Дончев за апартаментите: Проблем! Българинът е много чувствителен

Постъпката на Цецка Цачева е достойна, смята вицепремиерът
24 мар 2019 12:37, Красимир Ангелов
211
Дончев за апартаментите: Проблем! Българинът е много чувствителен
Снимка: БТА

"Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено в предизборна ситуация. Би могло да предизвика и по-неприятен политически резонанс", обяви пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев.

Той подчерта, че всеки подобен случай носи негативи, което ерозира доверието. Затова по думите му трябва изключително ясен и адекватен сигнал, който да позволи то да бъде възстановено.

Още по темата
"Решението на Цецка Цачева е лично решение, жест. Ако не ставаше дума за дама, щях да кажа, че е мъжка постъпка. Подобни знаци в политиката липсват, те се случват рядко, а при нас е по скоро норма", коментира Дончев.

Той призна, че със своя опит Цецка Цачева е важна за ГЕРБ: "Въпреки ценността, въпреки заслугите, въпреки всичко, с което е допринесла, ситуацията предполага да вземе такова решение", посочи вицепремиерът.

Дончев призна, че случилото се е проблем. Българинът е много чувствителен към имотното състояние и към поведението на политиците, добави той и изрази предположение, че всичко е законно.

Томислав Дончев обаче не пожела да коментира какво ще е евентуалното поведение на Цветан Цветанов и подчерта, че пред управляващите стоят много проблеми и предизвикателства за решаване.

"Цветан Цветанов има основна водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и талант, и информация, и огромен опит, и огромно влияние. До голяма степен той е основният организатор и на партийния живот, на изборния процес", каза той.

Томислав Дончев декларира, че не е придобивал апартамент в луксозна сграда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
55
 
! Отговори
А бе Дончев, преди 5 години
...Българинът е много чувствителен към имотното състояние и към поведението на политиците...---Е,как да не е,като ясно вижда как политическата клика вече 30 години се обогатява и работи само за себе си,а народа обеднява.
144
1
 
47
 
! Отговори
Гризачи преди 5 години
Нали народа е гласувал за вас за да не крадете бе, *** такива. Никой, никога не е крал толкова в милата ни България. Дори и по времето на Живков.
143
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПП "ГЕПИ" в момента прави маньовъри от висшия пилотаж само и само да опази сивия си кардинал Цецо Ухото...
142
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Томислав Дончев - един от главните соросо-*** и разпространители евро-атлантизма в България. Обучен кадър и двоен агент финансиран от чужбина, започнал кариерата си като член на Отворено общество.Специалист по "усвояване' еврофондове, бивш кмет на гр. Габрово, (където е известен с далаверите си) а сега и министър по "усвояването" и главен съветник на Бойко Борисов.........Или казано на кратко Айдук От Класа!
141
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да плащат по пазарни цени,иначе обявавайте на търг! Оставка - да,но не и с евтин апартамент..Трябва да има справедливост,Велики пости все пак,хора!
140
0
 
43
 
! Отговори
Явертъуиооппласдфгхй преди 5 години
А бре то не бяха апартаменти ,то не бяха суджуци. Не бяха ли банкови сметки ,офшорки Фараони фирми асвалт комисионни. Торби с бюлетини далавери Крадене.Свикнахме ли достатъчно вече? Че да минаваме на следващото ниво.
139
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за простотията и алчността е изключително вярно. Вървят ръка за ръка. Колкото по - ***, толкова по - алчен. Дай му власт и пари и цветуща градина, ще превърне в пустиня. А какви градинари са били българите, какви градинари.
138
2
 
58
 
! Отговори
Крадци преди 5 години
Няма пари за болните деца, няма пари за бедните пенсионери, няма пари за здравеопазване, образование и култура, а?! Ама за луксозни герберастки имоти, пари има, нали?! Хищна и гладна за кражби герберастка глутница.
137
0
 
31
 
! Отговори
така де преди 5 години
До стига беПо този чл. 54 където са безплатните услуги и Горанов трябваше да е виновен, но го изкараха счета вода ненапита.Така ще ги оневинят и тия.
136
0
 
27
 
! Отговори
Наща дан за цецо преди 5 години
Жената шие надомно пердета ,да платим първо данъците и после за памперси ,че моята заплата не стига. Ще му ушие и на цц пердета , само да купи плат за пердета и да каже как ги иска. Аз ще му сложа релсите.
135
2
 
28
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До привет от Германия Където е минал руски ботуш-трева не никне? Минал е и през Унгария, Чехия, Полша. Но те се оправифа, не си разбиха промишленост и селско стопанство, да не говорим, че сега България яде полски ябълки и яйца, а много наши работят в Чехия. Нещо друго ще да е, не ботуша.Достатъчно интелегентен си, сети се сам какво е.
134
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецко, ти си следващия!
133
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди да освободи Цветанов,Борисов да не забрави да му подари един часовник за новия апартамент
132
16
 
9
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименИнтересно от къде ни идват толкова прости хора да ни управляват, като ние сме толкова умни,...................Прав си ,че управниците са прости , но грешиш ,че вие сте умни !Ти ако беше умен щеше да си вземеш семейството и да избягаш от България !Ако беше умен щеше да знаеш ,че там откъдето е минал руски ботуш и комунизъм ,там трева не никне ! Независимо дали сега си добре в България , ако беше умен щеше да знаеш ,че днес си добре ,но много скоро ще си зле в България !
131
1
 
41
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Как няма да е чувствителен българина??? Влязоха в политиката с по една панелка, наследена от родителите им, купена през "гнилия социализъм" , работили и били само на заплата, и спестили милиони, в банкови сметки, купили апартаменти за половин милион, само от заплати? Когато повечето българи карат коли на по 30 години, 3-та употреба, и то-на газ.....
130
0
 
21
 
! Отговори
само питам преди 5 години
Що имам чувстрото, че Цветанов се е прецакал много с тази сделка? Ако е такава и сделката за изтребителите? Много лоши моменти чака както народа, така и пилотите които ще управляват тези самолети!
129
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно от къде ни идват толкова прости хора да ни управляват, като ние сме толкова умни, особено едната половинка от българите се отличава с особено развит интелект, обаче все ни идват много просто хора да ни управляват. Много интересно.
128
2
 
27
 
! Отговори
тя преди 5 години
Наистина много прости хора ни управляват ! Колкото си по- прости , толкова са по алчни !-
127
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно защо САЩ пускат този компромат точно сега преди изборите, ГЕРБ крадат от години, САЩ знаят всичко и Свободна Европа услужливо мълчи, а сега точно преди избирите - хоп, компроматче за ГЕРБ по една от най-чувствителните теми.
126
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този на сномката декларира, кой брой бюлетините.