Дончев за апартаментите: Проблем! Българинът е много чувствителен

Постъпката на Цецка Цачева е достойна, смята вицепремиерът
24 мар 2019 12:37, Красимир Ангелов
211
Дончев за апартаментите: Проблем! Българинът е много чувствителен
Снимка: БТА

"Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено в предизборна ситуация. Би могло да предизвика и по-неприятен политически резонанс", обяви пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев.

Той подчерта, че всеки подобен случай носи негативи, което ерозира доверието. Затова по думите му трябва изключително ясен и адекватен сигнал, който да позволи то да бъде възстановено.

Още по темата
"Решението на Цецка Цачева е лично решение, жест. Ако не ставаше дума за дама, щях да кажа, че е мъжка постъпка. Подобни знаци в политиката липсват, те се случват рядко, а при нас е по скоро норма", коментира Дончев.

Той призна, че със своя опит Цецка Цачева е важна за ГЕРБ: "Въпреки ценността, въпреки заслугите, въпреки всичко, с което е допринесла, ситуацията предполага да вземе такова решение", посочи вицепремиерът.

Дончев призна, че случилото се е проблем. Българинът е много чувствителен към имотното състояние и към поведението на политиците, добави той и изрази предположение, че всичко е законно.

Томислав Дончев обаче не пожела да коментира какво ще е евентуалното поведение на Цветан Цветанов и подчерта, че пред управляващите стоят много проблеми и предизвикателства за решаване.

"Цветан Цветанов има основна водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и талант, и информация, и огромен опит, и огромно влияние. До голяма степен той е основният организатор и на партийния живот, на изборния процес", каза той.

Томислав Дончев декларира, че не е придобивал апартамент в луксозна сграда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
19
 
! Отговори
X преди 5 години
До АнонименЯвно Фирмата продава апартаментите си доста селективно. На властимащите - на промоция. Нека да се направи справка колко апартамента е продала, съотв. цени и на кого, и фактите да се публикуват. Тогава ще ни светне съвсем реалната действителност. Може и други законоборцина са се облажили.
104
2
 
29
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Българина не е *чувствителен*, това е дума за завиждане . Българина протестира против Корупцията която Задушава Държавата , обрича на мизерия Работниците и Пенсионерите , Децата ни .Българина протестира срещу подмяната на Демокрацията с Буржоазен Строй .Българина се пита - как може Депутат с 5 000 лева заплата , за 4 години да си купи Апартамент за 1 000 000 евро ?Математиката бори Корупцията .
103
1
 
22
 
! Отговори
Да де преди 5 години
Проблемът, Дончев е че на един работник са му необходими два живота за да си изплати кредитите, а твоята герберастка глутница, без да работи и без да тегли кредити, купува луксозни имоти за милиони. Гнусни сте.
102
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът все е чуствителен и все се оплаква, но на кой му пука за българина, пък и българинът сам си е виновен и го заслужава. Докато чичо Сам е още по чувствителен. Не може да се кълнеш, че слушаш началниците, а после да не изпълняваш, да посрещаш Медведев, да обещаваш тръба за руски газ през България, докато поляците служат вярно и плюят мощно Русия! Ми ето какво става - точно преди изборите по американската медия добре ги подредиха послушковците, явно не са слушали както трябва.
101
15
 
6
 
! Отговори
ами да преди 5 години
българина е много чувствителен и не позволява някой да краде повече от него,всяка година всеки българино ткрадва по един апартамент,че и повече,но се спуква от злоба,ако види някойд руг да го конкурира
100
1
 
20
 
! Отговори
хуху преди 5 години
не само българинът, а навсякъде по света са чувствителни на такива теми. Ако ГЕРБ както обичат да прилагат различно системи платформи от развитите демокрации и следваха същата политика и при възникнали скандали сега нямаше да е на власт нито един от тези, които познаваме във власта.
99
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цацароооов,къде се покри,бе?Онемя ли?Няма ли да подведеш под отговорност корумпетата от властта плюс фирма "Артекс",за това,че на едни хора продава апартаментите си по 600 евро на квадрат,а на други по 2-3 000.Това е престъпление,което би трбвало да се наказва със закон.Или за кокошка няма прошка,а за кон няма закон.
98
2
 
12
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Кое и е достойното-че осребрява позицията си,или че икономисва данъци поради ниска цена?
97
2
 
12
 
! Отговори
Цвъ Цвъ преди 5 години
Браво,браво,плюенето е само по форумите.Това си е супер ок.
96
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говори, говори и нищо не казва.
95
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Посочете ми поне един от ГЕРБ,който да не е нагъл в изказванията и поведението си.Во главе с вожда.Той пък щял да громи комунистическата престъпност,като че ли цял живот не е бил комунист,а са ни го спуснали свише.
94
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука някакви пишат "що не разследвали БСП?"Че разследвайте бе, кой ви пречи? Нали вожда все като си отвори устата разправя колко пъти бил комунистите? Нали за първия мандат обясняваше как ще вкара корумпирани политици в затвора?От 10 години е на власт. Да не би да го направи? Някой да му пречеше?
93
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам ме е да го кажа, но наистина вече го мисля - "по добре да идат турците да им станем роби". Ще има по справедлив живот от тоя дето е сега !!!!!
92
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Цветан Цветанов има основна водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и талант, и информация, и огромен опит, и огромно влияние. До голяма степен той е основният организатор и на партийния живот, на изборния процес", каза той."Какъв чудесен човек. С нетърпение очакваме на 26-ти да се завърне в България след неколкодневно скатаване в САЩ, за да му напомним за оставката.
91
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз от 30г се надявам да дойдат политици които да дигнат данъците за хора с по 2 и повече апартамента, за да може да се смъкнат цените - сега е пълно с хора с по 2-10 апартамента. Как аз да си купя на тия цени ?А то кво се оказа - политиците си купуват евтини апартаменти и са щастливи!НЕМА ТАКВА ДЪРЖАВА !
90
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не си купувал вече апартаменти от Артекс - съседите били страшни .....
89
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кризисен ПР в неделя.Добре, че си купихте БНТ, че да има кой да ви се подмазва...
88
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Цветан Цветанов има основна водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и талант, и информация, и огромен опит, и огромно влияние. До голяма степен той е основният организатор и на партийния живот, на изборния процес", каза той."Особено наясно сме с организаторските "умения" на Цветанов по време на изборите. Дончев, по-добре коментирай защо страхливецът Цветанов се покри в САЩ за няколко дни докато тече скандалът за да не си подаде оставката.
87
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Засрамете се,бе!Цяла година майките на деца с увреждания протестираха под прозорците ви,разчитайки на вашата чувствителност,но не би.С триста зора постигнаха нещо.А сега ти говориш за чувствителност на хората,възмущаващи се от вашата наглост и безочие.Станахте милионери и милиардери на гърба на народа и пак наглеете.ОСТАВКА!Това е най-достойното ви поведение.
86
10
 
16
 
! Отговори
Василев преди 5 години
На Томито Дончев жена му усвоява еврофондове и коментираше проблема с нашите ***, като каза , че моркова вече не върши работа, време е за тоягата!!!Много посредствени прости селяни има в България!!!Папкате ли еврофондове, селяни прости!Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!Доган си купи ТЕЦ, Йончева има имоти за над 2 милиона , а вие сте се хванали да коментирате сиромасите от ГЕРБ, които с честен труд са си купили имоти!!!Агент Руби Джорасио!ЦРУ!!!