луксозния апартамент срещу закон промянящ ЗУП.Законът гласуван от ГЕРБ позволява на фирма Артист да продължи строежа на своя небостъргач в София. Пито - платено ... Народът да го... да прави като вятъра.
88
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тези 30 години България от 8,9 милина стана 6,8 милиона. Кой ни управлява последноот десетилетие - ГЕРБ. Ами тогава?
87
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майко не си отивай!
86
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 84 - от 2009 досега за десет години като изключим 13 месеца на Орешарски и два - на Герджиков, кой ни управлява? Борисов. плюс два служебни кабинета на Плевневлиев.(същото) Колко са областните кметове на Герб? Чии е главният прокурор?смешни са оправданият с други партии.
85
8
 
3
 
! Отговори
Боко преди 5 години
До молба към бог. Хе-хе, тази работа не ставс с ялови молебени. Тая басня я четем от 2013, а ГЕРБ още са на власт. И ще бъдат.
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Признава, че е участвала в корупционна далавера и законът дава затвор от 5 до 16 години.
83
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вие давате ли сметка, че "репортери без граници" ни показа колко сме се сринали по свобода на словото. Сами преценете Запада подкрепя ли Борисов?
82
17
 
2
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 79. Глу.пак, когато ГЕРБ спечели през 2009 кой беше на власт бе, галлош? През 2014 спечелиха след Орешарски, през 2017 при служебен кабинет на Радев. Това, че ти като завистлив и озлобен червен ***, го казваш е ясно. Само че БСП и ДПС са уличените за изборни измами. Поздрави от Манол Генов.
81
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов се е скрил в чужбина.
80
1
 
11
 
! Отговори
Молба към Бог преди 5 години
Дано повлече крак и се отървем от ГЕРБ във властта!
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен до 65 преди 5 години
Колега те тези 100-200 хиляди лв. както казваш, са само капка в морето в сравнение с цялото им 10 годишно крадлово управление. ГЕРБ не се спряха да крадат и резултатите са налице, най бедните сме в ЕС. Докладите от ЕС са че в България има най голяма корупция и злоупотреба с Еврофондовете.