Плевнелиев с нова атака към Радев: Целта му е да стане премиер!

Вече трета година той няма нито един приоритет, упрекна го президентът (2012-2017)
Обновена: 24 мар 2019 09:48 | 24 мар 2019 07:20, Красимир Ангелов
857

Груба грешка на държавния глава е да коментира подобна тема като скандалите с имотите на властта по начина, по който той го направи. Но очевидно президента Радев не разсъждава институционално -  той просто води своите генералски битки. Това заяви президентът (2012-2017 година) Росен Плевнелиев в предаването "Опорни хора" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"За съжаление, отново наблюдаваме същото. Винаги досега избори се правят със скандали, с жестоко противопоставяне и заявката за европейските избори за най-голямо мое съжаление е отново същата - скандали, разправии, партизантски подход и битки, вместо да погледнем голямата картина на националния интерес и на нашето място в Европа и света", посочи бившият президент.

Той за пореден път нападна своя наследник Румен Радев, който по думите му гони свои цели в политиката, а не е обединител на нацията.

"Целта му е само една! Аз мисля, че вече не остана и капчица съмнение, че президента Радев не иска да играе президентската роля. Той в трите основни функции на държавния глава вече се провали – нито е обединител на нацията, нито е основният балансьор в демократичната държавност, нито има някаква активна външнополитическа програма. И тъй като той не иска да прави тези основни дейности на държавният глава, ние си даваме сметка, че той цели нещо съвсем друго – той се бори за властта, той иска да е бъдещ министър-председател, синхронизира действията си с опозиционните лидери, изявява се като лидер на опозицията, а не като обединител на нацията. Повече от ясно е, че той има бъдещи политически планове", отсече Плевнелиев.

По думите му, когато Румен Радев влезе в битката за премиер, хората ще си дадат сметка, че "мандатът му са 5 изгубени години".

"Вече трета година от мандата на президента Радев той няма нито един приоритет, той няма ясна идеология, той няма екип, той не е поел нито един ангажимент пред българския народ... Единственото, което той прави, е да се държи популистки", заяви още Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


857
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
512
1
 
3
 
! Отговори
Гатьо преди 5 години
Туй РоскУ къде се обажда от коневръза?
511
1
 
5
 
! Отговори
bash_majstora преди 5 години
мекотелото нещо пак мъца, ти си едно ужасно президентско недоразумение което ще си направи само услуга ако млъкне и изчезне завинаги
510
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Защо му слагате минуси на 548?Човекът е прав,ама кой да мисли....
509
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевньо и ГЕРБ много ги е страх от президента да не ги награби, само празни приказки - всяка втора дума му е приоритети, приоритети, пълен смях. Гледай си детето и жената и се радвай на пенсията.
508
1
 
4
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 5 години
Браво другарю Плевнелиев достоен син на славната БКП и ДИМИТРОВСКИЯ КОМСОМОЛ.
507
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българи,кога ще разберете,че ви управляват от 1944 до днес само КОМУНИСТИ,кога ? Това, че този ба'ндит Борисов говори против ком'унягите,не го прави демократ или антикомунист,напротив той доказва,че да ви измами е най-лесният начин това стадо овце да бъде контролирано и водено към помийната яма!30 г.минаха *** България все повече се превръща яма без дъно!Не ви ли се струва,че винаги ви плашат с идването на комунисти на власт чрез еди кои,а във всъщност те са същите,но вече клонинги на БКП ?
506
10
 
3
 
! Отговори
просто човек преди 5 години
Какви нападки? Човека просто е отчел факта че разединителя не е свършил една работа за три години. Няма работник когото да държат толкова дълго за несвършена работа.Просто му е време да си ходи.
505
1
 
6
 
! Отговори
Димитрий преди 5 години
Аз бих предпочел президентска република но ако трябва да избирам кой да е премиер няма да Плевнелиев.
504
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Roskooo, choveka sa peche na slanceto u egipeta, setne sha sa pogmurka prk ribkite i sha si popluva u toploto i chistoto more...3 dena bay bulgar na darjavna smetka holiday egipetski leshoiad...a visokoobrazovanite bulgari y bulgariata da rabotiat i da si plastat danacite da ima pari za pilota da si leti volno po sveta, da migrira na turisticheski exkursii i ca izstrebva bulgarskite levove i silichkite na dance borcite za narodna svoboda...samo chetnicite sa na rahat tea dni...
503
5
 
13
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Не мога да разбера дали на мен така ми изглежда или това наистина се превръща в невероятна реалност,но аз виждам как г-н Плевнелиев става все по-дребен и по-нисък/а може би и по-ниЗък/!Аз вече го виждам като Малечко-Палечко!Ще се загуби някъде в тревата!
502
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Госпожата на филмчето коя е?Ама защо е с мъжки дрехи и с вратовръзка?Абе, тоя гаден писклив гласец ми прилича на едно позорно човече, срам за нацията, наведено в поза Г и постоянно ръсещо глупости...
501
10
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
Няма нищо скандално в това си изказване на плевнелиевпроблема в скандалите е че журналистите драскачи им лепват едно заглавие и това създава предварителна настройка на четящия това да изкажеш гледна точка не е изобщо скандално и не е целящо да засегне някого но нали ние на балканите сме си малко криворазбрани и много тънкообидни та формулираме едно мнение като скандал без то да е таковавсяко противоречащо разменяне на мнения днес е формулирано като скандал иначе не може да се продаде новина
500
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
***
499
4
 
18
 
! Отговори
гацо бацов преди 5 години
Тоя ситния се пъне като гл/ист на буца!
498
14
 
5
 
! Отговори
Петко преди 5 години
Добре си му е на резидента в президентството. Ако стане Министър Председател ще трябва да работи. А той, от военната си служба добре знае че "който не работи - той не греши". Така че аз залагам на втори мандат за президент.
497
6
 
21
 
! Отговори
Народ преди 5 години
Народа го свали от власт ,а тоя пак се показва да си ходи.
496
5
 
31
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Плурализма и толерантността ми идват в повече след като ми се налага да чувам за това "нещо" било някога по назначение президент.
495
52
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Поздравления, г-н Президент Плевнелиев. Вие бяхте Президент на България, настоящия е резидент на КГБ и Решетников.
494
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"изявява се като лидер на опозицията,"....- че нали нинова си го роди !.............................".той няма нито един приоритет," - има,има ! приоритет си му е партията - майка. нали се дърли в един глас с нинова..............".нито е обединител на нацията"...........че той не е от нацията, той се и дете на опозицията !
493
9
 
37
 
! Отговори
няма проблем преди 5 години
Проблема не е в това квартално недоразумение!Проблема е в журнаглистите дето му дават трибуна!По-жалка история от това нещо не мога да си представя!