Дончев за апартаментите: Проблем! Българинът е много чувствителен

Постъпката на Цецка Цачева е достойна, смята вицепремиерът
24 мар 2019 12:37, Красимир Ангелов
211
Дончев за апартаментите: Проблем! Българинът е много чувствителен
Снимка: БТА

"Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено в предизборна ситуация. Би могло да предизвика и по-неприятен политически резонанс", обяви пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев.

Той подчерта, че всеки подобен случай носи негативи, което ерозира доверието. Затова по думите му трябва изключително ясен и адекватен сигнал, който да позволи то да бъде възстановено.

Още по темата
"Решението на Цецка Цачева е лично решение, жест. Ако не ставаше дума за дама, щях да кажа, че е мъжка постъпка. Подобни знаци в политиката липсват, те се случват рядко, а при нас е по скоро норма", коментира Дончев.

Той призна, че със своя опит Цецка Цачева е важна за ГЕРБ: "Въпреки ценността, въпреки заслугите, въпреки всичко, с което е допринесла, ситуацията предполага да вземе такова решение", посочи вицепремиерът.

Дончев призна, че случилото се е проблем. Българинът е много чувствителен към имотното състояние и към поведението на политиците, добави той и изрази предположение, че всичко е законно.

Томислав Дончев обаче не пожела да коментира какво ще е евентуалното поведение на Цветан Цветанов и подчерта, че пред управляващите стоят много проблеми и предизвикателства за решаване.

"Цветан Цветанов има основна водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и талант, и информация, и огромен опит, и огромно влияние. До голяма степен той е основният организатор и на партийния живот, на изборния процес", каза той.

Томислав Дончев декларира, че не е придобивал апартамент в луксозна сграда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТАЛАНТИ-ПО БЪЛГАРСКИСамо да те питам мигрантите за кой гласуват? Като изключим Турция. Ако те е изгонил някой, ще гласуваш ли за него? Още по "хубавото" живково време имаше виц за това какво ще стане като отворят границите. В Берлин защо бяха направили стена между источната и западната част на града? Защо нелегално пресичащите границата на България бяха предимно от вътре на вън? Демек бягащи! Хайде стига с тази опорна точка!
184
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Дончев, Дончев!?Не самия ГЕРБ, слугите- комунисти, а слабостта на другите, господарите -комунисти ги изяжда. Когато нямаш силна конкуренция, пада и твоето ниво и имунни маханизми. Лошото, че те не са извършили нищо по-различни от тези дето искат да ги сненят. И Бойчев, и Добрев, и Йончева "лъснаха"веднага в същия сценарии. Никой не помни "БСП прави избори в Сливен". Този запис самите БСП си го направиха. А за така наречените "реформатори", неуспери комунисти и деца на партийната номенклатура
183
1
 
3
 
! Отговори
ТАЛАНТИ-ПО БЪЛГАРСКИ преди 5 години
ХВАЛЕТЕ МЕ УСТА ?!?"Цветан Цветанов има основна водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и талант, и информация, и огромен опит, и огромно влияние"ОТ ТАКИВА КАТО НЕГО 2 500 000 ЕМИГРИРАХА.А ЗА ЦЕЦКА НЕ МИ ГОВОРЕТЕ.АЗ СЪМ ОТ ПОКОЛЕНИЕТО УЧИЛО С т.н. "РАБФАГ"-НЕ СИ СТРУВА ДА КОМЕНТИРАМ НИВОТО ИМ.ТА ЕМИГРИРАТ И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ ЕМИГРИРАТ
182
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разспадате се , ГЕРБ е в залеза си .
181
1
 
10
 
! Отговори
Дончев, Дончев!? преди 5 години
ГЕРБ е проблем от 10 години, чак сега ли го разбрахте? От самото начало крадете и лъжите, разсипахте я тази държава!
180
6
 
5
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
Вчера случайно гледах как Елена Йончева призна,че имала 5 апартамента и магазини .Ама нейните били купени с честно изкарани пари.
179
5
 
