Плевнелиев с нова атака към Радев: Целта му е да стане премиер!

Вече трета година той няма нито един приоритет, упрекна го президентът (2012-2017)
Обновена: 24 мар 2019 09:48 | 24 мар 2019 07:20, Красимир Ангелов
857

Груба грешка на държавния глава е да коментира подобна тема като скандалите с имотите на властта по начина, по който той го направи. Но очевидно президента Радев не разсъждава институционално -  той просто води своите генералски битки. Това заяви президентът (2012-2017 година) Росен Плевнелиев в предаването "Опорни хора" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"За съжаление, отново наблюдаваме същото. Винаги досега избори се правят със скандали, с жестоко противопоставяне и заявката за европейските избори за най-голямо мое съжаление е отново същата - скандали, разправии, партизантски подход и битки, вместо да погледнем голямата картина на националния интерес и на нашето място в Европа и света", посочи бившият президент.

Той за пореден път нападна своя наследник Румен Радев, който по думите му гони свои цели в политиката, а не е обединител на нацията.

"Целта му е само една! Аз мисля, че вече не остана и капчица съмнение, че президента Радев не иска да играе президентската роля. Той в трите основни функции на държавния глава вече се провали – нито е обединител на нацията, нито е основният балансьор в демократичната държавност, нито има някаква активна външнополитическа програма. И тъй като той не иска да прави тези основни дейности на държавният глава, ние си даваме сметка, че той цели нещо съвсем друго – той се бори за властта, той иска да е бъдещ министър-председател, синхронизира действията си с опозиционните лидери, изявява се като лидер на опозицията, а не като обединител на нацията. Повече от ясно е, че той има бъдещи политически планове", отсече Плевнелиев.

По думите му, когато Румен Радев влезе в битката за премиер, хората ще си дадат сметка, че "мандатът му са 5 изгубени години".

"Вече трета година от мандата на президента Радев той няма нито един приоритет, той няма ясна идеология, той няма екип, той не е поел нито един ангажимент пред българския народ... Единственото, което той прави, е да се държи популистки", заяви още Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


857
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
492
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** май тръгна по телевизиите, че Десито вероятно почна да му се качва на главата и гледа да е повечко на работа отколкото около "любовта си"
491
4
 
4
 
! Отговори
Боби62 преди 5 години
....и след това се ликвидираха преватизираха и продаваха за по един лев ....
490
3
 
5
 
! Отговори
Боби62 преди 5 години
....и след това се ликвидираха преватизираха и продаваха за по един лев ....
489
6
 
23
 
! Отговори
Боби62 преди 5 години
До .....е няма !!! Питаш какво е откраднал роско / не заслужава главна буква в името /..... ми ще ти кажа този УСПЯЛ и ЧЕСТЕН бизнесмен до ден днешен дължи пари на хората, които работеха в строителната му фирма в Германия !!! Той ги експлоатира и съвсем съзнателно ги измами !!! Друг е въпроса по какъв начин и с какви пари е създадена тази фирма !!! Нали се сещаш, че е обществена тайна как се раздаваха едни куфарчета и как сфери които носеха печалби за държавата се обявяваха за губещи и
488
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С ирландската пастирка,да тропнем ний хорце.
487
4
 
36
 
! Отговори
за Р.П. преди 5 години
Роската Плевнелиев още ли подкрепя неофашистите, които са на власт в Киев и олигарха-шоколадов бос Потрошенко??Фашагите от "Десен сектор"................тия гадини са не по-малко опасни от главорезите на ИДИЛ (ДАЕШ)!!!
486
8
 
51
 
! Отговори
Захари преди 5 години
Плевела Чехлю не разбра ли колко противен е с изявленията си дето никой не ги иска?
485
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не мога да разбера какъв му е проблема на тоя ***..
484
49
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като настоящия Резидент така охотно заема страна във вътрешнополитическите битки, то да каже ясно - "аз готвя собствен политически проект и не очаквайте да бъда безпристрастен обединител". Никога няма да каже, че не би учасвал в нов проект, следователно трябва да си подаде оставката ведага, защото не може да бъде обединител на нацията сега. Не се и опитва дори да имитира тази роля, а тръгнал през просото. Импичмънт!!!
483
4
 
50
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Нека джавка,нека се пени.Историята помни личностите,не п.....те.
482
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я, плазмодият можел да говори! Щеше да е чудо на природата, ако не дрънкаше само глу.пости.
481
4
 
55
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Слугата отново изпълзя от дупката си! Айде отработват хонорара !
480
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво, че измират вече тия излишни хора с грешните им спомени за Бай им Тошо.Викат "хубаво беше", ама не си дават сметка кое им е било хубаво. Казали са им, че им е хубаво и те са повярвали.То и военните в България масово повтарят, че им било хубаво през комунизма. Ми как няма да им е хубаво, държавата само ги е дундуркала. Пари за това, пари за онова. Всичките до един си наредиха децата и внуците. Гладен полицай или военен от онова време НЯМА. И тая порочни практики ги пренасят чак до днес.
479
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев, не можеш да стъпи на пръста и на бай Тошо!!!
478
3
 
18
 
! Отговори
Росен е Гузен! преди 5 години
Цветанов трябва да стисне един път и върже с пружинен пискюл за макарите тоя плезаратив и да го закове за главния вход на луксозната тухла. Та кога ора дуаждът , дръпнат висулка. Изпищи сопран. един път-светне балкон на етаж първи. дръпне гостенин 6 пъти- сопрано 6 октава частен асансьор шъ сляза. Га грешно гостенит сопраното чключи, от кофата с гумната устата да му запуши. и пак мадурсопрано мелодия да си гърло продуха покажи му *** и и му гле рахатлъка.Централана служба по соъбщеният казва
477
21
 
11
 
! Отговори
Додо преди 5 години
И Расим Банов и старшина Десислав Радев са смешници от един калибър.
476
2
 
38
 
! Отговори
Питанка преди 5 години
Защо бе... защо през ден, през два си в ефир?
475
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЙДЕ РУМЕНЧОBYE BYE
474
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без значение кой е президентът, стига сте плюли. Научете се да уважавате президентската институция, ако имате нещо да им казвате, има си адрес на президентската администрация, има си и приемно време има си уебсайт, има си всичко. Големи сте иначе "патриоти", пък го докарвате само на приказки, иначе не сте по-добри от който и да било досегашен президент. Нито сте по-умни, нито нищо. Хайде за честност и морал няма да говорим, ама ако ги имате няма да се държите детски.
473
2
 
21
 
! Отговори
До Демократ 229 преди 5 години
Нашите по-старши парнтьори никога няма да ни назначат за премиер някой който в каквато и де форма и най-малко клони към Русия защото това е недемократично, а България е демократична страна...Сега прочети тези няколко пъти, да видя дали ще се усетиш какви си ги надробил! ти сам признаваш, че в нашата озлочестена страна външни сили НАЗНАЧАВАТ марионетките, които се правят, че управляват държава, а всъщност слушкат, служат, изпълняват всичко, което им заповядат господарите им!