14
 
! Отговори
Да знаеш преди 5 години
Дончев, не знам кога, но ще бъдете съдени и вкарани в затвора. Пръв ще е Борисов.
178
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пишман кмета на Габрово ,умиращият град ? Хазарският зет ?? Специализанта на Израел ??? ДВА МИЛИАРДА И КУСУР ЗА ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО И 10 ГОДИНИ, ЕДНА ГОЛЯЯЯМА.....0..... НУЛА .
177
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен117 Доиректора на ДВСК ,Гербер червен ,на първа линия ,56 кв ,море ,...17 000 хиляди ? И още стотици и стотици ,,комсомолци на БКП-ГЕРП . Ненасита нямат
176
1
 
18
 
! Отговори
166 преди 5 години
Въпросът е кой пуста Цвъки по пързалката на партийния бобслей-свободна европа /хамериканците/ или боко?
175
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Научиха се да използват привилегии за всичко и така ще си карат докато са на власт. Колите им без пари , обядът в събранието евтин , осигуровките им също ги плаща народът , как няма да си купуват и жилищата наполовин цена . То вече им е станало навик . Нагли и безсрамни станаха , защото се чувстват безнаказани . Това , на което сме свидетели си има име : Преяждане с власт и корупция във високите етажи на властта . Кумове , кумици , приятелски кръг , съпартийци ... Самосезиране ? Има ли кой ?
174
0
 
39
 
! Отговори
Да ви ..... преди 5 години
Цветанов вчера искаше извинение от народа, защото милионите левове му били от спестявания, а на нормалните българи са им необходими два живота да си изплатят кредитите за панелките. Наглост.
173
0
 
22
 
! Отговори
Вижте сега преди 5 години
Мизерници крадливи, всеки нормален човек би се срамувал след такава герберастка имотна далавера, ама за българските герберастки тикви, срам и морал не съществува.
172
0
 
21
 
! Отговори
Кочо преди 5 години
Вие политиците сте много крадлива, а народа е много беден !
171
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дончев, проблемът с апартаментите е проблем не защото българинът е много чувствителен, а защото това е КОРУПЦИЯ.Няма как да се нарече по друг начин.
170
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦВЕТАНОВ ТВЪРДЕШЕ НАЛЯВО И НАДЯСНО ЧЕ НЯМАЛО НУЖДА ОТ ВТОРА ИНСТАНЦИЯ, КАКТО И ЧЕ НЕВИННОСТТА ТРЯБВА ДА СЕ ДОКАЗВА. НЕГО ГО ОСЪДИХА НА ДВЕ ИНСТАНЦИИ - ДА РАЗБИРАМ ЛИ ЧЕ Е ПРЕСТЪПНИК. КАКВО ПРАВИ В ПАРЛАМЕНТА
169
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАКА И НЕ РАЗБРАХ ПО-КАКВО СТЕ ПО-ДОБРИ ГЕРБ ОТ БСП. ХУБАВО - ТЕ СА КРАЛИ. АМА НЕ СА ВЪВ ВЛАСТТА ОТ 10 ГОДИНИ. НИ ОБЛАСТНИ КМЕТОВЕ ИМАТ, НИ ПРАВИТЕЛСТВО, НИ ГЛАВЕН ПРОКУРОР. СЕГА БЕ ШАНСЪТ ДА БЛЕСНЕТЕ. АКО СТЕ СМЯТАЛИ ЧЕ БСП КРАДЪТ ЗА 10 ГОДИНИ ДА ГИ БЯХТЕ ОСЪДИЛИ. ПРОКУРАТУРАТА Е ВАША. ВМЕСТО ТОВА СЕ ОМАЗАХТЕ.
168
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОПРАВДАНИЕТО НА ГЕРБ - АБЕ И НИЕ КРАДОХМЕ, АМА ТО И ДРУГИ КРАДОХА.....
167
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кОЛКО АПАРТАМЕНАТ СА СИ КУПИЛИ ГЕРБцВЕТАНОВ - 7ЦЕЦКА ЦАЧЕВА, ВАНЯ КОЛЕВА, ВЕЖДИ РАШИДОВ, АНТОН ТОДОРОВ, КРАСИМИР ВЕЛЧЕВ, ВЛАДИ ГОРАНОВ...А ЗА ДЕЛЯН ДОБРЕВ ДА НЕ ГОВОРИМ - ТОЙ Е ВРЕДИЛ ЦЯЛАТА СИ РОДА В ХАСКОВО.
166
0
 
24
 
! Отговори
Далавераджии преди 5 години
Мизерници крадливи, всеки нормален човек би се срамувал след такава герберастка имотна далавера, ама за вас срам и морал не съществува.